10 / 05 / 2024

2a arazisi kanunu

2a arazisi kanunu

Orman olarak muhafazasında bilim ve fen bakımından hiçbir yarar görülmeyen,aksine tarım alanlarına dönüştürülmesinde yarar olduğu tespit edilen yerlere 2a arazi deniyor. Peki, 2a arazi başvurusu nasıl yapılır?

Soner Yalçın’ın Çeşme’deki kaçak köşkünün arazisi sit alanı mı?

Oda TV’nin sahibi Soner Yalçın’ın İzmir'in Çeşme ilçesindeki kaçak köşkünün arazisi sit alanı çıktı. Kanunu hiçe sayarak, sit alanının ortasına 3 katlı lüks köşk diken Soner Yalçın’a belediye göz yumdu.

Hazine arazisi kiralamak için dilekçe örneği!

2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre, talep sahibi tarafından belirlenen taşınmazın kiralanmasının istenilmesi halinde, dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. İşte, hazine arazisi kiralamak için dilekçe örneği!

Tarım arazisi nasıl imara açılır?

İmar Kanunu ve yönetmelikleri gereğince bu araziler üzerinde yapılaşmaya izin verilmiyor. Yapılaşmanın mümkün olabilmesi için tarım arazisinin imara açılması gerekiyor. Peki, tarım arazisi nasıl imara açılır? Tarla nasıl arsa olur?

2a arazi tapusu nasıl alınır?

Ormanlar ve ormancılıkla ilgili her türlü iş ve işlem, 6831 sayılı 6831 sayılı Orman Kanunu’nda düzenleniyor. Peki, Orman Kanunu’nun 2. maddesinin “A” bendinde yer alan 2a arazi tapusu nasıl alınır?

2a arazi nedir?

2a arazi; 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin A bendi için kullanılan bir kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. Peki, 2a arazi nedir?

2b arazisi alım kredisi nedir?

2b arazisindeki "2b", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. Peki, 2b arazisi alım kredisi nedir?

Hazine arazisi kiralama kanunu!

Hazine arazisi kiralama yetkisi, Maliye Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında 178 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 13 üncü maddesinin (b) bendine göre Bakanlığa aittir. İşte Hazine arazisi kiralama kanunu...

2b arazisi tapu işlemleri!

2/B Kanunu, Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerler ile Hazineye ait tarım arazileri hakkında uygulanıyor. Peki, 2b arazisi satın alınır mı? 2b arazileri nasıl alınır?

Bölünemez büyüklükte tarım arazisi haciz 2014!

Yeni Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nda yapılan değişiklikle birlikte tarım arazilerine haciz konulması, ipotek, tesisi, cebri satış ve mahkeme kararlarının infazı ne şekilde yapılıyor? Bölünemez büyüklükte tarım arazisi haciz 2014...

Yeni Tarım Arazisi Kanunu ile illgili Mehdi Eker'in açıklaması!

Kanun tasarısıyla ilgili Hükümet adına söz alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, tasarının, Türk tarımının geleceğini şekillendirecek ulusal bir mesele olduğunu vurguladı.

2a arazisi nedir?

"2b" 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. Peki Orman Kanununda yer alan 2a nedir? 2a arazisi nedir?

Kiracı Depozito Kanunu!

Kiracı olarak bir eve taşındığınızı farz edelim. Bu durumda eve girerken ev sahibine depozito+ kira ödemesi yapmanız gerekiyor. Söz konusu depozito ile ilgili yasal hükümler Kiracı Depozito Kanunu kapsamında düzenleniyor...

Afet Sigortaları Kanunu!

Afet Sigortaları Kanunu, çeşitli afetler ve riskler sonucu meydana gelebilecek maddi ve bedeni zararların karşılanabilmesini teminen sunulacak sigorta ve reasürans teminatlarına ilişkin usul ve esasları belirliyor...

2a arazisi kanunu Haberi

2a arazisi kanunu

2a arazi başvurusu nasıl yapılır?

Ormanlar ve ormancılıkla ilgili her türlü iş ve işlem, 6831 sayılı Orman Kanunu’nda düzenleniyor. 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 2. maddesinin “A” bendinde, ülkemizdeki tüm “orman” sayılan yerlerin ormancılık dışı amaçlarla kullanılabilmesine, “toprak reformu” gibi dağıtılabilmesine yol açabilecek kurallara yer veriliyor. 


Orman Kanunu'nun  2. maddesinin A bendi için kullanılan kısaltmaya 2a arazi deniyor. 2A arazileri orman köylüsü sayılan herkese verilebiliyor. 


2a araziler; orman olarak muhafazasında bilim ve fen bakımından hiçbir yarar görülmeyen,aksine tarım alanlarına dönüştürülmesinde yarar olduğu tespit edilen yerler ile halen orman rejimi içinde bulunan fundalık ve makilerle örtülü yerlerden tarım alanlarına dönüştürülmesinde yarar olduğu tespit edilen yerler ve orman sınırları dışına çıkarılan araziler olarak biliniyor. Peki, 2a arazi başvurusu nasıl yapılır?


2a uygulanacak arazinin en az 30...