05 / 05 / 2024

2018 Nisan ayı kira artış oranı ne zaman belli olacak

2018 Nisan ayı kira artış oranı ne zaman belli olacak

Kira artış hesabında kullanılan oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu açıklıyor. Peki 2018 Nisan ayı kira artış oranı ne zaman belli olacak? diyorsanız işte yanıtı...

ABD'de inşaat harcamaları Nisan ayında yüzde 2,9 azaldı!

ABD'de inşaat harcamaları, Nisan ayında piyasa beklentisinden az bir düşüş göstererek yüzde 2,9 azaldı.

Nisan ayında kapanan şirket sayısı yüzde 45.48 azaldı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) verilerine göre toplumun büyük bir kısmı için tamamı karantina altında geçen Nisan ayında kapanan şirket sayısı yüzde 45.48 azaldı.

Konya’da Nisan ayında bin 219 konut satıldı!

TÜİK Konya Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 2020 yılı Nisan ayı itibariyle Konya'da toplam konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 47,6, bir önceki aya göre yüzde 52,8 oranında düşerek bin 219 adet olarak kaydedildi...

Karaman’da Nisan ayında 115 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü'nün verilere göre Karaman’da Nisan ayında 115 konut satıldı.

Tüketici güveni nisan ayında geriledi!

Tüketici güven endeksi nisanda bir önceki aya göre yüzde 5.8 oranında azaldı. Mart ayında 58.2 olan endeks, nisan ayında 54.9'ya geriledi.

Edip Gayrimenkul Nisan ayında kiracılarından kira almayacak!

Edip Gayrimenkul, kiracılarının nakit akışlarını yönetebilmeleri, planlama yapabilmeleri ve istihdama destek verebilmeleri için 2020-Nisan ayında kira alınmamasına karar verdi.

Mistral İzmir Çarşı'da Nisan ayı kiraları alınmayacak!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Mistral İzmir binasının Çarşı kısmında yer alan mağazaların gelir yaratma imkanı bulunmadığı gözetilerek Nisan ayı kiralarının alınmamasına karar verildi.

Nisan ayının ilk haftasında konut kredisi kullanımı arttı!

Konut kredisi hacmi hız kesmeden yükselmeye devam ediyor. BDDK verilerine göre Nisan ayının ilk haftasında konut kredisi hacmi 400 milyon liranın üzerinde artarak 211 milyar 415 milyon liraya ulaştı. 

Nisan ayı TEFE TÜFE oranları 2020!

Nisan ayı TEFE TÜFE oranları 2020 vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Peki Nisan ayı TEFE TÜFE oranları 2020 açıklandı mı? İşte Nisan ayı TEFE TÜFE oranları 2020...

2020 Nisan ayı kira artış oranları belli oldu!

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiren enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  tarafından bugün açıklandı. Böylece 2020 Nisan ayı kira artış oranları da belli oldu. Peki bu ay kiraya ne kadar zam gelecek? İşte 2020 Nisan ayı kira artış oranları...

2020 Nisan ayı kira artış oranları ne zaman açıklanacak?

Ev ve iş yeri gibi gayrimenkullerini kiraya veren gayrimenkul sahipleri kira artış oranlarını merak ediyor. Peki 2020 Nisan ayı kira artış oranları ne zaman açıklanacak?

Ankara'da öğrenci evleri ve iş yerlerine Nisan ayında fatura yansıtılmayacak!

Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş, öğrenci evleri ve iş yerlerine Nisan ayında fatura yansıtılmayacağını duyurdu.

İnegöl'de Nisan ayında 270 konut satıldı!

Konut sektöründeki sıkıntılar İnegöl'deki satışları da vurdu. Kentte Nisan ayında 270 konut satıldı.

2018 Nisan ayı kira artış oranı ne zaman belli olacak Haberi

2018 Nisan ayı kira artış oranı ne zaman belli olacak

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


2018 Nisan ayı kira artış oranları açıklandı!
 

Gayrimenkul kiralamaları için imzalanan bu sözleşmede, kiracının aylık ödemesi gereken miktar da belirtiliyor. Genellikle 1 senelik olarak yapılan sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedelinde zam yapılıyor.

1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren Yeni Borçlar Kanunu ile ev sahiplerinin uygulayabileceği  kira artış oranlarına düzenleme getirildi. Getirilen düzenleme ile Kanunun 344. maddesine göre kira artışı TÜİK'in açıkladığı Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) artış oranını geçmeyecek şekilde belirleniyor.
 
Ancak konut kira artış oranı Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi’ne (ÜFE) göre hesaplanırken işyerleri için  kira artış oranı serbest bırakıldı. İşyerli için mal sahibi...