05 / 05 / 2024

2016 İfraz harcı oranı

2016 İfraz harcı oranı

İfraz ile tek bir parsel halinde tapuya kayıtlı olan gayrimenkuller, birden fazla parsel şeklinde ayrılıyor ve tapu kütüğüne bu şekilde kaydediliyor. Peki, ifraz harcı oranı 2016 ne kadar?

İfraz harcı 2017!

Tapu dairesinde yapılabilen işlemler arasında ifraz işlemi de bulunuyor. İfraz işlemi, tevhit işleminin aksine tek tapu bölünebiliyor. Peki, ifraz harcı 2017 ne kadar?

Fek yazısı harcı 2016!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olan kimseler, borcunu ödedikten sonra tapudaki ipoteği kaldırabiliyor. Bunun için fek yazısı gerekli oluyor. Peki, fek yazısı harcı 2016 ne kadar?

Arazi tapu harcı hesaplama örneği 2016!

Arazi satın almak isteyen kimseler ile arazi satışı yapmak isteyen kimselerin devir işlemleri için tapu müdürlüğüne müracaat etmeleri ve tapu harcı ödemeleri gerekiyor..

Arsa tapu harcı oranı hesaplama 2016!

Arsalar da dahil taşınmaz malların tapu devir işlemleri bağlı oldukları tapu dairesinde yapılıyor. Peki, arsa tapu harcı oranı ne kadar? Harç nasıl hesaplanır?

Tapu harcı eksik beyan cezası 2016!

Kimi alıcı veya satıcılar daha az tapu harcı ödemek için satış bedelini de gerçek dışı bir tutarda beyan edebiliyor. Bu durumun tespiti halinde ceza kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik beyan cezası 2016 ne kadar?

İmar durumu belgesi harcı 2016!

Bir arsa üzerinde bina inşa etmek için mimari proje hazırlamadan önce imar durum belgesinin alınması gerekiyor. Bu belge bağlı olunan ilçe belediyesinden alınıyor. Peki, imar durumu belgesi harcı 2016 ne kadar?

Tapu şerhi harcı 2016!

Gayrimenkul sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması için tapuya şerh konulabiliyor. Tapuya konulan şerhler için ödenecek harç, şerhin türüne göre değişkenlik gösteriyor. İşte tapu şerhi harcı 2016..

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noter harcı 2016!

Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi, genellikle bir gayrimenkulü ileri bir tarihte satın almak için yapılıyor. Bu sözleşme noterde yapılıyor. Peki, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noter harcı 2016 ne kadar?

Krediyle alınan evin tapu masrafı 2016!

Tapu dairesindeki taşınmaz mal alım satım işlemlerinin tamamlanabilmesi için, tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, krediyle alınan evin tapu masrafı 2016 nedir? Krediyle alınan evin tapu masrafı 2016 ne kadar?

Konut devir masrafları 2016!

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı 4 sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Buna göre konut devir işlemleri için de tapu harcının ödenmesi gerekiyor. İşte konut devir masrafları 2016..

Gayrimenkul satışında tapu harcı 2016!

Gayrimenkul alım satım işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, gayrimenkul satışında tapu harcı 2016 nedir? Gayrimenkul satışında tapu harcı 2016 nasıl hesaplanır?

Tapu harcı cezası 2016!

Kimi vatandaşlar daha az tapu harcı ödemek için satış değerini olduğundan daha az miktarda beyan edebiliyor. Ancak eksik beyanın Maliye tarafından tespit edilmesi halinde vergi cezası kesiliyor. Peki, tapu harcı cezası 2016 nedir?

Bina iskan harcı 2016!

Bir arsa üzerinde inşaat çalışması tamamlanan yapının kullanılabilmesi için iskan gerekli oluyor. İskan olmadan, taşınmaz inşaatı resmi olarak bitmiş kabul edilmiyor. Peki, bina iskan harcı 2016 ne kadar?

2016 İfraz harcı oranı Haberi

2016 İfraz harcı oranı

İfraz harcı oranı 2016!

Tapu dairesinde yapılan işlemler arasında ifraz işlemi de yer alıyor. Bu işlem ile tek bir parsel halinde tapuya kayıtlı olan gayrimenkuller, birden fazla parsel şeklinde ayrılıyor ve tapu kütüğüne bu şekilde kaydediliyor.


Bir tapunun ifraz edilebilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu ifraz harcının ödenmesi gerekiyor.


İfraz için gerekenler:

Ayırma için serbest mühendislerce düzenlenmiş ve uygunluğu kadastro müdürlüğünce kontrol edilerek onaylanmış ve bir üst yazıya bağlanmış üç takım dosya içinde değişiklik beyannamesi, kontrol raporu ve eki belgeler,


Ayrılması istenen taşınmaz malın sahibine ait veya yetkili temsilcilerinin nüfus cüzdanı veya pasaportu ve temsil belgesi,


İstendiği takdirde tapu senetlerine yapıştırılmak üzere  taşınmaz mal sahibinin son altı ay içinde çekilmiş 6 x 4 cm büyüklüğünde vesikalık fotoğrafı,


Taşınmazın bulunduğu yere göre Belediye Encümeni veya...