24 / 07 / 2024

2015 okul projeleri

2015 okul projeleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Adıyaman ilinin Sincik ilçesinde 12 derslik okulun İller Bankası tarafından yapılacağının müjdesini verdi.

TOKİ Ordu Akkuş okul projeleri 7 Haziran'da ihaleye çıkıyor!

TOKİ Ordu'da yeni okullar inşa edecek. Projenin ihalesi 7 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

TOKİ Adıyaman okul projeleri ihalesi bugün!

Adıyaman İli Merkez İlçesi 16 Derslikli Zeynep Turgut Ortaokulu, Gölbaşı İlçesi 8 Derslikli Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve 12 Derslikli Mimar Sinan İlkokulu inşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

Eğitimde mekan tasarımının önemi!

Farklı ölçeklerdeki okul projeleri ile ulusal ve uluslararası çapta başarılar hayata geçiren Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Y. Mimar Feza Ökten Koca, eğitimin daha sağlıklı ve kaliteli olması için mekan tasarımının öneminden bahsetti.

Moribah Dukuly'nin cami hayali, okul ve yetimhane projesine vesile oldu!

Liberya'dan 2015'te Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğrenim görmeye gelen ve hazırlık sınıfında geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat eden Moribah Dukuly'nin cami hayali, okul ve yetimhane projesine vesile oldu...

Aydın Buharkent'e okul ve pazaryeri müjdesi!

Aydın Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, ilçeye 24 derslikli okul ve kapalı pazaryeri kazandıracaklarını söyledi. Erol, beklenen projeleri hayat geçirmek için çalıştıklarını belirtti.

Adana'da 21 yeni okul inşa edilecek!

AB mali desteği ve Dünya Bankası aracılığıyla yürütülen Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi ile Kriz Zamanlarında Herkes için Eğitim projeleri kapsamında, Adana'da 21 okul inşa edilecek.

Dünya Bankası okul inşaat projelerini yönetiyor!

Dünya Bankası, Milli Eğitim Bakanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, AB ve Alman Kalkınma Bankası ile birlikte "Türkiye'deki Sığınmacılar Fonu Kapsamındaki Okul İnşaat Projeleri" projesini başlattı.

Beylikdüzü'ne iki yeni okul geliyor!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun geçtiğimiz aylarda Beylikdüzü’ne 2 yeni okul kazandıracaklarını müjdelediği Yakuplu ve Gürpınar’a yapılmaya başlanan okul projeleri hızla devam ediyor.

3. havalimanı 2015'in en büyük projesi!

Dünya Bankası’nın verilerine göre Türkiye, 2015 yılında 44.7 milyar dolar ile kamu-özel ortaklığı kapsamında en fazla tutarda özel sektör yatırımı gerçekleştiren ülke oldu. Türkiye’yi liderliğe İstanbul Yeni Havalimanı ve Gebze-İzmir Otoyolu projeleri taşıdı.

Sakarya'ya 21 yeni okul geliyor!

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2015-2016 yılı çalışmaları ve yatırım hedeflerini anlatmak üzere düzenlenen basın toplantısında bu yıl yatırım programına alınan okullar açıklandı. Bu yıl yapılması planlanan 21 okul bulunduğu belirtildi.

Kızılcahamam'daki okul inşaatlarında son durum!

2015-2016 Eğitim öğretim yılında Kızılcahamam ilçe merkezinde bir okulda yer değişikliği yapılırken bir yeni okul ise eğitim öğretime açıldı. 2016-2017 eğitim-öğretim yılında açılması planlanan Kız İmam Hatip Lisesi inşaatında incelemelerde bulundu.

İstanbul'daki 31 tarihi okul restore ediliyor!

Kabataş, İstanbul Erkek, Çamlıca Kız gibi gözde liselerin de aralarında yer aldığı İstanbul'daki 31 tarihi okul 202 milyon 831 bin TL'lik dev bir bütçeyle restorasyona alınıyor. Anıtlar Kurulu projeleri onayladı. 13 okulda restorasyon başladı.

Antalya Kepez’de iki mahalleye okul yapıldı!

Antalya’nın Kepez ilçesi Gündoğdu ve Kuzeyyaka mahallelerinde yapımı tamamlanan okul, 2015-2016 eğitim ve öğretim döneminin 2. yarısında kapılarını öğrencilere açıyor.

2015 okul projeleri Haberi

2015 okul projeleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Üniversitelerin kapılarında coplanarak hastanelere götürülen kızlarımız, o en güzel en donanımlı kızlarımız okuyamadılar. Bir kuşak kaybettik. Çocuklarımız 500 yıl savaştığımız Avusturya'ya gitti, okuyabildi de öz vatanlarında okuyamadılar" dedi.


Güllüce, AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı ziyareti sonrasında belediye tarafından yapımı tamamlanan Şire Pazarı'nın açılışını gerçekleştirdi.


Daha sonra Oturakçı Pazarı ve çarşı esnafını ziyaret eden Güllüce, vatandaşlarla sohbet etti.


İller Bankası tarafından yapılan Adıyaman İmam Hatip Lisesi'nin açılışında konuşan İdris Güllüce, meslek liselerine 28 Şubat döneminde yanlışlar yapıldığını belirterek, bu sürecin Türkiye'nin eğitimine çok büyük bir darbe vurduğunu ifade etti.


Bunun siyasi, ahlaki ve insani olarak yapıldığını savunan Güllüce, 28 Şubat döneminin ekonomik olarak da büyük yansımalarının görüldüğüne dikkat çekti.


İmam Hatip okullarının bahane edilerek kapatıldığını anlatan İdris Güllüce, şunları...