27 / 04 / 2024

2016 emlakçı kira komisyonu

2016 emlakçı kira komisyonu

İşyeri veya evini kiralamak üzere emlakçıya verenler ile taşınmaz mal kiralamak isteyen kimseler kısa sürede buluşabiliyor. Anlaşma sağlanması halinde emlakçıya komisyon ödeniyor. İşte emlakçı kira komisyonu 2016..

Emlakçı kira komisyonu ne kadar 2022? Kimden alınır?

Gayrimenkul kiralama işlemini daha hızlı halletmek isteyenler emlakçılar ile çalışabiliyor. İşlemin tamamlanması halinde ise emlakçıya komisyon ödeniyor. Peki, emlakçı kira komisyonu ne kadar 2022? Kimden alınır?

Rusya'da emlak kira kazancı azaldı!

Rusya'da koronavirüs salgını sonrası konut fiyatlarındaki düşüş nedeniyle şehirlerde kiraya verilen konutların yıllık kazancı yüzde 5,6’ya düştü. 

Antalya'da konut fiyatları arttı!

2016 Emlak Endeksi verilerine göre Antalya'da konut fiyatlarında diğer büyük şehirlerdeki gibi artış meydana geldi. Antalya'da satılık konut fiyatları yüzde 9 arttı.

Emlakçı kira komisyonu 2017!

Bir gayrimenkul kiralamak isteyen kimseler ile taşınmazı için kiracı bulmak isteyen kimseler emlakçı ile anlaşma sağlayarak sürecin hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlayabiliyor.

2016 emlak ve çevre temizlik vergisi için son 1 hafta!

Emlak ve çevre temizlik vergisi mükelleflerinden henüz ödeme yapmamış olanların vergi borcunu 30 Kasım'a kadar ödemeleri gerekiyor. Buna göre vergi ödemeleri için son 1 hafta kaldı..

2016 emlak ve çevre temizlik vergisi için son 15 gün!

Gayrimenkuller için ödenmesi gereken emlak ve çevre temizlik vergisinin bu yılki ikinci taksit ödemelerine 1 Kasım'da başlandı. 2016 emlak ve çevre temizlik vergisi için son 15 gün kaldı..

Emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksit ödemeleri başladı!

Emlak vergisi, gayrimenkuller için ödenmesi zorunlu olan vergiler arasında yer alıyor. Verginin ilk taksit ödemeleri 1 Mart'ta başlamış, 1 Haziran'da sona ermişti. 2016 emlak vergisi 2. taksit ödemeleri ise bugün başladı.

2016 emlak vergisi 2. taksiti ne kadar?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi ödemesi senede iki eşit taksit halinde yapılabiliyor. Peki, 2016 emlak vergisi 2. taksiti ne kadar?

Kira artış oranları Haziran 2016!

Geçtiğimiz sene Haziran ayında yapılan ve bu ay yenilenen kiralamalarda, mal sahibi kiracısına zam yapma hakkına sahip oluyor. Peki, kiraya ne kadar zam yapılır? İşte kira artış oranları Haziran 2016..

2016 emlak vergi dönemi yarın sona eriyor!

Emlak sahipleri tarafından ödenen çevre temizlik ve emlak vergisinin ilk taksit dönemi yarın sona eriyor. Mükelleflerin yarın mesai bitimine kadar ödemelerini yapmaları gerekiyor..

Emlak vergisi ikinci taksiti ne zaman 2016?

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödenen emlak vergisi iki taksitte veriliyor. Peki, emlak vergisi ikinci taksiti ne zaman 2016?

2016 emlak vergisi zammı hesaplama!

2016 yılına ait emlak vergisi ilk taksit dönemi 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Bu yıl emlak vergisi zamlı olarak ödeniyor. Peki, 2016 emlak vergisi zam oranı ne kadar?

2016 emlak vergisinin 2. taksiti ne zaman?

Emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'ta sona eriyor. Bu tarihe kadar tüm vergi mükelleflerinin ödemelerini yapmaları gerekiyor. Peki, 2016 emlak vergisinin 2. taksiti ne zaman?

2016 emlakçı kira komisyonu Haberi

2016 emlakçı kira komisyonu

Emlakçı kira komisyonu 2016!

Ev veya işyeri kiralamak isteyen kimseler, sıra sürede taşınmaz bulmak ve sözleşme imzalamak adına emlakçılar ile çalışabiliyor.


Bu durumda işyeri veya evini kiralamak üzere emlakçıya verenler ile taşınmaz mal kiralamak isteyen kimseler kısa sürede buluşabiliyor. Anlaşmanın da sağlanması ve sözleşmenin de kurulması durumunda emlakçı komisyona hak kazanıyor.


Emlakçı komisyon oranları alım satım ve kiralama işlemlerinde farklı şekilde ve farklı oranlarda tahsil ediliyor. Peki, emlakçı kira komisyonu 2016!


Kiralama işlemlerinde komisyon yalnız kiracıdan alınıyor. Komisyon 1 yıllık kira bedeli üzerinden hesaplanıyor.


KİRALAMA..

Yalnız kiracıdan,

Bir defaya mahsus olmak üzere,

Kontrat süresi ne olursa olsun,

1 Yıllık kira bedelinin yüzde 10’nu + KDV




Emlakçı alım satım komisyonu 2016!




Işıl Seren...