17 / 05 / 2024

2023te demiryolu projelerinin hedefinde ne var

2023te demiryolu projelerinin hedefinde ne var

TCDD Genel Müdürü Ömer Yıldız, "2023'te toplam 1 milyar yolcu 76 milyon ton yük taşımayı hedefliyoruz. 2023'e kadar 13 bin kilometre demiryolu yaparak toplam 25 bin kilometre demiryolu uzunluğuna ulaşılması planlanıyor" dedi.

Güzergahı değişen demiryolu projelerinin zararı TBMM gündeminde!

TCDD ile sözleşme imzalandıktan sonra güzergah değişikliği yapılan bazı demiryolu projelerinin oluşturduğu kamu zararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer,  konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çin’de kentsel demiryolu projeleri artarak devam ediyor!

Çin’in devlet planlama otoritesi Çarşamba günü, Şangay’da 298,35 milyar yuan (43,28 milyar dolar) değerinde yeni kentsel demiryolu projelerinin onayladığını dile getirdi.

Demiryolu ağları 2023 vizyonunda büyük imkanlar sağlayacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Vali Orhan Düzgün'ü ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Kayseri'ye kentteki havayolu ve demiryolu projelerinin değerlendirmesi amacıyla geldiğini söyledi.

1996 yılında Boğaz'a Demiryolu Tüp Geçişi Projesi!

1996 yılında Ulaştırma Bakanlığı, 'Demiryolu Tüp Geçişi Projesi' hazırlamış. Gebze-Söğütlüçeşme'yle Yenikapı-Halkalı arasında çift hatlı olarak çalışacak olan 12.5 kilometre uzunluğundaki Tüpgeçit 637 milyon dolara mal olacakmış.

Konut projelerinin fiyatını neler arttırır?

Gayrimenkul sektöründe yaşanan proje yarışı rekabeti artırırken risk almak istemeyen şirketleri de fizibilite araştırmalarına yönlendiriyor. Yapılan araştırmalara göre, konut projelerinin fiyatını neler arttırır?

Etiyopya'da Awash Waldia-Hara Gabaya Demiryolu'nun temeli atıldı!

Etiyopya’da, Türk firması Yapı Merkezi Holding’in inşa edeceği 1,7 milyar dolarlık ‘Awash Waldia-Hara Gabaya Demiryolu Projesi’ için temel atma töreni düzenlendi.

Çanakkale Boğaz Geçişi Köprüsü üzerinde demiryolu geçişi de olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, dünyanın en uzun asma köprüsü olacak Çanakkale Boğaz Geçişi Köprüsü için ihale sürecinin bu yılın ortasında başlayacağını, köprünün demiryolu geçişinin de bulunacağını bildirdi.

Türkiye'nin ilk demiryolu OSB'si Sivas'ta kurulacak!

Sivas'ta kurulum çalışmaları devam eden, her parselinden demiryolu hattı geçecek ve demiryolu sektörü için üretim yapacak fabrikaların ağırlıkta olacağı 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) arsa tahsislerine bu yıl başlanması hedefleniyor.

Türkiye'nin ilk demiryolu konseptli OSB'si Sivas'a kuruluyor!

Her parselinden demiryolu hattının geçeceği ve çoğunluğu demiryolu sektöründe üretim yapacak firmaların yer alacağı 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde arsa tahsislerine bu yıl başlanması planlanıyor

2015'te 9 milyar liralık demiryolu altyapısı yatırımı yapılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, "Geçen yıl 5,4 milyar liralık demiryolu altyapısı için yatırım gerçekleştirdik. 2015'te de 9 milyar liralık yatırım yapacağız" dedi.

Etiyopya'da Hara Gabaya Demiryolu Projesi'nin temeli atıldı!

Etiyopya’da, Türk firması Yapı Merkezi Holding’in inşa edeceği 1.7 milyar dolarlık “Awash Waldia - Hara Gabaya Demiryolu Projesi” için temel atma töreni düzenlendi.

Etiyopya'ya 1.7 milyar dolarlık demiryolu

Yapı Merkezi'nin 2012 yılında Etiyopya'da ihalesini kazandığı 391 km'lik demiryolu projesinin temelleri atıldı. 5 bin işçinin çalışacağı, 1.7 milyar dolarlık proje, 4 yılda tamamlanacak

Yapı Merkezi Holding'in Etiyopya demiryolu projesinin temeli atıldı!

Etiyopya'da, Türk firması Yapı Merkezi Holding'in inşa edeceği 1,7 milyar dolarlık 'Awash Waldia-Hara Gabaya Demiryolu Projesi' için temel atma töreni düzenlendi.

2023te demiryolu projelerinin hedefinde ne var Haberi

2023te demiryolu projelerinin hedefinde ne var

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Ömer Yıldız, 2023'te toplam 1 milyar yolcu, 76 milyon ton yük taşımayı hedeflediklerini belirterek, "2023'e kadar 3 bin 500 kilometre yüksek hızlı demiryolu, 8 bin 500 kilometre hızlı demiryolu ve 1000 kilometre konvansiyonel demiryolu inşa etmek suretiyle 13 bin kilometre demiryolu yaparak toplam 25 bin kilometre demiryolu uzunluğuna ulaşılması planlanıyor" dedi.   


Mimar ve Mühendisler Grubu'nun (MMG) düzenlediği toplantıda konuşan Yıldız, TCDD'nin yeniden yapılandırılarak daha etkin ve verimli hale getirilmesi için çaba içinde olduklarını ifade etti. 


Bu kapsamda 2004-2014 yılları arasında yılda ortalama 175 kilometre olmak üzere toplam bin 759 kilometre demiryolu yapıldığını aktaran Yıldız, halihazırda 3 bin 80 kilometrelik demiryolu inşasının devam ettiğini söyledi.  


Yıldız, demiryolu sektörüne ayrılan ödeneğinin 2003'te 1,1 milyar lira...