17 / 05 / 2024

28. Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı

28. Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı

Yedinci Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu ( ÜSİMP ) Kongresi kapsamında, 28. Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı ve Proje Park 2014 Ar-Ge Proje Pazarı Toplantısı gerçekleştirildi...

Proes Mühendislik Elektrik Makine İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Proes Mühendislik Elektrik Makine İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi Tuba İşlek ve Sedat İşlek ortaklığında 10 bin TL sermaye ile 28 Temmuz 2017 tarihinde kuruldu.

Tarus Tasarım Mimarlık Mühendislik Danışmanlık İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tarus Tasarım Mimarlık Mühendislik Danışmanlık İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi, Özlem Şahin tarafından 10 bin TL sermaye ile 28 Haziran'da Tuzla, İçmeler Mahallesi, Aydınlı Yolu Caddesi'nde kuruldu.

Matesis Mühendislik Müşavirlik Proje Danışmanlığı İnşaat Taahhüt ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Matesis Mühendislik Müşavirlik Proje Danışmanlığı İnşaat Taahhüt ve Ticaret Anonim Şirketi, Selim Kayan Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 28 Haziran'da Beşiktaş'ta kuruldu.

İstem Mühendislik Müşavirlik Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İstem Mühendislik Müşavirlik Ticaret Anonim Şirketi, Oğuz Sönmez Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 28 Haziran'da Beşiktaş, Arnavutköy Mahallesi, Abdulhakmolla Sokak'ta kuruldu.

Makart Mimarlık Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Makart Mimarlık Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Kadir Başer ve Mahmut Umut ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 28 Haziran'da Kağıthane, Kağıthane Caddesi, Seçkin Sokak'ta kuruldu.

Bozkır Enerji Mühendislik İnşaat Taahhüt Tarım ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Bozkır Enerji Mühendislik İnşaat Taahhüt Tarım ve Ticaret Anonim Şirketi, Havva Muti Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 28 Nisan'da Şişli, Zincirlikuyu Mahallesi, Yonca Apartmanı'nda kuruldu.

Ad Mühendislik Mimarlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ad Mühendislik Mimarlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hakan Ocak tarafından 100 bin TL sermaye ile 28 Nisan'da Esenyurt, Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi'nde kuruldu.

Digital Architecture Mühendislik İnşaat ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Digital Architecture Mühendislik İnşaat ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Mohamad Hussam Loutfı ve Adnan Loufı ortaklığıyla 102 bin TL sermaye ile 28 Ocak'ta Başakşehir, Ziya Gökalp Mahallesi'nde kuruldu.

Kahraman Plan Proje Mühendislik İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Kahraman Plan Proje Mühendislik İnşaat Limited Şirketi, Ahmet Tevfik Parlakyıldız tarafından 100 bin TL sermaye ile 28 Ocak'ta Kağıthane, Merkez Mahallesi, Tabya Caddesi' nde kuruldu.

Power Mühendislik Proje Elektrik Elektronik İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Power Mühendislik Proje Elektrik Elektronik İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Yusuf Emanet Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Vedat Emanet Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 200 bin TL sermaye ile 28 Aralık'ta Ümraniye'de kuruldu.

Sonraki Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sonraki Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Servet Yüksel tarafından 10 bin TL sermaye ile 28 Aralık'ta Kadıköy, Caferağa Mahallesi, Mühürdar Caddesi, Kaptan İş Merkezi'nde kuruldu.

Desde Mühendislik Müşavirlik İnşaat Otomotiv ve Laboratuvar Hizm.San. Tic.Ltd.Şti.Maltepe İstanbul Şubesi açıldı!

Desde Mühendislik Müşavirlik İnşaat Otomotiv ve Laboratuvar Hizm.San. Tic.Ltd.Şti.Maltepe İstanbul Şubesi, Halil İbrahim Yılmaz Şube Müdürlüğü'nde 150 bin TL sermaye ile 28 Aralık'ta Maltepe'de açıldı.

Akkor Proje Mühendislik Enerji İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akkor Proje Mühendislik Enerji İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Yusuf Can Üçkardeşler tarafından 10 bin TL sermaye ile 28 Aralık'ta Sultanbeyli, Hasanpaşa Mahallesi, Hasanpaşa Caddesi'nde kuruldu.

28. Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı Haberi

28. Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı

Yedinci Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP) Kongresi kapsamında, 28. Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı ve Proje Park 2014 Ar-Ge Proje Pazarı Toplantısı gerçekleştirildi.


Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Sabancı Kültür Sitesi'ndeki toplantıda konuşan ÜSİMP Düzenleme Komitesi Başkanı ve ERÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alçı, üç toplantının aynı gün ve bir arada yapılıyor olmasının anlam taşıdığını söyledi.


İki gün sürecek toplantıda, Türkiye'nin tekno girişimcilikten tekno sanayileşmeye nasıl taşınabileceği konusunun tartışılacağını belirten Alçı, şunları kaydetti:


"Bu ülkeyi, emek yoğun üretimden bilgi yoğun üretime nasıl taşırız, katma değeri nasıl sağlarız, bu katma değerden devlet, üniversite, sanayi platformu nasıl faydalanabilir, bu konuda fikir üreteceğiz. Ülkemize baktığımızda tarihçisi, Türkçecisi, sağlık bilimcisi, mühendisi tüm alanlarda 55 bin civarında bilim insanımız var. 75 milyonluk nüfusun binde biri bile bilim...