29 / 04 / 2024

2016 ekonomi

2016 ekonomi

Türkiye ekonomisi, darbe girişimi, terör olayları, bölgesel ve küresel gelişmelerin de etkisiyle zor bir yılı geride bıraktı. Bu yıl, Türkiye tüm olumsuzluklara rağmen birçok önemli yatırımı da hayata geçirdi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü ile Avrasya Tüneli yıl içinde açıldı.

FORTUNE 500 2016 sonuçları açıklandı!

Dünyaca ünlü ekonomi dergisi Fortune'nun, Türkiye'nin en büyük 500 şirketini belirlediği "Fortune500" 2016 yılı sonuçları açıklandı.

2016 Cidde Ekonomi Forum Toplantısı gerçekleştirildi!

15. Cidde Ekonomi Forumu 1-3 Mart 2016 tarihlerinde Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde Cidde Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlendi. Platformda Housing ve Real Estate forumunda Türkiye’yi, API Investment CEO’su Alper Apaydın temsil etti.

Yabancıya konut satışının 2016'da 10 milyar dolar olması bekleniyor!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmet kapsamına alınması için bakanlık olarak çalıştıklarını söyledi. Yabancıya konut satışının 2016'da 10 milyar dolara ulaşması öngörülüyor.

Sur Yapı İdilia'da ara ödemeler Haziran 2016 tesliminden sonra!

30 bin metrekare arsa alanı üzerinde yaşama geçirilen Sur Yapı İdilia projesinde yer alan daireler 2016 yılının Haziran ayında teslim edilecek. Projede konut satışlarında yüzde 1 KDV uygulanıyor...

Trendist Ataşehir'de teslimler Ekim 2016'da!

İstanbul Anadolu Yakası'nda Ataşehir'de yükselen Trendist Ataşehir projesinde toplam 820 adet konut yer alıyor. Trendist Ataşehir'de yer alan dairelerin teslimlerinin Ekim 2016'da yapılması planlanıyor.

Resim İstanbul Orman Konutları'nda Eylül 2016'da teslim!

Resim İstanbul Orman Konutları'nda yer alan daireler 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon şeklinde tasarlandı. Resim İstanbul Orman Konutları'nda teslimlerin Eylül 2016'da yapılması planlanıyor.

Riva Hills projesinde teslimler Aralık 2016'da!

Toplam 85 adet villadan meydana gelen Riva Hills projesinde yer alan villaların büyüklükleri 200 metrekare ile 300 metrekare arasında değişiyor. Projede yer alan villaların teslimlerinin Aralık 2016'da yapılması planlanıyor.

Atek Adress projesi 2016 yılının Ocak ayında tamamlanacak!

2010 yılından bu yana inşaat alanında başarılı çalışmalara imza atan Atek Yapı, son projesi Atek Adress ile iş dünyasının dikkatini çekiyor. Mersinli'de yer alan 31 katlı ofis projesi 2016 yılının Ocak ayında tamamlanacak...

Atek Adress Ocak 2016'da tamamlanacak!

2010 yılından bu yana inşaat alanında başarılı çalışmalara imza atan Atek Yapı, son projesi Atek Adress ile iş dünyasının dikkatini çekiyor. Mersinli'de yer alan 31 katlı ofis projesi 2016 yılının Ocak ayında tamamlanacak.

AB Zirvesi'nde gündem enerji ve ekonomi!

AB Zirvesi'nde gündem enerji ve ekonomi oldu. Avrupa Birliği (AB) devlet ve hükümet başkanlarının toplandığı zirvede ana gündem maddelerini Ukrayna krizi nedeniyle yaşanabilecek enerji sorunu ve ekonominin durumu oluşturuyor

Resim İstanbul Orman Konutları'nda teslimler Eylül 2016'da!

Resim İstanbul Orman etabında toplam 28 adet konut yer alıyor. Resim İstanbul Orman Konutları'nda teslimlerin Eylül 2016'da yapılması planlanıyor. Projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daire seçenekleri yer alıyor.

2016'da AVM sayısı 449'a yükselecek!

Türkiye'de son yıllarda hızla gelişen perakende sektörü, AVM sayısının artmasına sebep oluyor. Türkiye'de alışveriş merkezi sayısı 342'ye yükseldi. Bu rakamın 2016'da 449' e çıkması öngörülüyor.

Ekonomi Bakanı: Konutta balon yok, ciddi talep var!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’de konut balonu tartışmalarının aksine ciddi bir talep artışı olduğunu savundu. Zeybekci, “Türkiye genelinde konut satışlarında yüzde 25’lik artış var” dedi.

2016 ekonomi Haberi

2016 ekonomi

Türkiye ekonomisi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi, terör olayları, bölgesel ve küresel gelişmelerin etkisiyle zor bir yılı geride bıraktı. Türkiye bu yıl tüm olumsuzluklara rağmen çok sayıda dev projeyi de hayata geçirdi. 


Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65. Hükümet ile kurullardaki görev dağılımı yeniden belirlenirken Yıldırım, Ekonomi Koordinasyon Kurulunu (EKK) doğrudan kendisine bağladı.


FETÖ'nün darbe girişimi, terör olayları ve küresel gelişmelerin olumsuz etkileri hükümeti yeni tedbirler almaya yöneltti.


Başbakan Yıldırım, yıl genelinde reel sektör, ihracatçı, KOBİ ve iş gücü piyasasının rahatlatılmasına yönelik reform niteliğinde birçok tedbir açıkladı. "Ekonomik Müjdeler Paketi", "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi̇ Cazi̇be Merkezleri̇ Programı ve Yatırım ve Destek Hamlesi̇", "Ekonomi Koordinasyon Kurulu" kararları ve "Süper Teşvik" uygulamasıyla birçok sektörün önünün açılması hedeflendi.


Amerikan Merkez Bankasının (Fed)...