05 / 05 / 2024

2015 Kira vergisinden indirilebilecek giderler

2015 Kira vergisinden indirilebilecek giderler

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mallarını kiraya veren kimseler, kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Vergi beyannamesinde bazı giderler indirilebiliyor. Peki, kira vergisinden indirilebilecek giderler nelerdir?

Kira vergisinden hangi giderler düşülür?

Kira vergisinden düşürülen giderler merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte araştırılan detaylar!

1 evi olan kira vergisinden muaf mı, değil mi?

Kira gelir vergisi ilk taksit ödemeleri Mart ayı sonunda sona erecek. 1 evi olanlar vergiden muaf olup olmadıklarını merak ediyor. Peki, 1 evi olan kira vergisinden muaf mı, değil mi?

2022 kira vergisinden neler düşülür?

Geçtiğimiz sene konutunu kiraya vererek gelir elde eden kimsele rbu sene vergi mükellefi oluyor. Bazı giderler vergi borcundan düşülebilyor. Peki, 2022 kira vergisinden neler düşülür?

Kira vergisinden masraflar nasıl düşürülür?

Kira geliri elde eden vatandaşlar için vergi ödeme süreci başladı. Birçok vatandaş kira vergisinden masrafları indirmenin yollarını arıyor. İşte kira vergisinden masrafları indirmenin yolları...

Kira vergisinden hangi masraflar düşülür?

Kira geliri elde eden mükelleflerin 25 Mart tarihine kadar beyanname vermesi gerekiyor. Peki kira vergisinden hangi masraflar düşülür?

Emlak vergisi kira vergisinden düşürülebilir mi?

Habertürk Gazetesi'nin köşe yazarlarından Rahim Ak bugünkü yazısında emlak vergisinin kira vergisinden düşürülebileceğinden bahsetti. İşte Rahim Ak'ın o yazısı...

Aralık 2015 kira artışı nasıl yapılır?

Kira artışı hesaplamalarında, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarından ÜFE kullanılıyor. Peki, kira artışı hesabında hangi oranlar kullanılır? Aralık 2015 kira artışı nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Ekim 2015 kira artış oranı açıklandı!

Taşınmaz mal kiralamalarında tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor.

Ekim 2015 kira artış oranı!

Kira süresinin dolması ve yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Peki Ekim 2015 kira artış oranı nedir? Ekim 2015 kira artış oranı nasıl hesaplanır?

Ekim 2015 kira artış hesaplama örneği!

Kira hesaplarında kullanılan kira zam oranları TÜİK tarafından her ay açıklanıyor. Ekim ayı enflasyon oranları dün açıklandı. İşte, Ekim 2015 kira artış hesaplama örneği!

2015 kira zamları ne kadar?

Genellikle senelik olarak yapılan kira sözleşmeleri, sürenin dolması halinde yenilenmiş oluyor. Yenilenen kira döneminde kiraya zam yapılıyor. Peki, 2015 kira zamları ne kadar?

Kira gelir vergisinden düşülecek giderler 2015!

Kira gelir vergisinde gerçek gider yönteminin seçilmesi durumunda bazı giderler vergiden düşürülebiliyor. Peki, kira gelir vergisinden düşülecek giderler 2015 nelerdir? Vergiden hangi masraflar düşülebilir?

2015 kira artış oranları!

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, yenilenen kira döneminde uygulanacak kira bedeli belirlendi. Peki, Haziran ayında kiralar ne kadar artacak? İşte, 2015 kira artış oranları!

2015 Kira vergisinden indirilebilecek giderler Haberi

2015 Kira vergisinden indirilebilecek giderler

Kira vergisinden indirilebilecek giderler!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mallarını kiraya veren kimseler, kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Kira gelir vergisini, belirlenen istisna bedelinden yüksek gelir elde eden kimseler ödüyor.


2015 yılında kira gelir vergisi için beyannameyi meskenlerde 3.300 TL'lik sınırı; işyerlerinde ise 27.000 TL'lik sınırı aşan miktarda geliri olanlar veriyor. 


Vergi için beyannameler, vergi dairesine gidilerek verilebildiği gibi internet üzerinden önceden hazırlanmış beyanname sistemi ile de verilebiliyor. Peki, kira vergisinden indirilebilecek giderler nelerdir?


Kira geliri vergisi mükellefleri, gerçek ve götürü gider yöntemlerinden birini seçerek vergi bedeli üzerinden belli oranlarda indirim yapabiliyor.


Götürü gider yöntemini seçen mükellefler, kira gelirlerinden istisna tutarını düştükten sonra kalan tutarın % 25’i oranındaki götürü gideri gerçek giderlere karşılık olmak üzere indirebilirler. Hakları kiraya verenler, götürü gider yöntemini uygulayamazlar. 


Örnek olarak,...