18 / 05 / 2024

24 katlı gökdelen ruhsatı mavişehir

24 katlı gökdelen ruhsatı mavişehir

İzmir 1. İdare Mahkemesi, Mavişehir’ de yapımı için çalışmaların başladığı 24 katlı gökdelen için Karşıyaka Belediyesi’nin 23 Ağustos 2013 yılında verdiği inşaat ruhsatının yürütmesini durdurdu...

İstanbul'daki 1 ev fiyatına, Baltimore'da 135 bin metrekarelik gökdelen alınıyor! 

Türkiye'deki konut fiyatları ile yurt dışındaki konut fiyatları sık sık karşılaştırılıyor. Şimdi de ABD Baltimore'da satılan bir gökdelen fiyatıyla gündem oldu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Taş Yapı'dan Şişli'ye 72 katlı gökdelen!

Taş Yapı Şişli'deki yeni gökdelen projesi için start verdi. 72 katlı rezidans ve alışveriş merkezi için alan boşaltma çalışması başlatıldı.

Balıkesir'de 7 katlı 'gökdelen otel' için itiraz: Çok katlı imarlaşmanın yolu açılır! 

Balıkesir Burhaniye'de yapılması planlanan 7 katlı otel inşaatına tepkiler peş peşe geliyor. Burhaniye Çevre Platformu, açılan iptal davasının ikinci keşif çalışmasına katıldı ve önemli açıklamalar yapıldı. 

Dolar 24 lirayı gördü! Gerçek ortaya çıktı

Banka sistemlerinde 28.05 TL'den işlem gören Dolar/TL kuru, dünyaca ünlü arama motoru Google'ın verilerine göre 24.05 TL'ye düştüğü görüldü. Kullanıcılar Dolar/TL kurundaki dalgalanmaları izlemek için arama yaptıklarında büyük şok yaşadılar. İşte olayın gerçek nedeni...

Benzin fiyatları ne kadar oldu? 24 Haziran güncel akaryakıt fiyatları!

Benzin ve motorin fiyatları sürücülerin gündeminde yer alıyor. Brent petrol fiyatlarında meydana gelen dalgalanmalar devam ediyor. İşte 24 Haziran güncel akaryakıt fiyatları!

Çin, 500 metreden yüksek gökdelen inşaatını yasaklıyor!

Kripto paralarla ilgili attığı adımlarla dikkat çeken Çin, ülkede 500 metreden yüksek gökdelen inşaatını yasaklıyor...

Manhattan'da gökdelen sayısı giderek artıyor!

Dünyanın merkezi olarak kabul edilen ve New York'un en önemli beş bölgesinden biri olan Manhattan'da gökdelen inşaatları hız kesmeden devam ediyor. Öyle ki bölge son yıllarda şantiye alanına döndü.

Esenyurt'taki 37 katlı gökdelen için kaçak iddiası!

İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Esenyurt'ta 37 katlı gökdelenin 17 katının kaçak olarak inşa edilmesi nedeniyle harekete geçti. Yapılan çalışmalarda Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt hakkında soruşturma izni verildi.

Abu Dabi'deki 144 katlı gökdelen yıkıldı!

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'deki 144 katlı Mina Plaza gökdelen 18 bin sondaj deliğine yerleştirilen patlayıcıların aktif hale getirilmesiyle 10 saniyede yıkıldı.

16 bin parça camdan oluşan Lakta Center yılın gökdeleni seçildi!

Rusya’nın St.Petersburg şehrinde bulunan Lakta Center, Emporis 2020 Gökdelen Ödülü'nün sahibi oldu. Avrupa’nın en yüksek binası olan gökdelen, 87 katlı ve 462 metre uzunluğuna sahip ve 16 bin parça camdan oluşuyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu’na: Buraya gökdelen yaptırmayacaksın değil mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’da İBB’nin bazı şantiyelerinde incelemelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, Kadıköy’deki gazhane binalarının restorasyon çalışmalarını incelerken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “Buraya gökdelen yaptırmayacaksın değil mi" diye espri yaptı.

Zorlu Holding’in İzmir’de yapacağı gökdelen için kat kararı bekleniyor!

Zorlu Holding’in İzmir’in kalbi Konak’a 60 kat olarak inşa etmeyi planladığı gökdelen için Kent Estetik Kurulu'nun kaç kat olacağı yönündeki kararını kısa sürede açıklanacak. Karar beklenirken, Zorlu’nun 60 kat olması yönünde baskı yaptığı ileri sürüldü.

24 Gayrimenkul güncel ihraç belgesi 2019!

24 Gayrimenkul Portföy Yönetimi AŞ 7 Kasım 2019 tarihinde yayınlamış olduğu ihraç belgesine istinaden güncel ihraç belgesini yayınladı. 

24 katlı gökdelen ruhsatı mavişehir Haberi

24 katlı gökdelen ruhsatı mavişehir

GEDİZ Deltası’nın, Ege Denizi ve Mavişehir’le buluştuğu noktada, “Sulak alan koruma bölge sınırı” “Sulak alan tampon bölge sınırı”, “Mutlak koruma bölge sınırı” kenarında ve “Gediz Deltası Ekolojik etkilenme bölge sınırı” içinde bulunan alanda yapılmak istenilen gökdelenlere yargıdan engel geldi.


 İzmir 1. İdare Mahkemesi, Mavişehir’de yapımı için çalışmaların başladığı 24 katlı gökdelen için Karşıyaka Belediyesi’nin 23 Ağustos 2013 yılında verdiği inşaat ruhsatının yürütmesini durdurdu.


Dayanak kalmadı

Gamze Erciyes, Hilmi Dinçay Özgen ve Hasan Türk’ün, inşaat ruhsatının iptali istemiyle açtığı davada karar veren İzmir 1. İdare Mahkemesi, inşaat ruhsatının dayanaksız kaldığına dikkati çekti.Gerekçe olarak 2011’de Mavişehir’i toplu konut alanı ilan eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kararının, İzmir 2. İdare Mahkemesi’nce yürütmesinin durdurulması gösterildi. 

Hukuk mücadelesinin devam edeceğini dile getiren Mavişehir sakinlerinin avukatı Cem Altıparmak, “İzmir...