05 / 11 / 2024

2015 yılı kira artırımı

2015 yılı kira artırımı

Yıllık olarak yenilenen kiralamalarda kiracıya ancak kanunda belirtilen oranlarda zam yapılıyor. Kira enflasyon oranları her ay TÜİK tarafından açıklanıyor. İşte kira artırımı 2015 oranları..

DTZ Türkiye 2015 yılı 4. çeyrek raporu yayınlandı!

DTZ Pamir&Soyuer tarafından Türkiye Gayrimenkul Pazarı hakkında hazırlanan DTZ Türkiye 2015 yılı 4. çeyrek raporu yayınlandı. En yüksek kira değeri geçen dönem ile aynı olarak Levent-Etiler bölgesinde 47 ABD dolar/metrekare/ay seviyesinde kaldı.

2015 yılı kira artışı enflasyon oranı!

Kiracıya yapılacak senelik zamlar enflasyon oranlarına göre yapılıyor. Peki, 2015 yılı kira artışı enflasyon oranı nedir? Aralık ayında evdeki ve işyerindeki kiracıya ne kadar zam yapılır?

2015 yılı Eylül ayında kiraya ne kadar zam yapılacak?

Taşınmaz mal kiralamalarında, kira süresinin yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Kira artış hesaplamalarında ÜFE kullanılıyor. Peki, 2015 yılı Eylül ayında kiraya ne kadar zam yapılacak?

2015 yılı kira gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, ev veya işyerini kiraya veren kimseler kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki, 2015 yılı kira gelir vergisi nasıl hesaplanır?

2015 yılı kentsel dönüşüm kira yardımı ödemeleri!

2015 Ocak ayında kentsel dönüşüm kira yardımlarında birtakım düzenlemeler yapıldı. Peki, kira yardımı başvuru koşullarında neler değişti? İşte 2015 yılı kentsel dönüşüm kira yardımı ödemeleri...

2015 yılı Haziran ayı kira artış oranı!

Gayrimenkul kiralama işlemlerinde, kira sözleşmesinin yenilenmesiyle mülk sahibi kiracısına zam uygulayabiliyor. Peki, kira zammı nasıl yapılır? İşte, 2015 yılı haziran ayı kira artış oranı!

Kentsel dönüşümde 2015 yılı kira yardımı ne kadar oldu?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, dönüşüm kapsamın da kira, tespit, faiz desteği vermeye devam ediyor. 2015 yılında Türkiye genelinde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan kira yardımları 455 lira ile 735 lira arasında değişiyor.

2015 yılı emlak vergisi muafiyeti!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince geliri olmayan ev sahipleri diğer koşulları da taşımaları halinde emlak vergisinden muaf olabiliyor. Peki, 2015 yılı emlak vergisi muafiyeti şartları nelerdir?

Geberit Türkiye 2015 yıl sonu yüzde 27 büyümeyi hedefliyor!

Geberit, sürdürülebilirlikle büyüyecek Son birkaç yılda, her yıl yüzde 35'lik bir büyüme gösteren Geberit Türkiye, 2015 yılı sonunda, geçtiğimiz yıla göre yüzde 27 büyümeyi amaçlıyor.

2015 yılı arazi emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi, Türkiye sınırlarında yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergiye araziler da dahil ediliyor. Peki, 2015 yılı arazi emlak vergisi ne kadar? Arazi emlak vergiis nasıl ödenir?

2015 yılı çöp vergisi ne zaman ödenir?

Çevre temizlik vergisi olarak da bilinen çöp vergisi meskenler için su faturalarına yansıtılırken, işyeri ve diğer bağımsız bölümler için belediyeye gidilerek ödenmesi gerekiyor. Peki, 2015 yılı çöp vergisi ne zaman ödenir?

2015 yılında 305 vakıf eseri restore edilecek!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "2003 yılından bu yana yılda ortalama 300’ü aşkın vakıf eseri restore ediyoruz. 2015 yılında da 305 vakıf eserinin onarım ve restorasyonu için toplam 300 milyon tutarında ihale gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

2015 yılında ilk defa emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Mükellefiyet taşınmaza sahip olunduğu seneyi takip eden yıl başlıyor. Peki, 2014 yılına alınan taşınmazın 2015 yılında ilk defa emlak vergisi nasıl ödenir?

2015 yılı kira artırımı Haberi

2015 yılı kira artırımı

Kira artırımı 2015!

Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Yıllık olarak yenilenen kiralamalarda ise kiracıya ancak kanunda belirtilen oranlarda zam yapılıyor.


Borçlar Kanunu gereğince; Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanıyor.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirleniyor.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın, beş yıldan uzun süreli veya beş yıldan sonra yenilenen kira sözleşmelerinde ve bundan sonraki her beş yılın sonunda, yeni kira yılında uygulanacak kira bedeli, hâkim...