14 / 05 / 2024

2016 tapu ayırma masrafları

2016 tapu ayırma masrafları

Tek bir tapu yapılacak ayırma işlemleri ile birden fazla tapu halini alabiliyor. Bu işlem için tapu dairesinde bazı masrafların ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu ayırma masrafları 2016 ne kadar?

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? Tapu ayırma işlemleri ne kadar sürer?

Hisseli tapuda malikler gayrimenkulün her kısmında aynı oranlarda paya sahiptirler. Başka bir deyişle mülkün her kısmı için hissedarlar, aynı oranlarda hakka sahiptirler. Peki Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? İşte detaylar!

Tapu ayırma işlemleri nasıl yapılır? Hisseli tapu devredilebilir mi?

Tapu ayırma işlemleri, hisseli tapuya sahip kişilerin çok sık sorduğu sorulardan biridir. İşte b konuda merak edilenler!

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır? Tapu çıkmadan satış yapılır mı?

Hisseli tapuları ayırma işlemine dair vatandaşların aklını kurcalayan noktalar vardır. Onlardan bazıları da habersiz tapu bölümü ya da hisseli arsa tapusu ayırma işlemi oluyor. İşte bu konulara dair merak edilenler!

Hisseli tapu ayırma işlemleri nasıl yapılır? Hisseli tapu müstakil tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapu sahipleri ellerindeki tapuya dair bilgi edinmek için pek çok soru sorarlar. İşte o soruların yanıtları…

Hisseli tapu daire tapusuna nasıl çevrilir? Kendi hissemi nasıl satabilirim?

Hisseli tapuya sahip kişiler bu konuda pek çok konunun aydınlatılmasını istiyor. Özellikle hisseli tapuyu ayırma sorusuna dair sorular ön plana çıkıyor. İşte detaylar!

Hisseli tapu sorun haline gelmesin! Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapuya dair yapılan işlemler, normal tapu ile yapılan işlemlerden farklılık göstermektedir. Peki Hisseli tapu ayırma nasıl olur? İşte detaylar!

Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapuya pek çok insan sahiptir. Genellikle miras yolu ile kalan gayrimenkuller, hisseli tapuya sahip olabilir. Peki Hisseli tapu ayırma nasıl olur? İşte yanıtı!

Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapu, bir mülkün üzerine pek çok kişinin hakkı olduğunu temsil eder. Peki “Hisseli tapu ayırma nasıl olur?” İşte detaylar!

Amortisman nedir, nasıl hesaplanır? Amortisman ayırma şartları nelerdir?

Amortisman, şirket giderleri arasında gösterilen kalemlerden biridir ve her yıl hesaplanması gerekmektedir. Bunun için ise amortisman ayrılacak eşyaların belirli şartları taşıması gerekmektedir. İşte, amortisman nedir, nasıl hesaplanır? ve Amortisman ayırma şartları nelerdir? sorularının yanıtları…

Hisseli tapu nasıl bölünür? Hisseli tapu ayırma işleminde yapılması gerekenler...

Hisseli tapu ayırma işlemi genellikle miras kalan tarla ve arsalar için hak sahipleri tarafından yapılmaktadır. Hisseli tapu nasıl bölünür? Hisseli tapu ayırma işleminde yapılması gerekenler nelerdir? İşte ayrıntılar

Erenler Geri Dönüşüm Cam Toplama Ayırma İşleme İnşaat Otomotiv Nakliyat Sanayi Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Erenler Geri Dönüşüm Cam Toplama Ayırma İşleme İnşaat Otomotiv Nakliyat Sanayi Ve Tic.Ltd.Şti. bugün Arnavutköy'de 350 bin TL sermaye bedeli ile Sadık Savga tarafından kuruldu.

Tapu ifraz harcı 2021!

Tapu ayırma işlemi olan ifrazın yapılması için tapuda belli oranlarda harç ödeniyor. Peki, tapu ifraz harcı 2021 ne kadar?

Tapu ifraz harcı 2020!

Tapu ayırma işlemi olan ifrazın yapılması amacıyla tapuda belli oranlarda harç ödeniyor. Peki, tapu ifraz harcı 2020 ne kadar?

2016 tapu ayırma masrafları Haberi

2016 tapu ayırma masrafları

Tapu ayırma masrafları 2016!

Tek bir tapu yapılacak ayırma işlemleri ile birden fazla tapu halini alabiliyor. Yapılacak ifraz ile tek bir parsel halinde tapuya kayıtlı olan gayrimenkuller, birden fazla parsel şeklinde ayrılıyor ve tapu kütüğüne bu şekilde kaydediliyor.


Bu işlem için tapu dairesinde bazı masrafların ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu ayırma masrafları 2016 ne kadar?


2016 yılında uygulanan tapu ve kadastro harç tarifesine göre aşağıdaki oranlarda harç alınıyor:


Tapu ayırma masrafları 2016

a) İfraz işlemlerinde kayıtlı değerler üzerinden (Binde 11,38)


b) (5831 sayılı Kanunun 7 nci maddesi ile değişen bent. Yürürlük: 27/1/2009) İmar parselasyon planları uygulama sonucu şuyulanan parsellerin pay sahipleri arasında rızaen veya hükmen taksiminde kayıtlı değer üzerinden (Binde 11,38)


c)Yukarıdaki fıkralar dışında kalan ve müşterek mülkiyete konu olanların rızaen veya hükmen...