28 / 04 / 2024

2021 inşaat sektöründe neler olacak

2021 inşaat sektöründe neler olacak

Pandemi döneminde hükümetin uygulamaları ile büyüme kaydeden inşaat sektörü ivme kaybetmeye başladı. Sektör yeni yılda destek paketleri bekliyor. 

İnşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 36 bin kişi arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi olarak açıklanan Ekim-Aralık 2021 dönemi verilerine göre, inşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 36 bin kişi arttı.

İnşaat sektöründe batık kredi tutarı 290 milyon TL'ye ulaştı!

İnşaatlar için kesenin ağzını açan bankalar şimdi sağladığı milyarlarca TL'lik krediyi toplayamama riskiyle karşılaşmış durumda. Kasım 2021'de inşaat sektöründe batık kredi oranı 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 20.6 yükselişle 30 milyar 290 milyon Türk Lirası'na ulaştı.

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 12,3 arttı!

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, 2021 yılı 3. çeyreğinde bir önceki senenin aynı çeyreğine göre yüzde 9,9 yükseldi. Sadece inşaat sektöründe yüzde 12,3 artış yaşandı.  

İnşaat sektöründe ilk üç çeyrek nasıl geçti?

Son zamanların gündem konuları arasında yer alan inşaat sektöründe 2021 yılının ilk üç çeyreği nasıl geçti?

İnşaat sektöründe dalgalanma azaldı!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından açıklanan “Hazır Beton Endeksi” 2021 Mayıs Ayı Raporu’na göre, inşaat sektöründe dalgalanma azaldı.

İnşaat sektöründe 2021 beklentileri!

Bir yılı aşkın zamandır etkisini gösteren pandeminin en çok etkilediği sektörlerin başında inşaat sektörü bulunuyor. İşte inşaat sektöründe ilk çeyrek beklentileri...

İnşaat sektöründe maliyet baskısı sürüyor!

Mayıs ayına ilişkin inşaat maliyet endeksi raporu açıklandı. KONUTDER Başkanı Altan Elmas, inşaat sektöründe maliyet baskısının sürdüğünü ifade etti...

Rusya'nın inşaat sektöründe durgunluk devam ediyor!

Ekonomik zorlukların devam ettiği Rusya'nın inşaat sektöründe iş hacmi bu yılın ilk 6 ayında yüzde 1 azalış kaydetti. 

Türkiye inşaat sektöründe önemli bir yere sahip!

Tacikistan'ın Ankara Büyükelçisi Mahmadali Rajabiyon, basın mensuplarıyla bir araya geldiği iftar programında, "Türkiye inşaat sektöründe de önemli bir yere sahip." dedi.

İnşaat sektöründe değişim yeni başlıyor!

GYODER Başkanı Doç. Dr. Yetgin, Türkiye’de inşaat sektöründe son 33 yılda büyük değişim yaşandığını belirterek, “Sektörün şeffaflaşması, kurumsallaşması ve etik kodların belirlenmesiyle asıl değişim yeni başlayacak” dedi. 

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor!

Türkiye'nin geleceğine inandıklarını dile getiren Real Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dokumacı, "Artık inşaat sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Bu dönemi yakalayanlar sektöre damga vuracak" dedi

İnşaat sektöründe aile şirketleri farkını ortaya koyuyor!

İCK Yapı’yı gelecek nesillere hazırlayan Cemal Kuru, yurt genelindeki aile şirketlerinin yüzde 16’sının inşaat sektöründe faaliyet gösterdiğini, geçmiş tecrübelere ve emeğe saygı duyan kişilerden oluşan aile şirketlerinin ön plana çıktığını söyledi..

İnşaat sektöründe yatırımlar canlanıyor!

Kamu ve özel sektör yatırımları ve makine ve teçhizat yatırımları değerlendirirken, “inşaat” harcamalarının ayrıntısına bakıldığında da inşaat sektöründe yatırımların canlandığını görüyoruz. 

2021 inşaat sektöründe neler olacak Haberi

2021 inşaat sektöründe neler olacak

İnşaat sektörü hükümetin destek paketlerine rağmen 2020 yılının üçüncü çeyreğinde 6.4 büyüme kaydetmişti. 

Sözcü'de yer alan habere göre; genişlemeci politikalarının pozitif etkisinin son çeyrekte ivme kaybederek de olsa sürmesiyle inşaat sektörünün 2020’yi büyüme ile bitirmesi bekleniyor.

Fakat sektör temsilcilerine göre, destek paketlerinin bitmesi, Merkez Bankası’nın 2021’in önemli bir bölümünde yüksek politika faizi uygulayacağı tahmini ve kredi faizlerinde beklenen yüksek seyir sektörün 2021 performansını kısıtlayacak. 

İnşaat sektörünün 2020’de düşük faizli destek kredilerinden önemli ölçüde yararlandığını fakat bu elverişli ortamın bittiğini belirten İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Başkanı Tayfun Küçükoğlu, “Yeni kredi kullanımları inşaat sektörü ve müteahhitlik kesimini mali açıdan önemli ölçüde rahatlattı. Buna bağlı olarak faaliyetler canlandı ve mevcut işlere hızlı bir geri dönüş yaşandı. Ancak bu etki yıl sonuna kadar sürdü. Sıkı para...