22 / 05 / 2024

2.Abdülhamid mirasındaki evler

2.Abdülhamid mirasındaki evler

İçerisinde; Galatasaray Adası, Musul-Kerkük petrolü, Bakırköy’de, Nişantaşı’nda arsalar, dükkânlar... Boğaz’da yalılar, sayısız çiftlik bulunduğu iddia edilen 2. Abdülhamid’in mirası gerçek mi şehir efsanesi mi?

ABD'deki terk edilmiş evler 1 dolara satılacak!

ABD'nin Maryland eyaletinin en kalabalık kenti Baltimore'daki terk edilmiş evler tanesi 1 dolardan satılacak. Bazı belediye meclis üyelerinin tepkisine neden olan söz konusu bu proje, suç oranlarının yüksek olduğu ve boş konut fazlası olan mahalleleri canlandırmayı hedefliyor.

Ev almak isteyenlere müjde! Prefabrik evler 279 bin 900 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor!

Uygun fiyata konut sahibi olmak isteyenleri sevindirecek haber geldi. Kampanyalı her bütçeye uygun 1+1 2+1, 3+1 prefabrik evler 279 bin 900 TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıkarıldı.

Ev almak isteyene müjde! Kampanyalı bütçeye uygun 2+1, 3+1 prefabrik ev fiyatları açıklandı! Fiyatlar 336 bin 900 TL...

Uygun fiyata ev sahibi olmak isteyenleri sevindirecek haber geldi. Kampanyalı bütçeye uygun 2+1, 3+1 prefabrik evler 336 bin 900 TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıkarıldı. İşte kampanyalı prefabrik ev fiyat listesi...

TOKİ'den ucuza ev fırsatı! Aylık 2 bin taksitle ev sahibi olabilirsiniz!

TOKİ tarafından yeni bir proje duyuruldu. Projeye göre 2+1 ve 3+1 evler 2.000 TL ile 40.272 TL arasında satılacak. Proje, belirli ilde gerçekleştirilecek olup başvuru tarihleri de duyurulmuştur. Uygun fiyatlarla TOKİ, ev sahibi olmak isteyenlere kaçırılmaz bir fırsat sundu.

Amazon 2 dolara verilerinizi satın alıyor!

Amazon yeni bir reklam programı başlattı. Reklam trafiğini izleme karşılığında kullanıcılara ayda 2 ABD doları sunacak.

Gününde anahtar teslim 1+1, 2+1, 3+1 prefabrik evler ne kadar? 15 Ekim 2022 fiyat listesi...

Artan daire fiyatlarından sonra vatandaşlar prefabrik ev yapmak için harekete geçti. Peki 1+1, 2+1, 3+1 prefabrik ev fiyatları kaç TL? En ucuz 2022 prefabrik ev ne kadar? İşte, 1+1, 2+1, 3+1 prefabrik evlerin 15 Ekim 2022 fiyat listesi…

ABD Halkbank davasındaki itirazı değerlendirme kararı verdi: Halkbank'ın hisseleri yüzde 10 değerlendi!

ABD Yüksek Mahkemesi, Halk Bankası'nın İran yaptırımlarını deldiğine ilişkin suçlamaya yönelik itirazını ele alma kararı verdi. Kararın ardından Halk Bankası'nın hisseleri tavan yaptı. İşte ayrıntılar...

Goldman Sachs: Faizler arttıkça konut piyasasındaki düşüş devam edecek!

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs Group'un ekonomistlerine göre borçlanma maliyetleri yükseldikçe ve potansiyel alıcılar piyasadan çekilmeye devam ettikçe ABD konut piyasasındaki gerileme sürecek. 

Acar Blu Karadeniz Etabı'nda yeşil ve mavi bir araya geliyor!

Acarlar Şirketler Topluluğu tarafından hayata geçirilen Acar Blu'da yeni etap geliyor. Acar Blu Karadeniz Etabı'ndaki evler gündüz ve gece yaşam alanları 2 ayrı bölüme ayrıldı.

Filyos Limanı'nın 2'nci ihalesini 695.4 milyon TL'ye Kolin İnşaat aldı!

“2. Abdülhamit’in Rüyası” olarak tanıtılan Filyos Limanı için ikinci bir ihale gerçekleştirildi. İkinci ihale “Pazarlık” usulüyle düzenlendi. İhale 695.4 milyon TL'ye Kolin İnşaat’a verildi. İhale sonucu tam 439 gün sonra açıklandı.

145 yıllık Karadeniz-Akdeniz Otoyolu'nun yüzde 84'ü tamam!

Osman Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen, 2’nci Abdülhamid'in rüya projesi 145 yıllık Karadeniz- Akdeniz Otoyolu Projesi’nin yüzde 84’ü tamamlandı.

Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi restorasyonunun yüzde 70'i tamamlandı!

Sultan 2. Abdülhamid’in 129 yıllık hastanesinde 400 işçi, 7 gün 24 saat çalışma yürüterek restorasyonun yüzde 70’ini bitirdi. Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi, koronavirüs algını sürecinde yeniden canlanıyor...

SPK, Halk Varlık Kiralama'nın 2 milyar TL'lik kira sertifikası başvurusunu onayladı!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK),Halk Varlık Kiralama'nın 2 milyar TL tutarındaki Yönetim Sözleşmesine Dayalı Kira Sertifikası başvurusunu onayladı.

2.Abdülhamid mirasındaki evler Haberi

2.Abdülhamid mirasındaki evler

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en karmaşık miras meselesi bu. Neredeyse bir asırdır çözülemiyor ve belirli aralıklarla yeniden alevleniyor. Peki neden bir başka padişahın değil de 2. Abdülhamid’in mirasını tartışıyoruz? Bu konuya dair en kapsamlı yanıtı, 1892-1985 yılları arasında yaşamış, avukatlık, milletvekilliği ve Maliye Bakanlığı’nda hukuk müşavirliği yapmış bir devlet adamı, Vasfi Şensözen veriyor. Bakanlıktaki 20 yılı 2. Abdülhamit’e ilişkin davaları inceleyerek (ve devlet adına müdahil olarak) geçmiş Şensözen, 1982’de Türk Tarih Kurumu tarafından yayımlanan (güncel baskısını Okuyanus Yayınları 2013’te yayımladı) ‘Osmanoğulları’nın Varlıkları ve 2. Abdülhamid’in Emlaki’ isimli eserinde meseleyi ayrıntılarıyla tartışıyor.


Yazarın bakış açısı net: 2. Abdülhamid, mülk edinme konusunda kendinden önceki ve sonraki padişahlardan çok farklı bir yol izledi. Devlet adamı kitabında, padişahın, Musul’daki petrol yataklarından Rumeli’deki çiftliklere kadar muazzam...