30 / 04 / 2024

Kamu müteahhitleri

Kamu müteahhitleri

Sebo İnşaat Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek, inşaat ve gayrimenkul sektörünün son durumunu değerlendirdi...

Konut kredi faizleri düşürülmeli!

MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Ersoy, kamu müteahhitleri için fiyat farkıyla ilgili çalışma yapılması, konut kredi faizlerinin düşürülmesi, inşaat şirketlerinin kurumlar vergisi gibi vergilerden muaf tutulması, düşük faizli nefes kredileri imkanı sağlanması gerektiğini söyledi...

Tasfiye Kararnamesi gecikince patronların teminat mektupları yandı!

Tasfiye Kararnamesi bekleyen müteahhitleri kararın gecikmeli çıkması nedeniyle teminat mektuplarının yanması sorunuyla karşılaştı. Kararname 18 Ocak'ta yürürlüğe girdi...

Kamu müteahhitleri sıkıntıda!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) müteahhitlik sektöründeki krizi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çözeceğini belirtiyor. 

Müteahhitlerden 'kamuya iş yapılamaz hale gelindi' uyarısı!

Kamuya iş yapan müteahhitler artan girdi maliyetleri ve hakediş ödemelerinin gecikmesi nedeniyle iş yapılamaz hale geldiklerini söylüyor...

İMKON'dan çağrı: Elindeki dövizini bozdur ülkene sahip çık!

Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) üyelerine çağrı yaptı: "Ülkedeki dövizini bozdur ülkenin geleceğine sahip çık"..

KAMİAD Genel Başkanı Adıgüzel: "Kamu müteahhitleri zor günler geçiriyor"

Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği Genel Başkanı Ali Adıgüzel, kamu müteahhitleri ve alt yüklenici şirketlerin  ekonomik açıdan çok zor günler geçirdiğini belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Kamu müteahhitlerine 2 senedir alamadıkları 100 milyar TL'lik hak edişleri ödenecek!

Kamu müteahhitlerinin 2 senedir Karayolları Genel Müdürlüğü'nden alamadığı 100 milyar TL'nin 2024 yılının başında ödenmesinin planlandığı kaydedildi. İşte pek çok kişinin gündeminde yer alan konu ile ilgili aktarılan detaylar...

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

Kamu Müteahhitleri sektörde seslerini duyurmak için Ankara’ya gidecek...

6 Şubat 2023'te meydana gelen ve çok fazla sıkıntılara sebep olan deprem sonrasında afet bölgesinde başlayan talep artışından sonra işçilik rakamlarında yükseliş yaşandığına dikkat çekti. Sektörün sıkıntıları ve maliyetleri hakkında bildirimde bulunuldu. İşte haberin ayrıntıları...

İnşaat malzemelerindeki artış iflasa neden oluyor!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği (KAMİAD) Başkan Vekili Nedim Şimşek, son zamanlarda inşaat malzemelerinde yaşanan zamların müteahhitleri iflasa sürüklediğini ifade etti.

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), üyeleri Sheraton Grand Adana Hotel’de bir toplantı gerçekleştirdi. Söz konusu toplantıda kentsel dönüşüm ele alındı.

Müteahhitlerden ekonomik kriz isyanı! ‘Taleplerimiz karşılanmazsa iş bırakacağız!’

Hızla artan enflasyon ve günden güne büyüyen ekonomik krizden kamu müteahhitleri de etkilendi. Türkiye Kamu Müteahhitleri Platformu taleplerinin karşılanmaması halinde bir hafta iş bırakma eylemi yapacaklarını ifade etti.

Kamuya çalışan müteahhitlere ihale yok

Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği ve Diyarbakır TSO’nun toplantısında konuşan TMB Başkanı Erdal Eren, 2024'te kamu kuruluşlarının yeni proje teklif edemeyeceğini, bu sebeple müteahhitlerin kamudan ihale alamayacağını belirtti.

Girdi maliyetlerindeki artış müteahhitleri ayaklandırdı! Fiyat farkı ödemesi yapılsın!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), girdi maliyetlerindeki artışa değinerek İnşaat sektörünü zor durumda bırakan maliyetlerin müteahhitleri zor durumda bıraktığını açıkladı.

Deprem bölgesindeki müteahhitlerden hükümete çağrı!

Deprem bölgesinde yeni yapılacak konutlarla ilgili hükümet ilk adımları atarken, müteahhitlerden de önemli bir çağrı geldi. Kamu müteahhitleri, konutların bir senede bitirilmesi için ilginç bir talepte bulundu.

Depremzede konutlarında ‘ihale’ uyarısı! Tek bir şirket yerine birçok müteahhit şirkete iş verilsin!

Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği Başkan Vekili Nedip Şimşek, deprem bölgesinde inşa edilecek konutların yapım sürecinde açılacak ihaleler ile ilgili endişelerini ve önerilerini paylaştı.

Dev müteahhitlerden hükümete çağrı! Arsa almayalım, kiracı olalım!

Türkiye’nin en ünlü müteahhitleri, inşaat sektöründe artık yeni bir trend oluştuğunu, küçük evlere ilginin artacağını söyledi. Yeni Evim projesinden de umutlu olan sektör devleri ayrıca, hükümetten kamu arazilerine kiracı olmak için çağrı yaparken, yeni dönemde Ege ve Akdeniz’in prim yapacağı görüşü

Kamu müteahhitleri Haberi

Kamu müteahhitleri

İnşaat sektörünün en büyük sıkıntısı anlayıştan uzak arsa sahipleri ülkenin içinde bulunduğu durumları göz önüne almadan müteahhitle yapılan sözleşme tarihinde bitirme baskısı sektör de faaliyet gösteren müteahhitleri zora sokuyor. 

Ülke olarak Zor bir süreçten geçiyoruz ülke ekonomisi açısından. Yüksek enflasyon, yüksek faiz, yüksek kur, yüksek işsizlik haziran ayında bir önceki haziran ayına göre yüzde 48 düşen konut satışları ortada.

 Bu durumdan negatif etkilenen sektörlerin başında elbette gayrimenkul-inşaat sektörü gelmektedir.

Her geçen ay yeni konkordatolar, iflas haberleri görüyoruz sektörümüzde.

Buna aldırış etmeyen arsa sahipleri müteahhitlerin adeta korkulu rüyası haline geldi geçen yıldan itibaren inanılmaz yükselen maliyetler dip yapan satışlar yüksek faizler devam eden müteahhitler şaşırmış durumda başlayacak olanlar fiyatları görünce onlarda şaşırmış durumda .

Sıkıntılı bir sürecin içine doğru ilerliyoruz. Bu duruma tek aldırış etmeyen...