29 / 04 / 2024

2960 sayılı Boğaziçi Kanunu

2960 sayılı Boğaziçi Kanunu

Boğaziçi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Teklif ile; Boğaziçi Nazım Planına göre çizilen krokide etkilenme bölgesi sınırları içinde kalan Üsküdar ilçesine bağlı Yavuztürk Mahallesinin etkilenme bölgesi dışına çıkarılması öngörülüyor.

Boğaziçi Kanunu!

İstanbul Boğaziçi Alanının kültürel ve tarihi değerlerini ve doğal güzellikleri için hazırlanan 2960 sayılı Boğaziçi Kanunu, 22 Kasım 1983 tarihinde 18229 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

1942'de Boğaziçi'nde 130 bin liraya satılık yalı!

İstanbul Boğaziçi'nde 1942 yılında bahçesi olan yalı 130 bin liraya satışa çıkarılmış. Satılık ilanında yalının taş yapılı olduğu belirtiyor...

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi 100 Yıl Parkı Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi 100 Yıl Parkı Şubesi bugün Pendik'te 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Küçükçekmece Göl Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Küçükçekmece Göl Şubesi bugün Küçükçekmece'de 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

10’uncu Boğaziçi Zirvesi’nde gayrimenkulde önemli iş birlikleri gerçekleşecek!

İstanbul 10'uncusu 27-29 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Boğaziçi Zirvesi'ne sayılı günler kaldı. 90 bin ülkeden 3 binin üzerinde katılım olması beklenen zirvede çok ciddi iş birliği anlaşmalarının imzalanmasını bekleniyor...

Tülün İnal Boğaziçi İmar Müdürü oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminde bazı yeni görevlendirmeler yapıldı. Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne de Tülün İnal getirildi.

Boğaziçi Öngörünüm İmar Barışı Kanunu!

7159 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte Boğaziçi Öngörünüm İmar Barışı Kanunu...

Boğaziçi ön görünüm imara açılıyor mu?

Boğaziçi ön görünümde yer alan yapıların imar barışı kapsamına alınabilmesi için Mecliste görüşmeler başladı. Peki, Boğaziçi ön görünüm imara açılıyor mu?

Palmiye Boğaziçi Evleri'nde 11.5 milyon TL'ye icradan satılık villa!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Burhaniye Mahallesi'nde bulunan Palmiye Boğaziçi Evleri'ndeki villa icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu villa için 11 milyon 500 bin TL bedel isteniyor.

Boğaziçi Kandilli Evleri'nde 3.1 milyon TL'ye icradan satılık villa!

İstanbul İli Üsküdar İlçesi, Küçüksu Mahallesi, Rasathane Cadddesi üzerinde yer alan Boğaziçi Kandilli Evleri'nde bahçeli villa 3 milyon 100 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Areon Boğaziçi Evleri’nin inşaatı Eylül'de başlıyor!

Bodrum’da bugüne kadar 1.800 konuta imza atan Areon Yapı, bölgedeki 16. projesi olan Areon Boğaziçi Evleri’nin inşaatına Eylül ayında başlıyor.

1944 yılında Boğaziçi'nde 7.000 liraya köşk!

1944 yılında Boğaziçi'nin Anadolu sahilinde 13 dönüm bahçe içinde bulunan bir köşk 7 bin liraya satılacakmış. Arazisinde bin ağaç bulunan köşkün senelik 800 lira getirisi varmış.

1941 yılında Boğaziçi'nin imar planı hazırlanıyor!

1941 yılında İstanbul Belediyesi'nin, Mimar Prost'a hazırlattığı Boğaziçi'nin nazım planı hazırlanıyormuş. Boğaz'ın Anadolu Yakası'ndaki yolların güzergahlarını ve genişliğini belirleyen Prost, Rumeli sahillerinde de tetkiklerde bulunacakmış.

1938 yılında Boğaziçi'nin imar planı hazırlanacak!

1938 yılında Prost, Kadıköy ve Üsküdar'ın imar planını hazırladıktan sonra Boğaziçi'nin de imar planını hazırlayacakmış. Her iki yakanın planını hazırlayacak olan Prost, Boğaziçi'nin canlanması için de tedbirler aldıracakmış.

2960 sayılı Boğaziçi Kanunu Haberi

2960 sayılı Boğaziçi Kanunu


2960 Sayılı Boğaziçi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Teklif ile; Boğaziçi Nazım Planına göre çizilen krokide etkilenme bölgesi sınırları içinde kalan Üsküdar ilçesine bağlı Yavuztürk Mahallesinin etkilenme bölgesi dışına çıkarılması öngörülüyor.


GENEL GEREKÇE

2960 Sayılı Boğaziçi Kanununun amacı, 1. Maddesinde ifade edildiği üzere, İstanbul Boğaziçi Alanının kültürel ve tarihi değerlerini ve doğal güzelliklerini kamu yararı gözetilerek korumak, geliştirmek ve bu alandaki nüfus yoğunluğunu artıracak yapılanmayı sınırlamak için uygulanacak imar mevzuatını belirlemek ve düzenlemektir.


Kanunun uygulanma bölgesi olarak ise 22.07.1983 onay tarihli ve 1/5000 ölçekli Boğaziçi Nazım Plam’na göre çizilmiş olan kroki esas alınmaktadır. Nazım Planı, 3194 Sayılı İmar Kanununun 5. Maddesinde “Nazım İmar Planı; varsa bölge veya çevre düzeni planlarına uygun olarak halihazır haritalar üzerine, yine varsa kadastral durumu...