03 / 05 / 2024

2015 OSB projeleri

2015 OSB projeleri

OSB’lerin daha etkin çalışmasına yönelik düzenlemeler yapılıyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, OSB’lerde yatırım yapılmayan arazilerin üretime kazandırılması için radikal düzenlemeler yapılacağını açıkladı.

OSB'lerin yatırım projelerine destek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca OSB'lere bankalardan yatırım projeleri için kullandıkları kredilere faiz desteği verilmesi mümkün olacak.

Ezine Gıda İhtisas OSB'de Mart ayında arsa satışları başlayacak!

Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) yakında ihalesi yapılacak altyapı projeleri hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Iğdır'da planlanan OSB projeleri mecliste!

Iğdır ilinde organize sanayi bölgesi veya sanayi siteleri kurulup kurulmayacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Demirağ OSB'de ihale süreci başladı!

Sivas'ta kurulacak Demirağ Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) altyapı projeleri yapım ihalesi 7 Haziran'da yapılacak. 

Çerkezköy OSB'de baraj ve okul kurulacak!

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, istihdam ve eğitimde gelişme yaşatacak projeleri açıkladı. Çerkezköy OSB yönetimi, meslek lisesinden sonra bir de meslek yüksekokulu kurmaya hazırlanıyor.

Hopa, liman ve OSB projeleriyle cazibe merkezi olacak!

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek Hopa Limanı ve OSB projeleri hakkında açıklama yaptı.. İşte detaylar..

3. havalimanı 2015'in en büyük projesi!

Dünya Bankası’nın verilerine göre Türkiye, 2015 yılında 44.7 milyar dolar ile kamu-özel ortaklığı kapsamında en fazla tutarda özel sektör yatırımı gerçekleştiren ülke oldu. Türkiye’yi liderliğe İstanbul Yeni Havalimanı ve Gebze-İzmir Otoyolu projeleri taşıdı.

RSG İç Mimarlık, Manisa OSB Sağlık ve Spor Kulübü'nü tasarlayacak!

Konut, turizm işletmeleri, çok amaçlı sosyal mekânlar ve sağlık yapıları gibi alanlarda iç mimari tasarım ve uygulama projeleri gerçekleştiren RSG İç Mimarlık, Manisa OSB Sağlık ve Spor Kulübü’nün iç mekân, dış cephe ve peyzaj tasarımını da üstlendi.

Turgutlu OSB hedef yükseltti!

Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi, yatırımcıların cazibesini daha da artırdı. Aynı zamanda Turgutlu Belediye Başkanı olan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Şirin, 2015 hedeflerini yakaladıklarını ifade ederek, 2016'dan beklentilerini anlattı.

Gerede Belediyesi 2015'te yapılan projeleri yayınladı!

Gerede Belediye Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından “2015 yılı yapılanlar” başlığı adı altında 12 maddelik bir bildiri yayınladı...

Pana Yapı'nın projeleri Recexpo Fuarı'nda tanıtıldı!

Türkiye’nin yeni ve prestijli gayrimenkul firmalarından Pana Yapı, markalı konut projeleriyle yurtdışında da adından söz ettirmeye devam ediyor. Pana Fikirtepe projeleri Bakü RecexpoFuarı 2015'de görücüye çıktı.

ASTİM OSB'de 200 dönüm alan yer talep edenlere verilecek!

ASTİM OSB Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri, Vali Erol Ayyıldız’ı ziyaret ederek, projeleri hakkında bilgi verdi. Maraş, 2016 yılı içerisinde 200 dönüm arazinin, OSB’den yer talebinde bulunan sanayicilerin hizmetine sunulacağını ifade etti.

2015 Aralık'ta satışa çıkacak konut projeleri!

1 Kasım 2015 Erken Genel Seçimleri sonrasında canlanan inşaat sektörü, yıl bitmeden yeni projelerini satışa sunmaya hazırlanıyor. İşte İstanbul'da satışa çıkacak olan 2015'in son projeleri...

2015 OSB projeleri Haberi

2015 OSB projeleri

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) finansmana erişimini rahatlatacak çalışmalar yapılırken, Organize Sanayi Bölgeleri’ne (OSB) yönelik yatırımlar artıyor. OSB’lerin daha etkin çalışmasına yönelik düzenleme yapılacak. OSB yatırımlarının bitmesiyle birlikte 600 binin üzerinde yeni istihdam oluşacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verilerine göre 2015 sonu itibariyle Türkiye’de tüzel kişilik kazanan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sayısı 284. 2015’te 5’i ıslah OSB, 3’ü ihtisas olmak üzere, toplam 10 OSB’nin kuruluşu tamamlanarak tüzel kişilik kazandırıldı. OSB’lerde üretime geçen 48 bin 503 parselde yaklaşık 1 milyon 576 bin kişi istihdam ediliyor. Tüm parsellerin üretime geçmesiyle birlikte istihdamın 2 milyon 178 bin kişiye ulaşacağı öngörülüyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın kredi desteği ile 1962’den 2015 sonuna kadar 166 adet Organize Sanayi Bölgesi Projesi yol, içme...