17 / 05 / 2024

Sakarya'ya 21 yeni okul geliyor!

Sakarya'ya 21 yeni okul geliyor!

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2015-2016 yılı çalışmaları ve yatırım hedeflerini anlatmak üzere düzenlenen basın toplantısında bu yıl yatırım programına alınan okullar açıklandı. Bu yıl yapılması planlanan 21 okul bulunduğu belirtildi.



Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2015-2016 yılı çalışmaları ve yatırım hedeflerini anlatmak üzere düzenlenen basın toplantısında bu yıl yatırım programına alınan okullar açıklandı. Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, "Bu yıl 10 yatırım projemiz devam etmektedir. 2016 yılında yapılması planlanan 7 temel eğitim okulu ve 14 ortaöğretim okulu bulunmaktadır" dedi. 


10 BASAMAK YUKARI 


Kuntoğlu'nun verdiği bilgiye göre bu yıl yapımına başlanacak okullardan 6'sı Meslek Lisesi, 2'si Anadolu Lisesi, 4'ü temel eğitim okulu, 2'si İmam Hatip Lisesi, 1 İmam Hatip Ortaokulu olarak planlandı. Kuntoğlu, Sakarya'nın eğitimde ülke genelinde 38'inci sırada yer aldığını belirterek, "Amacımız iki yıl içinde 10 basamak yukarıya çıkmak" dedi.


Toplantıda konuşan Hüseyin Avni Coş, Sakarya'nın her alanda iyi yerlere gelmesi için mücadele ettiklerini söyledi. Coş, göreve iade Varan çalan 8 İlçe Milli Eğitim Müdürü için yasal sürecinin devam ettiğini belirterek, "Mahkeme kararları kesinleşirse dönerler. Kanunun kestiği parmak acımaz. Eğer varsa bir yanlış düzeltilir. Bazen mahkeme kararları da kesinlik arz etmiyor" dedi 


ASKIYA ALINDI


Arifiye'de yapılması planlanan eğitim kampüsü ile ilgili sorulan sorulara cevap veren Vali Coş, bu konuyu Milli Eğitim Bakanlığı'nın askıya aldığını belirterek, 'Pedogojik açıdan kampüs yapılmasının uygun olup olmadığı konusunda tartışmalar ve farklı görüşler var. Çok büyük alanların, binlerce öğrencinin bir arada bulunduğu yerlerin, gerek öğrenci gerekse yönetim açısından bir takım sorunlar engeller teşkil ettiği için beklemede. Bu projeyi biz elimizde tutuyoruz" dedi. 


OKULAR GİDİYOR 


Coş, "Şehir merkezinde sıkışan okullar var. Bunlar Atatürk, Sabihahanım Ortaokulu ve Dr. Nuri Bayar Ortaokulu. Buraların değerlendirilmesi ve daha modern şartlara kavuşması için projeniz var. Büyükşehir Belediyesi ile irtibat halindeyiz. Bu yerlerin Büyükşehire verilerek değerlendirilmesi ve Büyükşehir Belediyesinin bize yapacağı okullarla, bu yerlerin takas edilmesi gibi bir projemiz var. Amacımız öğrencilerin daha iyi ortamlarda eğitimi" dedi. 



Bu yıl yapılacak temel eğitim okulları 


-Adapazarı Güneşler İlkokulu : 24 Derslik 

-Akyazı Ortaokulu (TOKİ) : 24 Derslik 

-Erenler Küpçiiler ilkokulu : 24 Derslik 

-Erenler Merkez İlkokulu : 24 Derslik 

-Hendek Cumhuriyet İlkokul : 24 Derslik 

-Serpan Serpan İHO : 24 Derslik 

-Adapazarı abalı Özeli Eğitim : 8 Derslik 


Bu yıl yapılacak ortaöğretim okulları 


-Karaman Anadolu Lisesi : 24 Derslik 

-Arifiye İmam Hatip Lisesi : 24 Derslik

-Arifiye Anadolu Giizel Sanatlar : 12 Derslik 

-Arifiye Sakarya Spor Lisesi : 16 Derslik 

-Ferizli Recepbey EML : 2 Atölye bims 

-Geyve Meslek ve Teknik Eğitim : 16 Derslik 

-Geyve Sağlık Meslek Lise : 16 Derslik 

-Karasu İncili EML : 16 Derslik 

-Kaynarca EML : 16 Derslik 

-Serpan Anadolu İH L : 24 Derslik 

-Karasu Anadolu Lisesi :  24 Derslik 

-Akyazı Meslek ve l ekııik Lisesi : 24 Derslik 

-Adapazarı RAM, Serpan RAM 




Yeni Haber 


Geri Dön