27 / 04 / 2024

2015 temmuz enflasyon

2015 temmuz enflasyon

Tüketici fiyatları Temmuz ayında yüzde 0.09 arttı. Haziran sonunda yüzde 7.2 olan yıllık enflasyon, yüzde 6.81 düzeyine geriledi. Temmuz ayında TÜFE'de ortalama yüzde 0,05 artış bekliyordu.

Temmuz enflasyon rakamlarının memur maaşına etkisi! 2023 Ocak memur zammı ne kadar?

Memur enflasyon farkına dair detaylar araştırılmaya başlandı. İşte 2023 Ocak memur zammına dair detaylar!

Temmuz 2022 enflasyon rakamları açıklandı! İşte TEFE TÜFE Temmuz 2022 rakamları!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen TEFE TÜFE Mayıs 2022 rakamları resmen açıklandı. Peki enflasyon rakamları ne oldu? İşte Temmuz 2022 TEFE TÜFE oranları...

Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Temmuz ayı enflasyon oranları belli oldu mu?

Enflasyon oranları gündemde yer alan konulardan biridir. İşte vatandaşların araştırdığı Temmuz ayı enflasyon oranlarına dair detaylar!

Temmuz ayı enflasyon oranı açıklandı mı? Temmuz ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?

Temmuz ayı enflasyon oranları gündemde yer alıyor. İşte Temmuz ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? yanıtı!

Temmuz'da maaşlara yapılan enflasyon zammından sonra bir zam haberi daha! 1224 lira resmen maaşlara eklenecek

Türk lirasındaki aşırı düşüş nedeniyle alım gücünün azalması nedeniyle milyonlarca asgari ücretli, memur ve emeklisine Temmuz'da peş peşe yüksek enflasyon zamları yapıldı. Zamların ardından maaşlarda bir zam haberi daha geldi. Resmen zamlı maaşlara eklendi! İşte detaylar...

Bakan Bilgin'den asgari ücrete Temmuz'da ek zam açıklaması: İşte enflasyon farkıyla hesaplanan asgari ücret maaşı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, hükümetin memurları kapsayan 3600 ek gösterge düzenlemesinden sonra asgari ücretli ve emeklilere de Temmuz zammıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Bilgin, zam çalışmalarında 'enflasyon' farkını dikkate alacaklarını ifade etti.

Emekli ve memur Temmuz zammında yeni rakamlar açıklandı! Emekli ve memur Temmuz zammı enflasyon farkıyla kaç TL olacak?

Emekli ve memurların Temmuz zammı için belirleyici olan Mayıs ayı enflasyon oranı bugün belli oldı. Buna göre, memur ve emeklilerin Temmuz zammı oranı yüzde 35'i aştı. Peki en düşük emekli ve memur maaşı kaç TL olacak? Emekli ve memur maaşlarına kaç TL zam gelecek? 

Emekli ve memura son dakika yeni maaş rehberi! Emekli ve memurlar enflasyon farkı, ek zam ve Temmuz zammına hemen bakın!

Milyonlarca emekli ve memur maaş zammını merak ediyor ve araştırıyor. Peki enflasyon farkı, ek zam ve Temmuz zammı ne kadar olacak? İşte milyonlarca emekli ve memura son dakika yeni maaş rehberi...

Temmuz emekli maaş zammı ne kadar olacak? 2022 temmuz emekli maaş zammı enflasyon farkı…

Şubat ayına dair enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte, ‘’Temmuz emekli maaş zammı ne kadar olacak?’’ sorusunun yanıtı da netleşmeye başladı. İşte 2022 temmuz emekli maaş zammı hesaplaması ve enflasyon farkına dair bilgiler…

Kira enflasyon oranları Temmuz 2017!

Gayrimenkul kiralamalarında tarafların yaptığı senelik sözleşmenin yenilenmesi halinde kiraya zam yapılıyor. Kiraya enflasyon oranlarında zam yapılıyor. İşte hesaplamalarda kullanılacak kira enflasyon oranları Temmuz 2017 verileri..

AVM Ciro Endeksi Temmuz'da yüzde 2,6 oranında düştü!

AVM Endeksi’nin Temmuz ayı sonuçları açıklandı. Her ay düzenli olarak yayınlanan verilere göre ciro endeksi 2016 Temmuz döneminde 2015 Temmuz ayına göre yüzde 2,6 oranında bir düşüş göstererek 189 puan olarak gerçekleşti.

Kira enflasyon oranı Aralık 2015!

Yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranına göre yapılması gerekiyor. İşte kira enflasyon oranı Aralık 2015..

2015 yılı kira artışı enflasyon oranı!

Kiracıya yapılacak senelik zamlar enflasyon oranlarına göre yapılıyor. Peki, 2015 yılı kira artışı enflasyon oranı nedir? Aralık ayında evdeki ve işyerindeki kiracıya ne kadar zam yapılır?

2015 temmuz enflasyon Haberi

2015 temmuz enflasyon

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerne göre, tüketici enflasyonu yılın ilk yedi aylık döneminde yüzde 4.85 ve on iki aylık ortalamalara göre de yüzde 8.07 olarak gerçekleşti.


TÜİK verilerine göre, aylık en yüksek artış yüzde 1.60 ile ev eşyası grubunda oldu. Bu grubu, yüzde 1b21 ile lokanta ve oteller, yüzde 1.16 ile alkollü içecekler ve tütün, yüzde 0.51 ile eğitim ve yüzde 0.41 ile ulaştırma izledi.


Buna karşılık, fiyatlarında aylık en fazla düşüş gösteren grup yüzde 4.97 ile giyim ve ayakkabı oldu. Bu grubu, eğlence ve kültürde yüzde 0.18 ile ve haberleşme yüzde 0.01 ile izledi.


Fiyatlarda yıllık en fazla artış ise yüzde 13.80 ile lokanta ve oteller grubunda gerçekleşirken, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 9.31, gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 9.25, ev...