06 / 05 / 2024

2017de gayrimenkulünü satanların vergisi

2017de gayrimenkulünü satanların vergisi

Gayrimenkullerini beş yıl içinde satış, trampa, takas ve kamulaştırma gibi nedenlerle elden çıkartanlar, alım satımdan sağladıkları kazançlar için gelir vergisine tabi tutuluyor...

2019’da gayrimenkulünü satanlar dikkat!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, 2019 yılında toplamda 2 milyon 338 bin 269 gayrimenkulün satıldığını belirtti. Özelmacıklı, konuyla ilişkin kira geliri beyannamesini kimlerin vereceğini, beyannamenin nasıl hesaplandığını, ne zaman ödenmesi gerektiğini anlattı...

Gayrimenkulün geleceğini PropTech belirleyecek!

Gayrimenkul sektöründe ortaya çıkan yeni tanım Proptech. Gayrimenkulün geleceğini belirleyeceği düşünülen PropTech 3.0 günümüzde geçilmekte olan üçüncü aşamada yer alıyor. 

Ata GYO Talas'taki gayrimenkulünü 1.5 milyona kiraladı!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kayseri Talas'taki gayrimenkulünü 10 yıllığına TAB Gıda'ya kiraya verdi. 

Avasya GYO Samsun'daki 4 gayrimenkulün değerleme raporunu yayınladı!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Samsun'daki 4 gayrimenkulün 2017 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı.

Servet GYO 6 gayrimenkulün değerleme raporunu yayınladı!

Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde bulunan 6 gayrimenkulün 2017 yıl sonu güncel değerleme raporlarını yayınladı.

Reysaş GYO 9 gayrimenkulün 2017 değerleme raporunu yayınladı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul ve Kocaeli'de yer alan toplam 9 adet gayrimenkulün 2017 yıl sonu değerlemelerini yayınladı. 

Reysaş GYO 8 gayrimenkulünün 2017 değerleme raporunu yayınladı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı çeşitli illerde yer alan 8 gayrimenkulün 2017 yıl sonu ekspertiz raporlarını yayınladı. 

Timur Gayrimenkul'ün kupon faizi yüzde 4,29!

Timur Gayrimenkul'ün 50 milyon TL nominal değerli, 3 ayda bir değişken kupon ödemeli tahvilin 4 Nisan 2018 tarihinde yapılacak ikinci kupon ödemesine ilişkin faiz yüzde 4,29 olarak belirlendi. 

ÖİB Ankara'daki 6 gayrimenkulün ihale tarihini uzattı!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, son teklif verme tarihi 29 Kasım 2017 Cuma günü olan Ankara'daki 6 gayrimenkulün tarihini uzattı..

Yatırım amaçlı gayrimenkulün transferine ilişkin tebliğ!

Yatırım amaçlı gayrimenkulün transferine ilişkin esasların yer aldığı tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Kiler GYO Esenyurt'taki gayrimenkulünü Setman Lojistik'e kiraladı!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kiler GYO Esenyurt'taki gayrimenkulünü Setman Lojistik'e kiraladı.

Metal Gayrimenkul'ün olağanüstü genel kurul toplantısı bugün!

Metal Gayrimenkul'ün 2017 yılı olağanüstü genel kurul toplantısı bugün  Arcadium Life'ta yapılıyor. 

Özak GYO'nun Demre'deki gayrimenkulünün ön izin süresi uzatıldı!

Özak GYO'nun Antalya Demre Taşdibi'nde yer alan günübirlik turizm tahsisli gayrimenkulünün ön izin süresi 4 ay uzatıldı.

2017de gayrimenkulünü satanların vergisi Haberi

2017de gayrimenkulünü satanların vergisi

Türkiye'de geçtiğimiz sene toplamda 2 milyon 557 bin 543 taşınmaz satış yolu ile el değiştirdi. Bunlardan 749 bin 616'sı ikinci el konut satışı kapsamında satıldı.

Kanunen, alım satım işlerini devamlı yapmasalar da, gayrimenkullerini beş yıl içinde satış, trampa, takas ve kamulaştırma gibi nedenlerle elden çıkartanlar, alım satımdan sağladıkları kazançlar için gelir vergisine tabi tutuluyor. 

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, değer artış kazancının mükellefler tarafından yeteri kadar takip edilemediğini ve yüksek vergi cezaları ile karşılaşıldığını dile getirerek “Gayrimenkulün beş yıllık süre zarfında elden çıkarılması sonucu sağlanan kazanç vergiye tabi. Vergilendirilecek kazancın tespitinde elde etme bedelinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  tarafından belirlenen Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) oranlarına endekslenmesi sonucu bulunacak olan tutarı ile elden çıkarma sonucu elde edilen tutar arasındaki fark...