27 / 04 / 2024

Müteahhitler yeni yatırım için konut kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

Müteahhitler yeni yatırım için konut kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, yatırım için konut kredi faizlerinin düşmesinin şart olduğunu belirterek, “Yükselen kiralar nedeniyle ev sahibi olmak isteyen vatandaş ucuz krediye ulaşamıyor. Yüksek kredi faizlerine çare bulunursa bu problem de çözülür” dedi.



Konut üreticilerinin yeni projelere girmesi için satışların hareketlenmesi gerektiğini dile getiren İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, kredi faizlerinin düşmesiyle birlikte yeni konut yatırımlarına başlayacaklarını söyledi.

Konut fiyatlarının alım gücünün çok üzerinde seyrettiğini belirten Çulhalık, “Yükselen kiralar nedeniyle ev sahibi olmak isteyen vatandaş, eğer birikimi yoksa kredi kullanmak zorunda kalıyor. Ancak, konut kredi faizleri çok yüksek seviyede. Bu nedenle kimse ev almaya yanaşmıyor. Resmi rakamlar da konut satışlarındaki düşüş trendini açık şekilde ortaya koyuyor. En kısa sürede sektörün ayağa kaldırılması lazım. Hem yatırım hem de satışların arttırılması yönünde uygulamaların devreye sokulması gerekiyor. Geçmişte konut sektörünün altın yıllarını yaşadığı dönemler vardı. Faizlerin yüzde 1’in altına düştüğü dönemlerde sektör satış rekorları kırmıştı, bunları yaşadık. O dönem insanlar kolay şekilde ev sahibi oldular. Aynı şey bugün de gerçekleşebilir” ifadesini kullandı.


Geri Dön