08 / 07 / 2024

2017 Konya emlak

2017 Konya emlak

Konya’da bir dönem ‘para etmez, kazandırmaz’ gözüyle bakılan gayrimenkuller şimdilerde altın değerinde. Uzmanlar, “Konya gayrimenkulün değerini bilmeye başladı” diyor

Konya'da emlak sektöründe neler oldu?

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, Konya'da Nisan ayına ilişkin konut satışlarını değerlendirdi.

Emlakçılardan destek talebi!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, "Devletimizin de emlakçı esnafın yanında durarak gereken ekonomik desteği vermesini istiyor ve talep ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Konya'da konut fiyatları yükseldi!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay ve Şaban Topal İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Topal, pandemi sonrası Konya'daki emlak piyasası hakkında bilgi verdi.

Konya Emlakçılar Odasından fiyat artışı uyarısı!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay yaptığı açıklamada konutlardaki fiyat artışlarının emlak sektörünün durmasına neden olduğunu söyledi.

Sedat Altınay: Emlakçılar mücbir sebepten yararlanmalı!

Koronavirüs nedeniyle emlakçıların da zor bir dönem geçirdiğini belirten Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay “Bir meslek kolu olarak emlakçıların da mücbir sebepten yararlanmalarını ve ödemelerinin ertelenmesini istiyor'' diye konuştu.

Sedat Altınay: Konut kredisi faizleri düşürülmeli! 

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, Konya'nın yatırım yapmak için uygun bir şehir olduğunu belirtti ve konut kredisinin yüksek olmasının yatırımcıyı cazip etmediğini söyledi. Altınay, "Konut kredilerinin de düşmesi lazım" dedi...

Emlak sektöründen Koronavirüs tedbirlerine destek!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve Türkiye dahil birçok ülkede görülen koronavirüs tedbirleriyle ilgili açıklama yaptı.

Sedat Altınay: Konut sektörü canlanırsa Türk ekonomisi canlanır!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, TÜİK Konya Bölge Müdürlüğü'nün açıkladığı 2020 Şubat ayı konut satışı verilerini değerlendirdi.  

Sedat Altınay: Ev alıp satarken tapuda hacize dikkat!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, konut alacak vatandaşlar için uyarılarda bulundu. Sedat Altınay, konut alım-satım ile ilgili danışacakları ve muhatap olacakları kişilerin, Konya Emlakçılar Odası üyesi olan emlak ofislerini tercih etmelerini kaçak, kurum ve kuruluşların tercih edilmemes

Emlak sektöründen tapu harcı ve KDV indirimi talebi!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, ''Emlak sektörü olarak Hükümetten tapu harcı ve KDV indiriminin 2020 yılında devam etmesini ve ayrıca Kamu bankalarının 0.79 konut kredisinin peni ve eski konutların alım-satımlarında geçerli olmasını talep ediyor ve istiyoruz” dedi.

Faiz indirimi konut piyasasını canlandırdı!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay yaptığı açıklamada faiz indiriminin konut piyasasını canlandırdığını söyledi.

Konyalı emlakçılardan 'konut kredi faizlerinin düşürülmesi' talebi!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Altınay, ekonominin canlanması için konut kredi faizlerinin düşürülmesi gerektiğinin altını çizdi...

Sedat Altınay: Bankalar emlakçılığa soyundu!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay; Bankalar emlakçılığa soyunurken, bizde herkes kendi işini yapsın diyoruz. Bankalar ellerinde bulunan gayrimenkulleri bizlere versin bizlerde onların satışı gerçekleştirelim” dedi.

2017 Konya emlak Haberi

2017 Konya emlak


Türkiye’nin sanayi ve konut sektöründeki büyüme hızıyla büyük bir yükseliş gösteren şehri Konya, son dönemlerde emlak sektöründe önemli gelişmeler yaşıyor. KDV ve kredi faiz oranlarının düşmesiyle birlikte emlak sektöründeki alım-satımlarda hareketlilikler yaşanmaya başladı. Devlet tarafından oluşturulan güven ortamı ve bankaların sağlamış olduğu imkanları vakit kaybetmeden değerlendirmek isteyen vatandaşlar emlak sektörüne yoğun ilgi gösteriyor. Bu ilginin karşılığı olarak Konya, son yıllara bakıldığında emlak sektöründe büyük bir patlama yaşıyor. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altunay ve Konya Müteahhitler Birliği Başkanı Ekrem Demirci, Yenigün Gazatesi’ne önemli açıklamalarda bulundu.


GÜVEN ORTAMI GAYRİMENKULÜ CANLANDIRDI


Sanayi ve inşaat sektöründe büyük bir yükselme gösteren Konya, emlak sektöründe önemli gelişmeler yaşıyor. KDV ve kredi faiz oranlarının düşmesi ile birlikte vatandaşlar ev, dükkan, arsa, bağ, bahçe...