28 / 04 / 2024

Kamu müteahhitlerine 2 senedir alamadıkları 100 milyar TL'lik hak edişleri ödenecek!

Kamu müteahhitlerine 2 senedir alamadıkları 100 milyar TL'lik hak edişleri ödenecek!

Kamu müteahhitlerinin 2 senedir Karayolları Genel Müdürlüğü'nden alamadığı 100 milyar TL'nin 2024 yılının başında ödenmesinin planlandığı kaydedildi. İşte pek çok kişinin gündeminde yer alan konu ile ilgili aktarılan detaylar...



Kamu müteahhitlerinin 2 senedir Karayolları Genel Müdürlüğü'nden alamadığı 100 milyar TL'nin ödenmesinde son aşamaya gelindi. Pek çok kişinin gündeminde yer alan konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bizzat yürüttüğü proje sonunda kamu müteahhitlerinin de hak edişleri verilecek.


MALİYETLER EN AZ YÜZDE 70 ORANINDA ARTTI

Patronlar Dünyası'nda yer alan habere göre döviz kurunun yükselişi ile özellikle demir ve çimentoda yaşanan fiyat artışları müteahhitleri oldukça zor durumda bırakmıştı. Söz konusu konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre yüzde 70'lere ulaşan maliyet artışları sebebiyle birçok kamu müteahhidi tasfiye kararnamesi çıkarılması çağrısında buluyordu.

Kamu müteahhitlerine 2 senedir alamadıkları 100 milyar TL lik hak edişleri ödenecek!

SEKTÖR KRİZE GİRDİ

Pek çok kişinin gündeminde yer alan konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre sektördeki maliyet krizinin dışında bir de müteahhitlere son 2 senedir ödenmeyen ve 100 milyar TL'ye ulaşan hak edişleri ciddi bir ekonomik krizi de beraberinde getirdi. 

2 SENEDİR ÖDENMİYORDU

Yine paylaşılan bilgilere göre müteahhitlerin bu çığlığına da 2024 öncesi bir düzenleme getirilmesi için karar alındı.

Yaklaşık olarak 2 senedir Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından müteahhitlere ödenmeyen 100 milyar TL'nin ödenmesi için çalışmalara başlandı.

Peki Kamu müteahhitlerine 2 senedir alamadıkları 100 milyar TL'lik hak edişleri ne zaman ödenecek? İşte konu ile ilgili olarak merak edilen o sorunun yanıtı...


2024 YILININ BAŞINDA ÖDENECEK

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Bizzat Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yürüttüğü çalışmaların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmasından sonra müteahhitlere de ödeme yapılacak. Sektörün de söz konusu bu ödemelerin sonunda rahat bir nefes alacağı bildirildi.

Yine verilen detaylara göre müteahhitlerin, 100 milyar TL'ye ulaşan hak edişlerinin 2024 başında ödenmesi planlanıyor.

 

1942 yılında Bahçekapı'da 530 bin liraya satılık arsa!

Konut fiyatları yüzde 86,5 arttı!

Hangi tapu tipleri için konut kredisi kullanılabilir?


Geri Dön