06 / 05 / 2024

2016 Emlakçı komisyon ücretleri

2016 Emlakçı komisyon ücretleri

Emlakçılar taşınmaz malını satmak isteyen veya kiralamak isteyenler ile alıcı ve kiracıları bir araya getiriyor. Anlaşma sağlanması halinde emlakçıya ücret ödeniyor. İşte emlakçı komisyon ücretleri 2016..

Emlakçıya verilen komisyon geri alınır mı?

Gayrimenkul alım satım ve kiralama işlemlerinde emlakçıya belli oranlarda komisyon ödemedi yapılıyor. Peki, yapılan işlemden vazgeçilmesi halinde emlakçıya verilen komisyon geri alınır mı?

Yüzde 8 emlakçı komisyon bedeli yüksek mi?

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte yer alan yeni yönetmeliğe göre, yetki belgesi olmayan kişiler emlakçılık yapamayacak. Sabah Gazetesi yazarlarından Mevlüt Tezel bugünkü yazısında yeni yönetmeliği değerlendirdi. 

Ev alacaklar ve satacaklar dikkat!

Ev alırken ya da satarken hazırlanan emlakçı komisyon sözleşmesi ile ileride yaşanacak mağduriyetlerin önüne geçiliyor. Peki emlakçı komisyon sözleşmesi nedir? Nasıl hazırlanır? İşte tüm merak edilenler...

5 maddede emlakçı komisyon ücreti ödemesi!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi "5 Maddede emlakçı komisyon ücreti ödemesi"ni kaleme aldı. İşte detaylar...

Emlakçı komisyon sözleşmesi örneği 2019!

Ev alırken ya da satarken hazırlanan emlakçı komisyon sözleşmesi ileride yaşanacak tüm mağduriyetlerin önüne geçiyor.

Bankacılar kirayı da paketledi!

Bankacılar ev kiralamak isteyenlere 12 aylık kira tutarı, depozit ve emlakçı komisyon ücreti kadar kredi kullandırıyor. Kredi 12 ay vadeli ve taksitli veriliyor. Kira paketine katılan ev sahibi ve kiracılar EFT/havale ve hesap işletim ücreti ödemiyor...

Gayrimenkulde takipteki alacak sıkışması yaşanıyor!

Emlak komisyon, kiralama ve işletme alanında takipteki alacaklar alarm veren duruma geldi. Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi'nin son aylık raporuna göre Nisan ayı itibariyle sektörde son 12 ayda tasfiye olacak alacaklar yüzde 45 artış kaydetti. 

Emlakçılardan komisyon sınırlamasına tepki!

Gayrimenkul alım-satım ve kiralamada komisyon oranları dün yayınlanan karar ile düştü. Düzenleme ev alan-satan ve kiralayanları memnun etti ancak emlakçılar bu durumdan hiç memnun değil...

Yeni emlakçılık yasası!

Yeni Emlakçılık Yasası olan "Taşınmaz ticareti hakkında yönetmelik taslağı" yayınlandı. Yönetmelik ile emlakçı komisyon bedeli sınırlandırılıyor..

Emlakçı ne kadar komisyon alır 2017?

Emlakçılar da kendilerine gelen talepler doğrultusunda alıcı ile satıcıyı, kiracı ile mal sahibini buluşturarak anlaşmalarını sağlıyor. Peki, bu hizmet için emlakçı ne kadar komisyon alır 2017?

Emlak Konut 2016 yılı kar dağıtım tablosunu yayınladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut 2016 yılı kar dağıtım tablosunu yayınladı.

Ev alan kazançlı çıkar!

"Şu anda yatırım yapanlar karlı çıkar" diyen ATSO Emlak Komisyon Başkanı Halil Ersoy, 16 Nisan’daki referandum sonuçlarında ‘Evet’ çıkmasıyla birlikte gayrimenkul fiyatlarının da artacağını ifade etti.

Emlak Konut 2016 genel kurul bilgilendirme bildirisini yayınladı!

Emlak Konut Gayrimenkul yatırım ortaklığı tarafından bugün KAP'a yapılan açıklamada Emlak Konut 2016 genel kurul bilgilendirme bildirisini yayınladı.

2016 Emlakçı komisyon ücretleri Haberi

2016 Emlakçı komisyon ücretleri

Emlakçı komisyon ücretleri 2016!

Emlakçılar taşınmaz malını satmak isteyen veya kiralamak isteyenler ile alıcı ve kiracıları bir araya getiriyor. Bunun için öncelikle sözleşme imzalanması gerekiyor. Aksi halde emlakçılar sözleşmesiz hizmet veremiyor.


Gayrimenkul alım satım veya kiralama işlemini emlakçılar ile sağlayan tarafların bu işlem için belli oranlarda komisyon ödemeleri gerekiyor.


Ancak emlakçılar kiralama ya da alım satım gibi işler için anlaşma sağlanmadan ücret talebinde de bulunamıyor. 


Ayrıca emlak komisyoncusu, kapora alma konusunda kendisine açıkça verilmiş vekaletname olmaksızın kapora alamıyor.


Emlak Komisyoncusu, müşterisi ile yapacağı sözleşmelerde oda tarafından bastırılan tek tip basılı evrak kullanmak zorunda oluyor. Peki, emlak alım satım ve kiralamada ne kadar emlakçı komisyonu ödenir?


Emlakçı komisyon ücretleri 2016

ALIM - SATIM..

Satış bedeli üzerinden, 

Alıcı ve satıcıdan yüzde 2’şer + KDV


KİRALAMA..

Yalnız kiracıdan,

Bir defaya mahsus olmak üzere,

Kontrat süresi...