02 / 05 / 2024

2016 Avan proje ücreti

2016 Avan proje ücreti

Avan projede, yapının vaziyet planı, kat planları, çatı planı, kesitler ve görünüşlere de yer veriliyor. Avan projenin tasdik edilmesi için belediye imar birimine belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, avan proje tasdik ücreti 2016 ne kadar?

Avan proje nedir?

İnşaat sektöründe önemli bir rolü olan mimaride bilinmesi gereken terimlerden biri de avan projedir. Bu proje belirli işlemleri ve süreci içerdiği için biraz detaylıdır. Peki avan proje nedir, hangi alanlarda uygulanır ve nasıl çizilir? İşte avan proje ile ilgili önemli bilgiler...

Avan proje tasdik ücreti 2022! Avan proje tasdik ücreti bu yıl ne kadar oldu?

Avan proje, hayata geçirilecek projenin ön hazırlığı yani taslağına deniliyor. Projenin ilk ve kesin olmayan hali avan proje olarak ifade ediliyor. Peki, Avan proje tasdik ücreti bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm detaylar...

Avan proje tasdik ücreti 2022 ne kadar?

Avan proje tasdik ücreti, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından 2022 yılı hizmet tarifesinde açıklandı. İşte avan proje tasdik ücreti 2022...

Avan proje tasdik ücreti 2021!

Avan projenin tasdik edilmesi için belediye imar birimine belli oranlarda harç ödeniyor. Peki, avan proje tasdik ücreti ne kadar oldu?

Avan Proje Tasdik Ücreti 2019!

Avan projenin tasdik edilmesi için belediye imar birimine belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, avan proje tasdik ücreti 2019 ne kadar oldu?

Avan proje tasdik ücreti 2018!

Avan proje, belirli bir konutun, kesin ihtiyaç programına, öngörülen maliyet tavanına, arsa verilerine göre verilen proje oluyor. Peki, avan proje tasdik ücreti 2018 ne kadar?

Türker Proje Gayrimenkul'ün 2016 olağan genel kurul toplantısı yapıldı!

Türker Proje Gayrimenkul'ün 2016 yılı hesap ve işlemlerine ait olağan genel kurul toplantısı bugün gerçekleştirildi.

Türker Proje 2016 sorumluluk beyanını yayınladı!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Türker Proje 2016 sorumluluk beyanını yayınladı.

Türker Proje 2016 faaliyet raporunu yayınladı!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Türker Proje 2016 faaliyet raporunu yayınladı.

Türker Proje 2016 bağımsız denetim raporunu yayınladı!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Türker Proje 2016 bağımsız denetim raporunu yayınladı.

Fiyap'tan İzmir'e 90 konutluk proje geliyor!

Fiyap ortaklarından İbrahim Kayhan, "2016 yılı içinde birçok yeni proje bağlantılarımız oldu. Bozyaka'da kısa vadede başlamayı planladığımız çok katlı rezidans projemizle bölgeye yeni bir heyecan katacağımızı öngörüyorum" diye konuştu.

Kayseri Kocasinan'da 2016'da 339 proje tamamlandı!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bir yılda tam 339 proje gerçekleştirildiğini söyledi. Çolakbayrakdar, Çözüm Merkezi’ne üç ayda yapılan 9 bin başvurunun tamamının sonuçlandırıldığını söyledi.

TOKİ'den İstanbul'a 5 yeni proje!

2016 hedefini aşan TOKİ, 2017 yılına İstanbul'dan hızlı bir giriş yaptı. TOKİ İstanbul'un 4 ilçesinde 5 yeni proje yapacak. Projeler arasında arsa satış karşılığı projeler ve kentsel dönüşüm projeleri bulunuyor.

2016 Avan proje ücreti Haberi

2016 Avan proje ücreti

Avan proje ücreti 2016!

Belirli bir konutun, kesin ihtiyaç programına, öngörülen maliyet tavanına, arsa verilerine göre mimar taslak durumunda geliştirdiği fikirlerini, yapı sistemi ve biçim–mekan yorumu bakımından projeyi açıklığa kavuşturan planlar avan proje olarak adlandırılıyor.


Avan proje ölçekleri 1/1000, 1/500, 1/200, 1/100 ve çok küçük konularda 1/50 olarak belirleniyor. 


Avan proje planları kesitlere, görünüşlere, insan, mobilya, yeşillik çizimleriyle renk, hareket, ışık–gölge katıldığı takdirde tasarı gerçeğe daha da yakın oluyor. 


Avan projede, vaziyet planı, kat planları, çatı planı, kesitler ve görünüşlere de yer veriliyor. Avan projenin tasdik edilmesi için belediye imar birimine belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, avan proje tasdik ücreti 2016 ne kadar?


Avan Proje Tasdik Ücreti 2016

(Yapı İnşaat Alanının beher m2 si için)


2.1 Alışveriş Merkezi (AVM) m2 9.35 TL

2.2 Konut- Rezidans m2...