27 / 04 / 2024

Türkiye inşaat sektöründe önemli bir yere sahip!

Türkiye inşaat sektöründe önemli bir yere sahip!

Tacikistan'ın Ankara Büyükelçisi Mahmadali Rajabiyon, basın mensuplarıyla bir araya geldiği iftar programında, "Türkiye inşaat sektöründe de önemli bir yere sahip." dedi.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Tacikistan'ın  Ankara  Büyükelçisi Mahmadali Rajabiyon, basın mensuplarıyla bir araya geldiği iftar programında Türkiye'nin Tacikistan dış ticaretinde 4. sırada yer aldığını dile getirdi.

Büyükelçi Rajabiyon'ın ev sahipliğinde başkentte gerçekleştirilen iftar programına, Anadolu Ajansı (AA) Uluslararası Haberler Yayın Yönetmeni Ömer Faruk Tokat ve AA Dünya Dilleri Yayın Yönetmeni Mehmet Öztürk'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda basın mensubu katılım gösterdi.

Programda, medyanın ülkeler arasındaki ilişkilerin gelişmesindeki önemine de değinenRajabiyon, "Sizler, Türkiye ve Tacikistan arasında birer köprü gibisiniz. Basın mensupları ülkeler arasındaki ilişkilerde kilit rol oynuyor. Medya, bana göre dördüncü kuvvettir ve siyaseti de etkileme gücüne sahiptir." diye konuştu.

Rajabiyon, Türkiye ve Tacikistan arasındaki siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerin gelişmekte olduğunu, iki ülkenin birbirini kardeş olarak gördüğünü söyledi.

- "Türkiye, Tacikistan dış ticaretinde 4. sırada"

Tacikistan'ın dış ticaretinde Türkiye'nin önemli yeri olduğunu söyleyen Rajabiyon, "Türkiye ile kara sınırımız olmasa da dış ticaretimizde Çin, Rusya ve Kazakistan'dan sonra 4. sırada yer alıyor." dedi.

Rajabiyon, ülkesinin, Türkiye'ye alüminyum ve pamuk sattığını ve Türkiye'den hazır giyim satın aldıklarını söyleyerek, "Son dönemde yapılan anlaşmalar çerçevesinde ilişkilerimiz daha da kuvvetlenecek. Türkiye ayrıca inşaat sektöründe de önemli bir yere sahip." dedi. 
 


Geri Dön