27 / 04 / 2024

Konut kredi faizleri düşürülmeli!

Konut kredi faizleri düşürülmeli!

MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Ersoy, kamu müteahhitleri için fiyat farkıyla ilgili çalışma yapılması, konut kredi faizlerinin düşürülmesi, inşaat şirketlerinin kurumlar vergisi gibi vergilerden muaf tutulması, düşük faizli nefes kredileri imkanı sağlanması gerektiğini söyledi...



TBMM Genel Kurulunda, Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin 1. bölümü üzerindeki görüşmeler sürüyor.

İYİ Parti Grubu adına söz alan Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, teklifin, kamudaki nakit açığına pansuman tedbirler üretmekten öteye gidemediğini savundu.

Teklifin, yapısal tıkanmanın ne denli derinleştiğinin açık bir ifadesi olduğunu iddia eden Yaşar, "Ayrıca bu durum iktidarın bir türlü dile getiremediği ekonomik kriz şartlarının geldiği seviyeyi de göstermektedir." diye konuştu.

Yaşar, Türkiye ekonomisinin, iki çeyrektir yıllık bazda daraldığını, ekonomik alanda sorunların iyice arttığını, hükümetin gelirlerinin azaldığını savunarak, teklifin, yalnızca durumu ve günü kurtarmaktan ibaret olduğunu öne sürdü.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy, önlem alınmadığı taktirde Türkiye genelinde inşaat firmalarının büyük bir krize sürükleneceğini, inşaat sektörünün geçen yılın ikinci yarısından itibaren daralma sürecine girdiğini belirtti.

Ersoy, kamu müteahhitleri için fiyat farkıyla ilgili çalışma yapılması, konut kredi faizlerinin düşürülmesi, inşaat şirketlerinin kurumlar vergisi gibi vergilerden muaf tutulması, düşük faizli nefes kredileri imkanı sağlanması gerektiğini belirtti.


Geri Dön