29 / 04 / 2024

2016 ekonomik veriler

2016 ekonomik veriler

Türkiye ekonomisi, darbe girişimi, terör olayları, bölgesel ve küresel gelişmelerin de etkisiyle zor bir yılı geride bıraktı. Bu yıl, Türkiye tüm olumsuzluklara rağmen birçok önemli yatırımı da hayata geçirdi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü ile Avrasya Tüneli yıl içinde açıldı.

Borsa 5 bin puanda direniyor! Hangi hisseler prim yaptı, hangi hisseler değer kaybetti?

Hafta boyunca pozitif bir performans sergileyen Borsa İstanbul, bugün gelen satışlarla yüzde 0,83 oranında gerileyerek haftayı 5 bin 92 puandan kapattı. Gelecek hafta yurt içi ve yurt dışında açıklanacak makro ekonomik veriler piyasaların takibinde olacak.

Borsa günü düşüşle kapattı. 26 Ocak BIST 100 endeksi ne oldu? Borsada direnç ve destek noktaları nedir?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, bugünü yüzde 1,26 değer kaybıyla 5 bin 231 puandan tamamladı. Yurt içi piyasalardaki olumsuz havaya rağmen yurt dışı borsalar gelen olumlu ekonomik veriler ile olumlu seyrediyor.

Hazır giyim ve tekstilde büyük kayıp başladı

Korona virüs salgınında üretim, yatırım ve ihracat gibi birçok alanda rekor kıran Türkiye hazır giyim ve tekstil sektörleri, korona salgını ve savaş sonrası bozulan ekonomik veriler sebebiyle zor bir dönemlerden geçiyor.

''Ekonomik veriler resesyona işaret etmiyor''

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, mevcut ekonomik verilerin resesyona işaret etmediğini bildirdi.

Euro bölgesinde son dakika! Euro bugün ne kadar oldu 18 Ekim 2022?

Euro Bölgesi’nden gelen kötü ekonomik veriler Euro kurunda dikkat çeken dalgalanmaları devam ettiriyor. Euro/dolar paritesi 0.9854 ile sınırlı seviyede yükselişine devam ediyor. Peki euro/TL ne kadar?

Euro/TL bugün ne kadar? Euro kaç lira? 5 Ekim 2022 euro kuru

Euro bölgesinden gelen kötü ekonomik veriler euro kurunu etkilemeye devam ediyor. Euro/TL kuru bugün de yükselmeye devam ediyor. Peki euro bugün kaç TL? Euro ne kadar? Euro kaç lira? İşte 5 Ekim 2022 euro/TL kuru...

İnşaat malzemeleri sanayi endeksi 2016’da 6.5 puan geriledi!

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi 2016 yılını bir önceki yıla göre 6.5 puan düşüşle tamamladı. Bileşik endeksteki gerilemede TL’deki değer kaybı, darbe girişimi, artan terör olayları gibi siyasi ve ekonomik etkenler etkili oldu.

Dev projeler 2016'da ekonomik büyümeye katkı sağladı!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı F. Fethi Hinginar, 2016'nın, siyasi ve ekonomik gelişmeler açısından kolay bir yıl olmadığını belirterek "Tüm olumsuz gelişmelere karşın 2016'yı kayıp yıl olarak değerlendirmeyi doğru bulmuyorum" dedi.

İzmir’de 2016’nın ilk yarısında 11 milyar TL konut kredisi kullanıldı!

EVA Gayrimenkul Değerleme İzmir Bölge Müdürü Filiz Akkaya, İzmir’in 2016 yılında gerek ülke içinde, gerekse global ölçekte yaşanan ekonomik ve siyasi sıkıntılara rağmen gayrimenkul piyasasında olumsuz sayılamayacak bir yıl geçirdiğini belirtti.

2016 Ağustos ayında kaç konut satıldı?

Her ay Türkiye genelinde kaç konutun satıldığı, en çok ve en az satışların hangi illerde gerçekleştiği, satışların ne şekilde yapıldığı gibi veriler TÜİK tarafından açıklanıyor. Peki, 2016 Ağustos ayında kaç konut satıldı?

2016 Temmuz ayında kaç konut satıldı?

Geçtiğimiz ay Haziran ayına ait veriler açıklanmıştı. Açıklanan verilere göre, Türkiye’de 2016 Haziran ayında 106 bin 187 konut satıldı. Peki, 2016 Temmuz ayında kaç konut satıldı?

Konut satış istatistikleri Temmuz 2016!

2016 Temmuz ayı konut satış istatistiklerine ait veriler, 24 Ağustos 2016 tarihinde açıklandı. İşte konut satış istatistikleri Temmuz 2016..

2016 Mart ayında kaç konut satıldı?

Türkiye genelinde hangi ay hangi ilde kaç konut satışının yapıldığı Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Mart ayına ait veriler bugün açıkladı. Peki, 2016 Mart ayında kaç konut satıldı?

2016 ekonomik veriler Haberi

2016 ekonomik veriler

Türkiye ekonomisi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi, terör olayları, bölgesel ve küresel gelişmelerin etkisiyle zor bir yılı geride bıraktı. Türkiye bu yıl tüm olumsuzluklara rağmen çok sayıda dev projeyi de hayata geçirdi. 


Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65. Hükümet ile kurullardaki görev dağılımı yeniden belirlenirken Yıldırım, Ekonomi Koordinasyon Kurulunu (EKK) doğrudan kendisine bağladı.


FETÖ'nün darbe girişimi, terör olayları ve küresel gelişmelerin olumsuz etkileri hükümeti yeni tedbirler almaya yöneltti.


Başbakan Yıldırım, yıl genelinde reel sektör, ihracatçı, KOBİ ve iş gücü piyasasının rahatlatılmasına yönelik reform niteliğinde birçok tedbir açıkladı. "Ekonomik Müjdeler Paketi", "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi̇ Cazi̇be Merkezleri̇ Programı ve Yatırım ve Destek Hamlesi̇", "Ekonomi Koordinasyon Kurulu" kararları ve "Süper Teşvik" uygulamasıyla birçok sektörün önünün açılması hedeflendi.


Amerikan Merkez Bankasının (Fed)...