08 / 11 / 2024

2019 vergi dönemi

2019 vergi dönemi

Modern devletlerin ekonomik gücünün varlık sebebi ve finansman aracı vergidir. Etkin ve adil bir vergi sistemi için kaçağı önlemek öncelikli hedef olmalı. Ancak yasalardaki mükellef haklarını da bilmeli ve uygulamalıyız...

Bakanlık açıkladı! Elektronik vergi denetimi dönemi başlıyor...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bakanlığı ve Vergi Denetim Kurulunun (VDK) dijital dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamada bulundu Buna göre, elektronik vergi denetimi dönemi başladığı kaydedildi.

Ev sahipleri dikkat! Vergi dönemi yaklaştı!

Milyonlarca ev sahiplerini ilgilendiren vergi dönemi 1 Temmuz itibariyle başlıyor. Kira ve değer artış kazancı vergisi ikinci taksit ödemeleri 31 Temmuz'da sona erecek.

2019 gayrimenkul vergi dönemi bugün başladı!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemekle yükümlü oldukları bazı vergiler bulunuyor. Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren vergiler için ödeme dönemi bugün itibari ile başladı. 

Emlak vergisi dönemi 1 Mart'ta başlıyor!

2019 yılına ait emlak vergisi dönemi 1 Mart’ta başlıyor, ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs’a kadar ödenebilecek. Emlak vergisini zamanında ödemezseniz cezası var. 

Vergi dönemi 1 hafta sonra başlıyor!

Evi ve işyeri kirada olanların 2018’de elde ettikleri kira geliri için beyanname verme dönemi 1 hafta sonra başlıyor. 

Vergi dönemi 15 gün sonra başlıyor!

Gayrimenkul sahiplerinin her sene ödemekle yükümlü oldukları bazı vergiler bulunuyor. Vergi mükelleflerinin bu tarihlere dikkat etmesi gerekiyor. Vergi dönemi 15 gün sonra başlıyor... 

Vergi dönemine hazır mısınız?

2019 vergi dönemi başlıyor. Bu kapsamda Çevre Temizlik Vergisi, Kira Gelir Vergisi, Emlak Vergisi ve Değer Artış Kazancı Vergisi'nin 1. taksit ödemeleri 1 Mart'ta başlayacak...

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi yarın başlıyor!

Geçtiğimiz sene gayrimenkulünü satarak ya da kiraya vererek gelir elde eden kimseler bu sene vergi borcunun ilk taksitini Mart'ta ödedi. Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi ise yarın başlıyor...

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi 20 gün sonra başlıyor!

Konut ve işyerini kiraya vererek ya da satarak gelir elde eden kimseler vergi mükellefi oluyor. Bu sene gayrimenkul gelir vergisinde ilk taksitler Mar'ta ödendi. Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi ise 20 gün sonra başlıyor...

Veraset ve intikal vergisi dönemi 31 Mayıs'ta bitiyor!

1 Mayıs itibari ile başlayan veraset ve intikal vergisi dönemi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Vergi mükelleflerinin son 2 haftası bulunuyor..

2018 gayrimenkul vergi dönemi haftaya başlıyor!

Gayrimenkul sahipleri ile gayrimenkulünü satarak ya da kiraya vererek gelir elde edenlerin mükellefi olduğu vergiler için ilk taksit dönemi haftaya başlıyor..

2018 gayrimenkul vergi dönemi 15 gün sonra başlıyor!

Vergi takvimine göre gayrimenkuller için ödenecek emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, kira gelir vergisi ve değer artış kazancı vergisi için 1. taksit dönemi 15 gün sonra başlıyor..

Gayrimenkul vergilerinde 2. taksit dönemi başladı!

Gayrimenkul vergilerinin 2. taksit dönemi bugün başladı. Vergi mükellefleri ay sonuna kadar ödemelerini yapabilecek. Peki, hangi vergi nereye ödenecek?

2019 vergi dönemi Haberi

2019 vergi dönemi

Para Dergisi yazarlarından Talha Apak bu hafta “Daha az vergi ödeme hakkımız var” başlıklı yazı kaleme aldı. İşte yazının detayları…

HER yeni yılın ilk üç ayı, işletmelerin defterlerini kapatacağı, mali tablolarını çıkartacağı dönemdir. Ardından, genel kurullar ve vergi beyan dönemleri başlıyor. Genel kurullarda tartışılan konulardan biri de, vergi yasal yükümlülük karşılığı ve vergi sonrası dağıtılabilir net kazanç oluyor. Ayrıca, geçmiş dönemlerde ödenen vergi cezaları da denetim kurulu raporlarında yer alıyor ve tartışılıyor. Bu cezaların bir kısmı yöneticilerin iradesi dışında meydana gelmekte iken, bir kısmı da yöneticilerin vergiden kaçınayım derken hatalı yaptıkları işlemleri sonucu meydana gelebiliyor. Yazımızın konusu, daha çok kazançları üzerinden yıllık beyanname veren gerçek ve tüzel kişi (kurumlar) mükellefleri ilgilendiriyor.

Söz konusu mükellefler ikiye ayrılıyor.  Birincisi, gelir vergisi ödeyecek gerçek...