03 / 05 / 2024

2015 Maden sahaları projeleri

2015 Maden sahaları projeleri

Orman ve Su İşleri Bakanlığının, 2014 - 2018 dönemini kapsayan Maden Sahaları Rehabilitasyonu Eylem Planı ile bin 628 maden sahasında, 58 bin dekar alanın rehabilitasyonu gerçekleştirilecek.

İhlas Gayrimenkul'den devredilen maden sahalarına ilişkin açıklama!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret, rödovans sözleşmesi ile devredilen maden sahalarına ilişkin açıklama yaptı..

Yeni maden sahaları ihale ile satılacak!

Bursa 4. Uluslararası Blok Mermer Fuarı'na katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yeni maden sahalarının ihaleyle satılabileceğini açıkladı. 

Maden sahaları fabrikaların kurulması için ihaleye çıkarılacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bilecik Belediyesi ek hizmet binasının açılışında konuştu. Dönmez, maden sahalarının fabrika kurulması şartıyla ihaleye çıkarılacağını söyledi.

Artvin maden sahalarına bilirkişi incelemesi!

Artvin'de, Yukarı ve Aşağı Maden köylerinde altın madeni işletmesi ve kurulacak siyanür havuzlarına karşı verilen, 'ÇED gerekli değildir' kararının iptali istemiyle açılan dava sonrası bölgede bilirkiş heyeti inceleme yaptı.

Yeni maden sahaları özel sektöre açılıyor!

Mehmet Cengiz'in sahibi olduğu Cengiz Holding, Fethiye Hidroelektrik Santral'inin işletim hakkını aldı. Başbakan Davutoğlu imzasıyla yayımlanan genelgeye göre yeni maden sahalarını da özel sektöre açılacak.

Havza yönetmeliği 2015!

Yağış sularının depolandığı, yüzeysel akışa geçen suların bir mecrada toplandığı ve bu olayların etki alanı içerisinde kalan sahaların tamamına havza deniyor. İşte, havza yönetmeliği 2015!

Denizli'de icradan 7.8 milyon TL'ye satılık maden sahası!

Denizli İlçesi Beyağaç İlçesi'nde bulunan maden sahası Kale İcra Müdürlüğü tarafından 8 Ekim 2015 günü saat 10:00 ile 10:05 arası açık artırma usulüyle ihale edilecek.

Sivas'ta 43.5 milyon TL'ye satılık 4 maden sahası!

Sivas İli Kangal İlçesi'nde bulunan 4 maden sahası Kangal İcra Dairesi tarafından 8 Eylül 2015 günü saat 10:45 ile 10:55 arasında açık artırma usulüyle ihale edilecek.

Maden atıkları yönetmeliği tam metni!

Maden atıkları yönetmeliği, 15 Temmuz 2015 tarihinde 29417 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde yönetilmesine ilişkin usul ve esasları düzenliyor...

Kahramanmaraş'da 1.9 milyon TL'ye satılık maden sahası!

Kahramanmaraş İli Türkoğlu İlçesinde bulunan maden sahası, Kahramanmaraş Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından 22 Temmuz 2015 günü saat 14:00'da açık arttırma usulüyle ihale ediliyor.

Hundaş Yapı İnşaat Maden Makina Sanayi Taahhüt Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hundaş Yapı İnşaat Maden Makina Sanayi Taahhüt Ve Ticaret Limited Şirketi Fırat Daştan ve Aras Güney tarafından 300 bin TL sermaye ile 23 Haziran 2015 tarihinde Ümraniye'de kuruldu.

Sivas'ta icradan 3.2 milyon TL'ye Manganez maden sahası!

Sivas İli Merkez İlçesi'nde bulunan Manganez maden sahası Sivas 2.İcra Dairesi tarafından 7 Ağustos 2015 günü saat 11:00-11:05 arası açık arttırma usulüyle ihale ediliyor.

Giresun Maden Arama Faaliyeti projesi toplantısı 11 Haziran'da!

Giresun'da 4. Grup Maden Sahalarında gerçekleştirilmesi planlanan Maden Arama Faaliyeti projesine ilişkin ÇED toplantısı 6 Haziran'da yapılacaktır.

2015 Maden sahaları projeleri Haberi

2015 Maden sahaları projeleri

Orman ve Su İşleri Bakanlığının,  2014-2018 dönemini kapsayan  Maden Sahaları Rehabilitasyonu Eylem Planı ile bin 628maden sahasında, 58 bin dekar alanın rehabilitasyonu gerçekleştirilecek.


Yaklaşık maliyeti 174 milyon lira olarak öngörülen eylem planı kapsamında, geçen yıl 6 bin 300 dekar terk edilmiş maden sahasının rehabilitasyonu yapıldı.


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, madencilik faaliyetinin sona erdiği sahaların rehabilitasyonu konusunda gerekli çalışmaların yapılması ve ülke değerlerinin korunması amacıyla hazırlanan Maden Sahaları Rehabilitasyon Eylem Planı, 2014-2018 dönemini kapsıyor.


Eylem planı ile eğitim, izleme ve değerlendirme faaliyetleri de gerçekleştirilecek. Çalışmalar, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce iş birliğiyle yürütülecek.


Planla 2014-2018 yılları arasında toplam bin 628 maden sahasında 58 bin dekar alan rehabilite edilecek. Eylem planının yaklaşık maliyetinin...