29 / 04 / 2024

Konyalı emlakçılardan 'konut kredi faizlerinin düşürülmesi' talebi!

Konyalı emlakçılardan 'konut kredi faizlerinin düşürülmesi' talebi!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Altınay, ekonominin canlanması için konut kredi faizlerinin düşürülmesi gerektiğinin altını çizdi...



Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, ekonominin canlanması için Konyalı emlakçılar olarak konut kredi faizlerinin düşürülmesi gerektiğini ifade etti.

Hakimiyet'te yer alan habere göre; Sedat Altınay, dünyadaki ekonomik gelişmelerden olumsuz etkilenen piyasaların sektörümüz adına düzelebilmesi için konut sektöründe fiyatların düşürülmesi ve konut kredi faizlerinin düşürülmesi gerektiğini söyledi. 

Altınay, "Ekonomide alınan tedbirlerin piyasalarda yansımasının çok olumlu görmekteyiz. Onun için konut kredi faizlerinin düşürülmesinin sektör adına önemlidir Merkez Bankasının faiz indirimi konut kredilerine yansıması uzun süredir durgunluk yaşayan emlak sektöründe canlanma beklentisi oluşturdu.. Bazı bankaların şimdiden konut faizlerinde indirim yapmaya başladığını ve faizin aylık yüzde 1,50'nin altına düştü, bu düşüşün sürmesini bekliyoruz. Hem bankaların hem de Merkez Bankasının daha fazla faiz indirimi yapacağını öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.

Faizlerdeki düşüşün gayrimenkul sektörüne olumlu yansıyacağının altını çizen Altınay, "Zaten sektörün önündeki en büyük sıkıntı faizlerin yüksek olmasıydı. İnsanlar parayı faizde tutuyorlardı. Dün ve bugün emlak ofisleriyle yaptığımız görüşmelere göre telefonlar daha sık çalmaya, insanlar arayıp konut sormaya başladı. İnsanımız bu gelişmeleri takip ediyor, herkes ekonomist gibi. Faiz getirisi azalacak diye konut fiyatları yükselmeden bir an önce konut araştırmaya başladılar" diye konuştu.

TESK'ten 'konut kredi faizlerinin düşürülmesi' talebi!
 


Geri Dön