16 / 05 / 2024

2035 Hedef Yılı Malatya İli Ulaşım Ana Planı

2035 Hedef Yılı Malatya İli Ulaşım Ana Planı

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ‘2035 Hedef Yılı Malatya İli Ulaşım Ana Planı’ çalışmaları devam ederken, bu çalışmaya yardımcı olacak verilerin toplanması için istişare toplantısı düzenleneceği bildirildi.

Kiracılar artık yüzde 24’ün üstünde zam yapmak için şart koşuyor! Hedef 12 yıl daha oturmak...

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim artarken, yüzde 25 sınırlaması nedeniyle ev sahiplerinin mağduriyeti giderek artıyor. Gazeteci Melis Alphan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kiracısının zam için şart koştuğunu amacının da evde 12 yıl daha oturmak olduğunu söyleyerek isyan etti

Bu yıl rekor beklenen ihracatta hedef ilk 10 ülke arasına girmek!

Türkiye'nin 1923'te 50,8 milyon dolarla başlayan ihracat yolculuğunda bu yıl hedefi 255 milyar dolar. TİM’e göre 2026'da 302 milyar dolarlık ihracata ulaşılarak, gelecek yıllarda ilk 10 ülke arasına girilecek.

Wyndham Grup düğmeye bastı: Cumhuriyet’in 100. yılında 105 otel 10 marka!

Wyndham Grup düğmeye bastı. Türkiye'de hedef büyüten dev otel zinciri Cumhuriyet’in 100. yılında 105 otel 10 marka için harekete geçti.

Çimento sektörü 2024'e hızlı giriyor! Hedef yüzde 20 büyüme! Eylül 2023 çimento fiyatları ne kadar?

ÇCSİB Başkan Yardımcısı Abdulhamit Akçay, deprem sonrası artan iç talebi de dikkate alarak, ihracatta yüzde 20’lik bir azalma yaşayacağını, 2024 yılında ise yüzde 20’lik kaybı yeniden kazanacaklarını açıkladı.

2028 yılı için rekor hedef! Gıda ve tarımda ihracat 50 milyar dolar olacak!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, geçen yıl 27 milyar dolarlık gıda ve tarım ürünü ihraç edildiğini belirterek, “2028 için gıda ve tarım ihracatını 50 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Gıda enflasyonu bu nedenden dolayı her yıl yüzde 3 artabilir!

Küresel ısınmayla ilgili korkutucu bir öngörü geldi. Küresel ısınmanın gıda enflasyonunu 2035 yılına kadar dünyada her sene yüzde 3 oranında ve manşet enflasyonu ise yüzde 1'in üzerinde artırabileceği açıklandı.

Türk müteahhitler Balkan ülkelerine odaklandı! Hedef yıl sonunda 20 milyar dolarlık projeye imza atmak!

Türk müteahhitler Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaşadıkları kayıpları telafi etmek için Balkan ülkelerine odaklandı. 2023 yılının ilk 4 ayında yurt dışında 4,8 milyar dolarlık projeye imza atan sektörün yıl sonunda 20 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Türkiye zeytin ve zeytinyağı üretiminde son 11 yılın rekorunu kırdı! Hedef dünya birincisi olmak!

Zeytincilik sektörü son 20 yılda gerçekleştirdiği yatırımların meyvelerini topluyor. Sektör özellikle zeytinyağı üretiminde 2012 yılının ihracat rekorunu, bu yılın ilk yarısında kırdı. Sektörün hedefi ise zeytin üretiminde dünya birincisi, zeytinyağı üretiminde ise dünya ikincisi olmak.

İstanbul'da depremler başladıktan sonra 3 yıl gitmeyecek!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, büyük İstanbul depremine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ahmet Ercan, "2035'ten sonra zilleri çalmak gerekiyor. En riskli yıllar 2045'ten sonra başlar" dedi. Depremler İstanbul'da olduktan sonra 3 yıl gitmeyecek diyen Ercan, büyük artçılar için uyardı...

KİPTAŞ Silivri 4. Etap'ta hedef sağlık çalışanı ve dar gelirli!

KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları’nın tanıtım programına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu "KİPTAŞ Silivri 4. Etap'ta hedef sağlık çalışanı ve dar gelirli" dedi.

2023 yılı turizm stratejisinde hedef 75 milyon turist!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin 2023 yılı turizm stratejisini açıkladı. Bakan Ersoy hedeflenen turist sayısının 75 milyondan fazla, turizm gelirlerinin ise 65 milyar dolar olduğunu söyledi.

Murat Kurum: 2023 yılına kadar 250 bin sosyal konut hedefimiz var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "2023 yılına kadar 250 bin sosyal konut hedefimiz var. Bu hedef doğrultusunda illerimizdeki talebe göre de projenin miktarını, vesairesini arttıracağız" dedi...

Yabancıya bu yıl 6 milyar dolarlık konut satıldı!

Halk GYO Genel Müdürü ve GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Yetgin, "Sektör olarak 2019 yılında yabancıya satışa ağırlık vermemiz gerekiyor. Bu yıl itibarıyla 6 milyar dolarlık yabancıya satış yaptık. 2019 için hedef 10 milyar dolar" dedi...

2035 Hedef Yılı Malatya İli Ulaşım Ana Planı Haberi

2035 Hedef Yılı Malatya İli Ulaşım Ana Planı

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Mayıs ayında ihale edilen ve 2016 yılı sonunda tamamlanması planlanan Malatya Ulaşım Ana Planı’na alt bilgi oluşturulması amacıyla, 6 Ağustos Perşembe günü bir program düzenlenecek.

Altın Kayısı otelde saat 10.00’da düzenlenecek olan istişare toplantısına, Malatya’daki tüm ilgili kurum, kuruluş, STK, Oda ve diğer ilgililer katılacak.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın da katılmasının beklendiği toplantıya; Valiliğin ilgili Müdürlükleri, Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili daire başkanlıkları, Merkez ve ilçe belediye başkanlıkları, TUİK, TCDD, Karayolları, DHMİ, Orman  ve Su İşleri, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Minibüscüler Odası, Ticaret ve Sanayi Odası, Fırat Kalkınma Ajansı, OSB Müdürlükleri, İnönü Üniversitesi, Kredi ve Yurtlar Kurumu, Mimarlar, İnşaat Mühendisleri, Elektrik Mühendisleri, Makine Mühendisleri Odaları, MASKİ, MOTAŞ, firma temsilcileri ile...