05 / 05 / 2024

2015 tapu damga vergisi oranı

2015 tapu damga vergisi oranı

Damga vergisi, kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınıyor. Peki, tapu için damga vergisi ödenir mi? Tapu damga vergisi oranı 2015 nedir?

Mega projeler 2015'e damga vurdu!

Dünya Bankası'ndan yapılan açıklamada "Türkiye, geçen yıl 44,7 milyar dolarlık rekor tutara sahip 7 projenin finansal olarak kapanışıyla çıta yükseltti." görüşüne yer verildi.

Denizli Büyükşehir yatırımları 2015'e damga vurdu!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 2015'in Denizli'de yatırım yılı olduğunu vurgulayarak, gelir ve gider hedeflerinin gerçekleştirme oranlarına bakıldığında Büyükşehir Belediyesi bütçesinin çok başarılı olduğunu ifade etti.

Yeni ev sahipleri 2015'te 9.5 milyar TL tapu harcı ödedi!

2015 yılında 1 milyon 289 bin 320 konutun satıldığı Türkiye'de yeni ev sahipleri, tapu harçları için kesenin ağzını açarak 9 milyar 577 milyon 653 bin lira ödedi.

2016 yılı tapu harçları ve damga vergisi tarifesi!

2016 yılında uygulanacak tapu ve kadastro harçları ile damga vergilerinin yer aldığı Harçlar Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 75) ve Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 59) gereğince alınacak harç bedelleri ne kadar?

Emlak tapu harcı oranı 2015!

Emlak alım satım işlemleri, taşınmaz malın bağlı olduğu tapu dairesinde yapılıyor. Bu işlemin tamamlanabilmesi için de emlak tapu harcının da ödenmesi gerekiyor. Peki, emlak tapu harcı oranı 2015 nedir? Nasıl hesaplanır?

Tapu cins değişikliği dilekçesi 2015!

Tapu üzerinde cins değişiklikleri yapılabiliyor. Taşınmazın yapılı iken yapısız; yapısız iken yapılı hale gelmesi halinde cins değişikliği işlemi yapılabiliyor. İşte tapu cins değişikliği dilekçesi 2015..

Tapu harcı Kasım 2015!

Gayrimenkullerin alım satımı için alıcının satıcıya satış bedelini ödemesi yeterli olmuyor. Tapu Müdürlüğünde yapılan bu işlem için belli bir miktarda tapu harcı ödemesi de yapılıyor. Peki, tapu harcı Kasım 2015 ne kadar?

Tapu alım satım masrafı hesaplama 2015!

Tapu dairesinde yapılan alım satım işlemlerin tamamlanması için belli masrafların ödenmesi gerekiyor. Bu masrafların başında tapu alım satım harcı geliyor. İşte tapu alım satım masrafı hesaplama 2015 örneği..

Tapu satış harcı 2015!

Tapu kütüğünde yapılan bu devir işlemleri için belli oranlarda tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, tapu dairesinde yapılan devir harcında tapu harcı ne kadar? İşte tapu satış harcı 2015..

İntifa hakkı tesisi tapu harcı 2015!

İntifa hakkının tesisi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, intifa hakkı tesisi için gerekli belgeler nelerdir? İntifa hakkı tesisi tapu harcı 2015 ne kadar?

Damga vergisi oranları 2015!

Damga vergisinde vergiyi doğuran olay, ilgili Kanuna ekli (1) sayılı tabloda yazılı kağıtların düzenlenmesi oluyor. Peki, hangi kağıtlar için damga vergisi ödenir? Damga vergisi oranları 2015 nelerdir?

Tapu damga vergisi oranı 2015!

Damga vergisi, kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınıyor. Peki, tapu için damga vergisi ödenir mi? Tapu damga vergisi oranı 2015 nedir?

2015 tapu harçları!

Gayrimenkulünü satmak ya da gayrimenkul satın almak isteyenlerin karşısına bu süreçte bazı masraflar çıkıyor. Masraflar karşılanması halinde devir işlemleri gerçekleşebiliyor. İşte 2015 tapu harçları..

2015 tapu damga vergisi oranı Haberi

2015 tapu damga vergisi oranı

Tapu damga vergisi oranı 2015!

Damga vergisi, kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergi olarak karşımıza çıkıyor.


Damga vergisinde vergiyi doğuran olay, Kanuna ekli (1) sayılı tabloda yazılı kağıtların düzenlenmesi oluyor. Damga vergisini doğuran olayın gerçekleşebilmesi için; 


a) Bir kağıdın varlığı, 

b) Kağıdın yazılıp imzalanarak veya imza yerine geçen işaret konularak düzenlenmiş olması, 

c) Düzenlenen kağıdın hukuki sonuç doğuracak şekilde ilgili yerlere ibraz edilmesi koşullarının birlikte gerçekleşmesi gerekiyor.


Sözleşmenin bir nüshadan fazla düzenlenmiş olması halinde her bir nüsha için ayrı ayrı aynı miktar ve nispette Damga Vergisi ödeniyor. Peki, tapu için damga vergisi ödenir mi? Tapu damga vergisi oranı 2015 nedir?


Tapu damga vergisi oranı..

Tapu için yapılan mukavelenameler, taahhütnameler ve temliknameler için binde 9,48 oranında damga vergisi ödeniyor. Kefalet, teminat ve rehin...