08 / 05 / 2024

Müteahhitler yeni yatırım için konut kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

Müteahhitler yeni yatırım için konut kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, yatırım için konut kredi faizlerinin düşmesinin şart olduğunu belirterek, “Yükselen kiralar nedeniyle ev sahibi olmak isteyen vatandaş ucuz krediye ulaşamıyor. Yüksek kredi faizlerine çare bulunursa bu problem de çözülür” dedi.



KONUT FİYATLARI ARTMAYA DEVAM EDECEK

Geçmiş dönemde güçlü müteahhitlerin devam eden projelerinde ortaya çıkan yüksek maliyetleri mümkün olduğunca tüketiciye yansıtmadığına dikkat çeken İhsan Çulhalık, yeni başlayacak olan projelerde böyle bir durumun artık imkansız olduğunu ifade etti.

Müteahhitler yeni yatırım için konut kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

 Önümüzdeki dönemde konut fiyatlarının aynı hızla yükselmeye devam edeceğini belirten Çulhalık “İnşaatın en önemli ham maddeleri olan çimento ve demir başta olmak üzere dövize ve akaryakıta gelen zamların da etkisiyle maliyetler zaten arttı ve daha da artacak. Bu yüksek maliyet artışları, her üründe olduğu gibi elbette konut fiyatlarına da yansıyacak. Yükselen konut fiyatları da satışların gelmesi gereken seviyeyi olumsuz olarak etkileyecek. Yüksek kiralar altında ezilen vatandaş birikimine krediyi ekleyerek ev sahibi olabilir. Ancak günümüz şartlarında bu imkansız. İnsanların yeniden ev alabilecekleri şartlara geri döndürmek lazım. Bunun yolu da konutta kullanılan kredi faizlerinin düşürülmesidir” diye konuştu.


Geri Dön