27 / 04 / 2024

Müteahhitler yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

Müteahhitler yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık yaptığı açıklamada yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini beklediklerini kaydederek, konut kredi faizlerinin düşmesiyle beraber yeni konut yatırımları için düğmeye basacaklarını söyledi.



Yaptığı açıklamada konut üreticilerinin yeni projeler açmasının satışların hareketlenmesine bağlı olduğunu kaydeden İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, kredi faizlerinin düşmesiyle beraber yeni konut yatırımları için start vereceklerini söyledi.

Yaptığı açıklamada son dönemlerde sık sık gündeme gelen konut satışlarının uzun zamandır istenilen seviyenin altında seyrettiğine değinen İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, bunun en önemli sebebinin konut kredi faizlerinin yüksekliği olduğunu belirtti.

Yaptığı açıklamada konut fiyatlarının alım gücünün çok üzerinde seyrettiğine değinen İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, söz konusu bu durumun konut sahibi olmak isteyenleri kredili alıma yönelttiğini belirtti. 

Müteahhitler yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

İhsan Çulhalık “Yükselen kiralar sebebiyle konut sahibi olmak isteyen vatandaş, eğer birikimi yoksa kredi kullanmak durumunda kalıyor. Fakat konut kredi faizleri oldukça yüksek. Bu sebeple konut almak istese de yüksek faiz sebebiyle konut almaya yanaşmıyor. Resmi rakamlar da konut satışlarında yaşanan düşüşü ortaya koyuyor. En kısa zamanda sektörü hem yatırım hem de satışların arttırılması yönünde uygulamaların devreye alınması da gerekiyor. Faizlerin yüzde 1’in altına indiği zamanlarda sektör satış rekorları kırmıştı, bunları yaşadık” diye konuştu.

Açıklamasında güçlü müteahhitlerin devam eden projelerinde yüksek maliyetleri mümkün olduğunca tüketiciye yansıtmadığına da değinen İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, yeni başlayacak olan konut projelerinde böyle bir durumun imkansız olduğunu kaydetti.


Geri Dön