08 / 05 / 2024

Müteahhitler yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

Müteahhitler yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık yaptığı açıklamada yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini beklediklerini kaydederek, konut kredi faizlerinin düşmesiyle beraber yeni konut yatırımları için düğmeye basacaklarını söyledi.



Yaptığı açıklamada önümüzdeki dönemde konut fiyatlarının artmayı sürdüreceğini kaydeden İhsan Çulhalık “İnşaatın en önemli hammaddeleri arasında yer alan çimento ve demir başta olmak üzere dövize ve akaryakıta gelen zamların da etkisiyle maliyetler daha da yükselecek. Bu yüksek maliyet artışı her üründe olduğu gibi konut fiyatlarına da yansıyacak. Artan konut fiyatları da satışların gelmesi gereken seviyeyi olumsuz etkileyecek” dedi.

Müteahhitler yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

Açıklamasında bu sene gurbetçilerden bile beklenen ilginin gelmediğini bildiren İhsan Çulhalık, yeni projelerin oluşması için ekonominin dengeye gelmesi gerektiğini söyledi. Kendilerinin de yeni proje açma konusunda beklemede kaldıklarını kaydeden İhsan Çulhalık “Konut sahibi olmak isteyen vatandaşların konut alması için satın alma gücünün artması gerek. Alım gücünün artması da konut kredisi faizlerinin düşmesine bağlı. Şu anki oranlarıyla kimse kredi kullanmaz. Bu şartlar oluşmadığı için biz de projelendirilmiş, ruhsatı alınmış yeni yatırımlarımızı bekletmek halinde kalıyoruz. Birçok konut üreticisinin de bu durumda olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

Evini boş tutanlar dikkat! Dünyada boş konutlar için neler yapılıyor?

Konut satışlarında son 2 yılın en sert düşüşü!

Konut satın alınabilirlik endeksi 65,2'den 46’ya geriledi! 


Geri Dön