11 / 05 / 2024

2015 yılı kamulaştırmasız el atma vekalet ücreti

2015 yılı kamulaştırmasız el atma vekalet ücreti

Taşınmazına kamulaştırmasız el atma yöntemi ile el konulan malikler, bir avukat aracılığı ile bedel tazminatı davacı açabiliyor. Peki, kamulaştırmasız el atma vekalet ücreti 2015 ne kadar? İşte vekalet ücreti 2015..

Esenyurt Belediyesi'ne kamulaştırmasız el atma davasında haciz kararı!

Esenyurt Belediyesi'ne Necmi Kadıoğlu döneminde açılan kamulaştırmasız el atma davası sebebiyle haciz geldi. Fakat haciz işlemi avukatların itirazı üzerine belediyedeki işleri aksatacağı nedeniyle durduruldu. 

Kamulaştırmasız El Atma Davaları 1. Bölüm!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek, "Kamulaştırmasız El Atma Davaları " konusunu kaleme aldı. İşte Kamulaştırmasız El Atma Davaları...

AYM’den kamulaştırmasız el atma davalarına ilişkin önemli iptal kararı!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek, Emlakkulisi.com okurları için "AYM’den kamulaştırmasız el atma davalarına ilişkin önemli iptal kararı" konulu yazı kaleme aldı. İşte yazının detayları...

Kamulaştırmasız el atma davalarında Anayasa Mahkemesi kararı!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç, Kamulaştırmasız El Atma Davalarında Hukuki El Atmalarla İlgili Anayasa Mahkemesi Kararı sürecini değerlendirdi. 

5 soruda kamulaştırmasız el atma davası!

Kamulaştırmasız el atma, kamulaştırma işlemi yapmaksızın, bir kimsenin mülkiyetinde bulunan taşınmaz malına sahiplenme kastı ile ve kalıcı olarak el koyması kamulaştırmasız el atma işlemi oluyor. İşte 5 soruda kamulaştırmasız el atma davası...

Memduh Türkoğlu: Benevre ile bu yıl çok kazanacaksınız!

Benevre Beytepe projesi teslim için gün sayıyor. Projenin, Ağustos ayında teslim edileceğinin vurgusunu yapan Benevre Beytepe Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Türkoğlu “Benevre ile bu yıl çok kazanacaksınız” dedi.

Kamulaştırmasız el atma torba yasaya girebilir!

Kamulaştırmasız el atma ve imar planları ile mülkiyet hakkının kısıtlanması konularında taslak hazırladıklarını belirten Özhaseki maddelerin torba yasayla gündeme gelebileceğini belirtti

Vekon, Türkiye’nin 2015 yılı ihracat şampiyonları arasında!

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan 2015 yılının en başarılı markaları arasında, yaşam konteyneri, hafif çelik yapı ve yapısal çelik binaların tasarımını tek başına üstlenen Vekon yılın ihracat şampiyonları arasına girdi.

Torunlar GYO 2015 yılı kar payı dağıtım teklifini yayınladı!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada 2015 yılı kar payı dağıtım teklifini yayınladı.

Kamulaştırmasız el atma görevli mahkeme!

Kamulaştırmasız el atma ile taşınmazına el konulan malikler bedel tazminatı davacı açabiliyor. Kamulaştırmasız el atma davaları için herhangi bir yasal sınırlama bulunmuyor. Peki, kamulaştırmasız el atma görevli mahkeme hangi mahkemedir?

Kamulaştırmasız el atma hak düşürücü süre!

Taşınmazına kamulaştırmasız el atma ile el konulan malikler, bir avukat aracılığı ile bedel tazminatı davacı açabiliyor. Peki, kamulaştırmasız el atma hak düşürücü süre var mı? Kamulaştırmasız el atma hak düşürücü süre ne kadar?

Kamulaştırmasız el atma dava dilekçesi 2016!

Kamulaştırmasız el atma ile gayrimenkulüne el konulan malikler, ilgili idareye bir dilekçe ile "Kamulaştırmasız El Atma Sebebiyle Tazminat İstemi" için dava açabiliyor. İşte kamulaştırmasız el atma dava dilekçesi 2016..

Kamulaştırmasız el atma vekalet ücreti 2016!

Bir gayrimenkule kamulaştırmasız el atma suretiyle el konulan malikler, dava açarak bedel tazminatı talep edebiliyor. Peki, kamulaştırmasız el atma davalarında avukata ne kadar ücret ödenir?

2015 yılı kamulaştırmasız el atma vekalet ücreti Haberi

2015 yılı kamulaştırmasız el atma vekalet ücreti

Kamulaştırmasız el atma vekalet ücreti 2015!

Kamulaştırma, özel kişilerin mülkiyetinde bulunan taşınmaz bir mala kamu hizmeti için ihtiyaç duyan ve kamulaştırma yapma yetkisine sahip olan idareler tarafından kamu yararının bulunduğu durumlarda Anayasanın 46. maddesindeki koşullara uyarak ve parasını peşin vermek suretiyle yapılıyor. 


Kamulaştırma işlemi yapmaksızın, bir kimsenin mülkiyetinde bulunan taşınmaz malına sahiplenme kastı ile ve kalıcı olarak el koyarsa kamulaştırmasız el koymuş sayılıyor.


Taşınmazına bu şekilde el konulan malikler, bir avukat aracılığı ile bedel tazminatı davacı açabiliyor. Peki, kamulaştırmasız el atma vekalet ücreti 2015 ne kadar?


Kamulaştırmasız el atma vekalet ücreti:

Yargıtay 5.Hukuk Dairesi 19.03.2015 günü 2014/28459 Esas  2015/5328 Karar sayılı içtihadı ile Lüleburgaz 2.Asliye Hukuk Mahkemesi’nin maktu olarak belirlediği vekalet ücretine ilişkin kararının bozulmasına


‘04.11.1983 sonraki döneme ilişkin elatmalarda nisbi vekalet ücretine‘ hükmedilmesine karar...