18 / 05 / 2024

2017 modern bina mimarisi

2017 modern bina mimarisi

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ufuk Soyöz, tüketim ve modanın inşaat sektörünü doğrudan etkilediğini dile getirdi.

Gereksiz her bina, sahibi için bir vebaldir!

Çevreyi koruma inancı modern dünya dışında dini açıdan da önem taşıyor. Peygamberimiz yaptığı tavsiyesinde ''Gereksiz her bina, sahibi için bir vebaldir'' ifadelerini kullandı.

Giresun Doğankent'teki riskli binalar yıkılıyor!

Giresun'da 22 Ağustos tarihinde yaşanan selden en fazla etkilenen ilçelerden Doğankent'te, riskli binalar yıkılarak TOKİ tarafından modern bina ve iş yerleri yapılacak.

Sofya'da komünizm döneminden kalma 17 katlı bina patlayıcı ile yıkıldı!

Sofya'da, 40 sene önce "Balkanlar’ın en büyük ve en modern basın evi" olması için kurulan 17 katlı bina yüzlerce kilogram dinamit ile yıkıldı.

TMV Afganistan'ın başkentinde ilkokulu açtı!

Türkiye Maarif Vakfı, Afganistan'ın başkenti Kabil'de ilkokul açtı. Modern bina olarak inşa edilen okulda 288 öğrenci eğitim görecek.

Türkiye yeşil bina sayısında Avrupa lideri!

Türkiye'de sertifikalı yeşil bina sayısı Nisan ayı itibarıyla 400'e ulaştı. Böylelikle yeşil bina sayısında 2017'den beri dünyada ilk 10 ülke arasına giren Türkiye, bu yıl 6'ncı sıraya yükseldi. Avrupa ülkeleri arasında ise ilk sıraya sahip oldu...

2017 sonrası yapılan kaçak bina yıkılacak!

İmar Barışı’na 3.7 milyon başvuru geldi. Konu hakkında değerlendirme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı’nın 2017 sonuna kadar yapılan projeleri ilgilendirdiğinin altını çizdi...

Bina inşaat harcamaları için KDV iadesi geliyor!

Proje Bazlı Teşvik Sistemi Tanıtımı ve 2017 Yılında Hazırlıkları Tamamlanan Yatırımlara Teşvik Belgesi Dağıtım Töreni'nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, bina inşaat harcamaları için KDV iadesi getirdiklerini açıkladı..

Bina inşaat maliyeti arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılının dördüncü çeyreğine ilişkin Bina İnşaatı Maliyet Endeksi (BİME) verilerini bugün açıkladı. 

Devran Bina Proje İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Devran Bina Proje İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İlhan Menteş tarafından 500 bin TL sermaye ile 12 Aralık 2017'de kuruldu. 

EDGE Yeşil Bina Programı Teknik Eğitimleri Türkiye'de!

EDGE Yeşil Bina Programı Uzmanlık Teknik Eğitimi 20 Aralık 2017 Çarşamba günü Tepekule Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Enerji Kimlik Belgesi alan bina sayısı 655 bin oldu!

Mayıs-Ekim 2017 arasında binaların enerji verimliliğini gösteren Enerji Kimlik Belgesi’ni alan bina sayısı 107 bin 95 oldu. 2011’den itibaren alınan ‘kimlik’ sayısı ise 655 bini buldu.

Konut projelerinde 2017’nin kazananı farklı fikirler oldu!

Modern şehirleşmenin gereği olarak her geçen yıl sayıları artış gösteren konut projelerinde 2017’nin kazananları “farklı fikirler” sunanlar oldu.

Leitert Bodrum Modern güncel fiyat listesi 2017!

Bodrum Modern Residence'ın 2. etabı olan Leitert Bodrum'da 2 oda 1 salon dairelerin fiyatları 89 bin Euro'dan başlıyor.

2017 modern bina mimarisi Haberi

2017 modern bina mimarisi

Türkiye’de her yıl 9 Nisan tarihinde kutlanan Mimar Sinan’ı Anma ve Mimarlar Günü çerçevesinde eski ve yeni mimariyi değerlendiren İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ufuk Soyöz, öncelikli olarak Mimar Sinan’ın Osmanlı’nın hüküm sürdüğü coğrafyalarda yayılmış bir etkisi olduğunu ve çok önemli bir mimar olduğunu dile getirdi.


Günümüzde bulunan eski mimari eserlerinin korunmamasının en önemli sebebinin hızlı kentleşme olduğuna dikkat çeken Soyöz, aynı zamanda kentleşme ile birlikte gelen nüfus artışının da eski mimariyi koruyamamada çok büyük etken olduğunu vurguladı. Soyöz, günümüz mimarisinin eskiye nazaran daha niteliksiz olduğunu söyleyerek, “Her çağın kendine özgü ihtiyaçları var. Her çağın ekonomik ve üretim koşulları farklı. 19. yüzyıldan sonra endüstrileşme çağını yaşadığımız için günümüzde de her şey çok hızlı gerçekleşiyor. İnşaatlar...