30 / 04 / 2024

2015 şirketlerin tapu işlemleri

2015 şirketlerin tapu işlemleri

Gayrimenkullerin devir işlemleri şahıslar adına yapılabildiği gibi, tüzel kişiler olan şirketler adına da yapılabiliyor. Peki, şirketlerin tapu işlemleri 2015 nelerdir? Şirket tapu işlemleri için ne gerekir?

Şirketlerin tapu işlemlerinde büyük kolaylık!

Tapu işlemlerinde artık ticaret sicilinde kayıtlı şirketlerden, yetki belgesi ve imza sirküsü talep edilmeyecek, belge elektronik olarak alınacak. ..

Şirketlerin tapu işlemleri kolaylaşıyor!

Ticaret sicil müdürlükleri tarafından üretilen ve tapu işlemlerinde kullanılan yetki belgeleri artık merkezi kayıt sisteminden elektronik ortamlarda alınacak. 

Yeni ev sahipleri 2015'te 9.5 milyar TL tapu harcı ödedi!

2015 yılında 1 milyon 289 bin 320 konutun satıldığı Türkiye'de yeni ev sahipleri, tapu harçları için kesenin ağzını açarak 9 milyar 577 milyon 653 bin lira ödedi.

Manavgat'ta 2015 yılında 3 bin 648 adet konut satıldı!

Manavgat Tapu Müdürlüğü’nün 2015 yılı çalışmaları hakkında bilgi veren kurum müdürü Halil İbrahim Altıparmak 2015 yılı istatistiki verilerine göre, toplam işlem sayısının 22 bin 853 olduğunu söyledi.

Tapu için fazla masraf ödemeyin!

Konut satışının 1 milyon 200 binlere ulaştığı 2015 yılında, inşaat firmaları hala küçük hesaplar peşinde. İnşaat firmaları tüketici aleyhine sözleşmeler imzalatarak kanunen kendilerinin ödemesi gereken tapu masraflarını da tüketicilerin üzerine yıkıyor.

Tapu harcı 2016 hesaplama örneği!

Tapu satış işlemlerinde 2015 yılında olduğu gibi 2016 yılında da satış bedeli üzerinden binde 20 oranında harç tahsil edilecek. Peki, harç nasıl hesaplanır? İşte tapu harcı 2016 hesaplama örneği..

Halk GYO 2015'te 198,6 milyon TL'lik satış yaptı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2015'te 288 adet bağımsız bölümün satışı ile 198,6 milyon TL'lik satış yaptı ve satış tutarı toplam 150,8 milyon TL olan 212 adet bağımsız bölümün tapu devir işlemlerini tamamladı.

Bandırma tapu müdürlüğü rekora koşuyor!

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Tapu Müdürlüğü rekora koşuyor. Bandırma Tapu Müdürü İlhan Başaran, tapuda aşırı yoğunluğun yaşandığını söyleyerek, 2015 yılında toplam 22bin 500 işlem yapıldığını belirtti.

Bedelsiz olarak tapu devri masrafları!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz malların bir bedel karşılığında satışı yapılabildiği gibi bedelsiz olarak tapu devri de yapılabiliyor. Peki, bedelsiz olarak tapu devri masrafları 2015 ne kadar?

Emlak tapu harcı oranı 2015!

Emlak alım satım işlemleri, taşınmaz malın bağlı olduğu tapu dairesinde yapılıyor. Bu işlemin tamamlanabilmesi için de emlak tapu harcının da ödenmesi gerekiyor. Peki, emlak tapu harcı oranı 2015 nedir? Nasıl hesaplanır?

Tapu cins değişikliği dilekçesi 2015!

Tapu üzerinde cins değişiklikleri yapılabiliyor. Taşınmazın yapılı iken yapısız; yapısız iken yapılı hale gelmesi halinde cins değişikliği işlemi yapılabiliyor. İşte tapu cins değişikliği dilekçesi 2015..

Tapu harcı Kasım 2015!

Gayrimenkullerin alım satımı için alıcının satıcıya satış bedelini ödemesi yeterli olmuyor. Tapu Müdürlüğünde yapılan bu işlem için belli bir miktarda tapu harcı ödemesi de yapılıyor. Peki, tapu harcı Kasım 2015 ne kadar?

Emlak alım satım harcı 2015!

Emlak alıp satan kimseler bu işlerini tapu dairesinde yürütüyor. Gerçekleşen devir işlemi için her iki taraf da harç ödemekle mükellef oluyor. Peki, emlak alım satım harcı 2015 ne kadar?

2015 şirketlerin tapu işlemleri Haberi

2015 şirketlerin tapu işlemleri

Şirketlerin tapu işlemleri 2015!

Gayrimenkullerin devir işlemleri şahıslar adına yapılabildiği gibi, tüzel kişiler olan şirketler adına da yapılabiliyor. Şirket adına yapılacak tapu devir işlemlerinde, şahıslardan farklı olarak ek belgeler isteniyor.


İlk olarak; Türk Ticaret Kanunu hükümlerine tabi şirketlerin Ticaret Sicil Memurluğunca düzenlenmiş, taşınmaz mala ilişkin satışlarda yetkinin ve yetkililerin kimlik bilgilerinin açıkça yer aldığı yetki belgesi, ilgili sanayi ve ticaret odası müdürlüğünden tasdikli olarak alınıyor. İşlemin yapıldığı yıla ait olması gerekiyor.


Şirketlerin tapu işlemleri için gerekli olan belgeler şu şekilde sıralanıyor;

- Şirket vergi levhası aslı ve örneği, son yönetim kurulu seçiminin bulunduğu sicil gazetesi örneği,

- Şirket yetkilisinin imza sirküleri,

- Şirket adına satışta bulunacak vekil ise düzenleme şeklinde yapılmış vekaletin aslı,

- Söz konusu gayrimenkul’ün ilgili belediyeden alınmış harca tabi rayiç değer ve vergi...