29 / 04 / 2024

Temmuz emekli maaş zammı ne kadar olacak? 2022 temmuz emekli maaş zammı enflasyon farkı…

Temmuz emekli maaş zammı ne kadar olacak? 2022 temmuz emekli maaş zammı enflasyon farkı…

Şubat ayına dair enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte, ‘’Temmuz emekli maaş zammı ne kadar olacak?’’ sorusunun yanıtı da netleşmeye başladı. İşte 2022 temmuz emekli maaş zammı hesaplaması ve enflasyon farkına dair bilgiler…



Şubat ayı için enflasyon rakamları açıklandı. Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte temmuz ayında geçerli olacak emekli maaş zammı ile ilgili rakamlar netleşmeye başlıyor. Enflasyon farkı ortaya çıktıkça, emeklilerin temmuz ayında alacağı zam miktarı da belirlenecek…

TEMMUZ EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), memur ve memur emeklisinin beklediği Şubat 2022 enflasyon rakamlarını paylaştı. Ocak ayında yüzde 11,10 olarak açıklanan enflasyon, şubat ayında yüzde 4,81 oranında arttı. Memur ve memur emeklileri için yüzde 8,94 enflasyon farkı ortaya çıktı.

Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran enflasyon rakamlarının da açıklanmasıyla birlikte memurların alacağı enflasyon farkı da netleşmiş olacak. 2021’in 2’inci yarısında memurlar enflasyon farkından dolayı yüzde 22,47 oranında zam almıştı.

2022’de memur ve emekliler için ilk 6 ayda zam oranı yüzde 7,5 olarak paylaşılmıştı. Memurlar için ocak ayında ilk enflasyon farkı ortaya çıkmıştı. Ocak ayında memurlar ve memur emeklileri yüzde 7,5 zam almıştı. 

Ocak ayında yüzde 3,6'lık enflasyon farkı ortaya çıkmıştı. Yılın ilk 6 ayında paylaşılan enflasyon rakamları, memur ve memur emeklilerinin ne kadar enflasyon farkı alacağını gösterecek.

Temmuz emekli maaş zammı ne kadar olacak? 2022 temmuz emekli maaş zammı enflasyon farkı…

ENFLASYON FARKKI NASIL HESAPLANIR?

Devlet, memur ve emekli maaşlarına yılda 2 kez zam yapar. Bu zamma ek olarak da memur ve emekli maaş zammı rakamının enflasyona karşı korumak için aynı anda enflasyon farkı da verilir.

TÜİK tarafından paylaşılan enflasyon rakamları arasında yer alan Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamları ile ortaya çıkan TÜFE rakamları toplanarak elde edilen toplam rakamın yüzde 7,5 olarak paylaşılan zam oranından çıkarılması ile elde edilecek rakam enflasyon farkı zammı olarak temmuz ayındaki zam oranına eklenecektir.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SÖZ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamalarla başta enflasyon olmak üzere her problemin üstesinden gelineceğini vurgulayarak, hayat pahalılığını çözme konusunda söz vermişti. 

Önceliklerinin vatandaşın ne istediği olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışanların hayat pahalılığı altında ezdirmemek adına asgari ücretten, memur ve emekli maaşlarına kadar her konuda ciddi iyileştirmeler yaptıklarını kaydederek, gelişmelere göre enflasyon farkı başta olmak üzere tüm çalışanların kazanç seviyelerini korumaya devam edeceklerini açıklamıştı.

Emekli maaşlarında artış olacak! Hesaplarınızı kontrol edin...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön