02 / 07 / 2024

2018 Binalara nitelikli beton

2018 Binalara nitelikli beton

Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği ile binaları nemden koruyacak belirlenmiş malzemelerin kullanılması zorunlu olacak. Haziran 2018 itibarıyla zorunlu olacak yönetmelikle binaların kalitesi artacak.

Gebze Center AVM 2018 yıl sonu değerleme raporu!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Gebze Center AVM, otel ve ek binalara 2018 yılı değerleme raporunu yayınladı...

TOKİ Samsun Canik kura sonuçları 2018!

Samsun Canik 71 Konut Projesi kapsamında 3+1 nitelikli konutların kurası bugün çekiliyor. Peki, TOKİ Samsun Canik kura sonuçları 2018 açıklandı mı?

TOKİ Trabzon Merkez Pelitli 2. Etap başvuruları 2018!

TOKİ Trabzon Merkez Pelitli 2. Etap başvuruları 2018 detayları haberimizde yer alıyor. 2 adet 3 oda 1 salon nitelikli dairelerin yer aldığı projede satışlar açık satış yöntemi ile yapılacak.

Binalara nitelikli beton şartı!

Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği ile binaları nemden koruyacak belirlenmiş malzemelerin kullanılması zorunlu olacak. Haziran 2018 itibarıyla zorunlu olacak yönetmelikle binaların kalitesi artacak.

Eskişehir Diş Sağlığı Hastanesi 2018'de tamamlanacak!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) bünyesinde Eskişehir, Bursa, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak ile Bilecik'ten gelecek hastalara hizmet verecek Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, 2018 yılında tamamlanacak.

THY 2018'de yeni havalimanına geçecek!

Berlin Uluslararası Turizm Borsasında (ITB) düzenlenen basın toplantısında konuşan Aycı, yeni havalimanının 2018'in ikinci çeyreğinde açılacağını beklediklerini belirterek, ''Biz de taşınmayla ilgili planlamamızı yaptık, üzerinde çalışıyoruz'' dedi.

TÜBİTAK'tan net sıfır enerjili binalara yönelik çalışma!

Türkiye Bilimsel ve Teknolojii̇k Araştırma Kurumu düşük primer enerji kullanan ve üretilen yenilenebilir enerjinin bir kısmını satarak yıllık enerji bilançosunu sıfır yapabilen "net sıfır enerjili binalara" yönelik çalışma başlattı.

Balance Güneşli nitelikli ofis projelerinin sayısını artırıyor!

İstanbul Avrupa Yakası’nın en gözde yerleşim merkezlerine komşu olan Güneşli'de hayata geçen Balance Güneşli projesi lokosyonu ile değer yaratıyor. Proje nitelikli ofis projelerinin sayısını artırıyor.

Bizimevler Güzelce'de teslimler Ağustos 2018'de!

İhlas Yapı'nın Büyükçekmece'de hayata geçireceği Bizimevler Güzelce projesi 980 konut ve 35 dükkandan oluşuyor. Projenin Ağustos 2018'de teslim edilmesi planlanıyor.

Binalara yeşil etiket verilmeli!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Esin Tümer bugünkü ÇEDBİK Konut 2016 Sertifikasının yaşamımız açısından önemini anlattı. Tümer, binalara yeşil etiket verilmesi gerektiğini vurguladı.

Antalya Karpuzkaldıran'a yapılacak yeni huzurevi 2018'de açılacak!

Antalya Karpuzkaldıran'da depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan Fethi Bayçın Huzurevi binasının yerine yapılacak 150 kişi kapasiteli yeni huzurevi için müjde geldi. Huzurevi 2018'de hizmete girecek.

Hızlı tren hattı 2018'de 3 bin 200 kilometre olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, devam eden ve yeni yapılacak projelerle hızlı tren hatlarının 2018'de 3 bin 200 kilometreye çıkarılmış olacağını bildirdi.

Ankara'da nitelikli ve küçük konutlar tercih ediliyor!

Ankaralı İş Adamlarında bu haftanın konuğu Fidanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Adem Çolak oldu. Çolak, "Ankaralılar artık hem nitelikli hem de küçük konutları tercih ediyor" dedi.

2018 Binalara nitelikli beton Haberi

2018 Binalara nitelikli beton

Habertürk Gazetesi'nde Neslihan Can'ın haberine göre Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği ile Haziran 2018'den itibaren inşaatlarda binaları nemden koruyacak, belirlenmiş malzemelerin kullanılması zorunlu hale gelecek.
Yalıtım malzemelerinin güvenilir, yerli ve düşük maliyetli olmasına özen gösterilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan “Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği” Resmi Gazete’de yayımlandı. Nem ve suyun binaları çürüttüğünü belirten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk,
‘Yönetmeliğe dayanarak binaları nemden koruyacak yalıtım malzemelerini belirleyeceğiz. Haziran 2018 itibarıyla inşaatlarda bu malzemelerin kullanılması zorunlu hale gelecek” dedi.


YEŞİL ÇATI İÇİN EK ÖZELLİK ŞARTI


Mustafa Öztürk nem ve suyun binalar üzerindeki olumsuz etkisinin ölçüldüğü araştırma yapıldığını ve bunun doğrultusunda yönetmelik yapıldığını ifade etti. 

Yönetmeliğe göre bodrum perdeleri, ıslak hacimler,binaların temelleri, balkon, çatı, teras, su deposu gibi su ve neme maruz...