02 / 05 / 2024

2018 vergi yeniden artış oranları

2018 vergi yeniden artış oranları

2018 yılında uygulanacak çeşitli vergi, harç ve cezalardaki artış hesaplamasında esas alınan yeniden değerleme oranı belli oldu..

Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

Emlak vergisi, her 4 senede bir takdir edilen arsa ve arazi metrekare birim değerleri baz alınarak belirleniyor. Takip eden senelerde ödenecek vergi, yeniden değerleme oranının yarısı kadar yükseltiliyor. Peki emlak vergisi için dava açılabilir mi? Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

Vergi ve Diğer Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Teklifi!

Vergi ve Diğer Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile esnaf ve sanatkârların vergi borçlarının yeniden yapılandırılması amaçlanıyor. 

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunda değişiklik!

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

2018'de gayrimenkul kira geliriyle vergi rekoru kıran 13 patron!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 2018 yılı için Türkiye genelinde en fazla vergi beyan eden 100 mükellef listesini açıklandı.13 patron ödedikleri gayrimenkul kira gelir vergisi ile rekorlar listesinde yer aldı...

Balıkesir Yeni Karesi Konutları'nın inşaatı yeniden başlıyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki BALTOK A.Ş. tarafından modern, güvenilir ve ekonomik nitelikli konutlar üretmek için 2016'da temeli atılan ve 10 Ekim 2018'de yapımı durdurulan Yeni Karesi Konutları'nın inşaatı yeniden başlıyor.

Gerçek vergi şampiyonu bordrolu çalışanlar oldu!

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, "2018'de çalışanlardan ve işverenlerden alınan vergiler kıyaslandığında gerçek vergi şampiyonunun bordrolu çalışanlar olduğu görülüyor." dedi.

TOKİ Silivri Alipaşa 1.356 konut projesi yeniden ihaleye çıkıyor!

Kura çekilişinin 12 Temmuz 2018 tarihinde yapıldığı TOKİ Silivri Alipaşa 1.356 konut projesi yeniden ihaleye çıkıyor. Proje iki ayrı günde ihale edilecek...

Emlakçılığın kuralları yeniden belirlendi!

Emlak danışmanlığında yeni yönetmelik 5 Haziran 2018 günü itibariyle değişti. Yeni yönetmelik kapsamında emlakçılığın kuralları yeniden belirlendi. Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında emlak danışmanlığı yapan kişiler için belge zorunluluğu getirildi. 

AND Pastel Çocuk Meclisi yeniden kuruldu!

AND Gayrimenkul, 2018 yılının Temmuz ayında yaşamın başladığı ve İstanbul Kartal’da hayata geçirdiği konut projesi AND Pastel’de, geçen sene ilkinin düzenlendiği ‘’AND Pastel Çocuk Meclisi’’ni yeniden kurdu.

Gelir vergi beyannamesi için son gün ne zaman?

2018 yılında ev ve işyerlerinde kira geliri elde edenler için daha önce 25 Mart olarak belirlenen gelir vergi beyannamelerinde tanınan süre 1 Nisan'a uzatılmıştı. Peki, gelir vergi beyannamesi için son gün ne zaman? Vergi ödemesi nasıl yapılır?

Akmerkez GYO 2018'de 94 milyon TL net dönem karı elde etti!

Akmerkez GYO, Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği'ne göre 88 milyon 649 bin 656 TL, Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre 94 milyon 083 bin 413 TL 2018'de net dönem karı elde etti.     

Kira geliri beyannamesinde vergi avantajları!

2018’de elde edilen kira gelirlerinin 1-25 Mart 2019 arasında beyan edilmesi gerekiyor. Kira geliri elde edenler, beyan öncesi özellikli konulara dikkat ederek bazı vergi avantajlarından yararlanabilir...

Servet GYO 2018 geçici vergi beyannamesi!

Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 1 Ocak 2018 - 31 Aralık 2018 dönemine ait geçici vergi beyannamesini yayınladı...

2018 vergi yeniden artış oranları Haberi

2018 vergi yeniden artış oranları

Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği gereğince, 2018 yılında uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 14.47 olarak tespit edildi.

Damga vergisi, çevre ve temizlik vergileri, harçlar, trafik ve vergi cezalarında 1 Ocak 2018 tarihi itibari ile yüzde 14.47 oranında artış yapılacak. Yeniden değerleme oranı, 2017 yılına ait son geçici vergi dönemi için de baz alınacak.

Maliye Bakanlığı, Vergi Usul Kanunu uyarınca yeniden değerleme oranını, her yıl TÜİK’in Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksine (Yİ-ÜFE) göre açıklıyor. 

Gazete Habertürk'ten Esra Nehir'in haberine göre Yİ-ÜFE, ekim ayı sonunda 12 aylık ortalamalara göre yüzde 14.47 artış gösterdi. Bakanlar Kurulu, bu oranı yüzde 50 artırıp, azaltabiliyor.



Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No:484!