27 / 04 / 2024

2016 ev sahibi hakları

2016 ev sahibi hakları

Kira sözleşmesini imzalayan taraflar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Söz konusu hak ve sorumluluklar Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. İşte ev sahibi hakları 2016..

Yeni nesil kooperatifle 1.500 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

2016 yılında kurulan Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi, ayda 1.500 TL taksitle ev sahibi olma imkanı sunuyor. 

Birevim faizsiz ev sahibi olma fırsatı sunuyor!

2016 yılında Murat Çiftçi tarafından kurulan Birevim, gelecekte Türkiye ve dünyada hâkim olacak faizsiz ev sahibi olma ihtiyacı için bir iş modeli olarak geliştirildi...

Ev sahibi hakları 2016!

Kira sözleşmesini imzalayan taraflar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Söz konusu hak ve sorumluluklar Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. İşte ev sahibi hakları 2016..

Selective Port'ta 3 bin 60 liraya bahçeli ev sahibi olabilirsiniz!

Alper İnşaat tarafından Pendik'te inşa edilen Selective Port projesinde kampanya ile 3 bin 60 lira peşinat ve 2016 boyunca ayda 3 bin 060 lira taksitle bahçeli ev sahibi olabilirsiniz.

Selective Port'ta 3 bin 180 lira taksitle ev sahibi olunuyor!

Selective Port’ta 3+1 dairelerde 2016 boyunca ayda sadece 3 bin 180 lira taksitle ev sahibi yapıyor. Proje Alper İnşaat tarafından Pendik’te yükseliyor.

Çatalca Kiptaş 2016 ev fiyatları!

Çatalca Kiptaş 2016 projesinden ev sahibi olmayanlar ve projede ikamet edecek olanlar ev alabiliyor. Kiptaş Çatalca Konutları'nda daire teslimleri 24 ay sonra yapılıyor...

Ritim İstanbul'da rahat rahat ev sahibi olma dönemi!

Dumankaya Ritim İstanbul'da daire fiyatları 445 bin TL'den başlıyor. Tamamı 2016 yılı Mayıs ayında tamamlanacak olan proje "Ritim İstanbul'da rahat rahat ev sahibi olma dönemi" sloganıyla yükseliyor.

Turizm çalışanlarını ev sahibi yapacak proje 2016'da başlayacak!

Turizm emekçilerini ev sahibi yapacak projenin startı verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel "Kazmayı 2016'nın ilk yarısında vuracağız" dedi.

Sky Bahçeşehir'de 18 bin TL peşinatla ev sahibi olma imkanı!

SİNAN Gayrimenkul tarafından Bahçeşehir'de inşa edilen Sky Bahçeşehir'de teslime 11 ay kaldı. Nisan 2016'da teslim edilecek projede 18 bin TL peşinatla ev sahibi olma imkanı sunuluyor.

Nurol Park'ta ev sahibi olmak için acele edin!

Nurol Park projesi satış sürecine "Ev sahibi olmak için acele edin" sloganıyla tanıtılıyor. 1418 tane daireden oluşan projede teslimler 2016 yılında gerçekleşecek. Projede 1+1'den 3+1'e kadar tüm daireler yer alıyor.

Kararlıyız ev sahibi yapacağız!

"Kararlıyız ev sahibi yapacağız" sloganıyla tanıtılan Göl Panorama Evleri'nde daireler 207 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. 2016 yılının Aralık ayında teslim edilecek projede 1.431 daire ve 40 ticari birim yer alıyor.

Kapıcı da kentsel dönüşümde faiz desteği ile ev sahibi olabilir mi?

Kapıcılar da kentsel dönüşüm kapsamında faiz desteği ile ev sahibi olabilir mi? Kapıcı, faiz desteği ile ev alabilir mi? Apartman görevlileri de kentsel dönüşümde faiz desteği ile konut sahibi olabilir mi? İşte cevaplar...

Eski ev sahibi eşyalarını almazsa, yeni ev sahibi ne yapacak?

Bir gayrimenkul satın aldığınızı ancak, içinde hala eski ev sahibine ait birtakım eşyaların bulunduğunu; bunları gelip geri almadığını düşünelim. Eski ev sahibi eşyalarını almazsa, yeni ev sahibi ne yapacak?

2016 ev sahibi hakları Haberi

2016 ev sahibi hakları

Ev sahibi hakları 2016!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Bu sözleşmeyi imzalayan taraflar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Söz konusu hak ve sorumluluklar Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. 


Peki, sahip olduğu evini kiraya veren mal sahibinin sahip olduğu haklar nelerdir? Ev sahibi hakları 2016 şu şekilde sıralanıyor:


Ev sahibinin hakları 2016


- Ev sahibi kiracıya ilişkin herhangi bir olumsuz durumun söz konusu olması halinde, ihtarname çekip konuyu gündeme getirebiliyor.


- Ev sahibi, bazı haklı nedenlerin olması halinde kiracısına tahliye davası açabiliyor. Tahliye nedenleri arasında; kiracının kira parasını ödeyememesi; ev sahibinin veya birinci dereceden yakınlarının o konuta ihtiyacı olması; kiracının eve taşındıktan sonra tahliye taahhüdünü imzalamış...