24 / 07 / 2024

2b araziler milli emlak

2b araziler milli emlak

2B arazi; orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan alanlar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, milli emlak 2b ödemeleri nasıl olur?

Milli Emlak'tan Ankara, Bolu ve Denizli'de satılık arsa ile araziler!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara, Bolu ve Denizli'de yer alan arsa ile arazileri satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsa ve arazilerin fiyatları 142 bin TL'den başlıyor.

Milli Emlak'tan 3 şehirde hem Temmuz hem de Ağustos fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Konya, Niğde ve Sinop'ta yer alan araziler için satış ihalesi düzenliyor. Arsaların satış ihaleleri Temmuz ve Ağustos ayları içerisinde gerçekleştirilecek.

Milli Emlak'tan Ankara ve Bolu'da 37 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılık araziler!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve Bolu'da yer alan arazileri satışa çıkardı. Bolu'da yer alan arazinin satış fiyatı 37 bin TL, Ankara'da yer alan arazinin satış fiyatı ise 60 bin 500 TL olarak açıklandı.

Milli Emlak'tan 36 bin TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf araziler! Bu tarihleri kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Kırıkkale ve Amasya'da yer alan iki adet araziyi 36 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıkardı.

Milli Emlak'tan 2 şehirde resmen Temmuz 2024 fırsatı! 7 bin TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf arsa ve araziler!

Milli Emlak iki şehirde 7 bin TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf arsa ve arazi satacak. Satışa çıkarılan arsa ile araziler Kırıkkale ve Konya'da yer alıyor. 

2 şehirdeki 14 adet arsa ve arazi 38 bin TL'den başlayan fiyatlar ve yüzde 20 indirimle satılıyor: Milli Emlak ihale!

Milli Emlak, Kırşehir ve Aksaray'da yer alan 14 adet arsa ve araziyi 38 bin TL'den başlayan fiyatlarla ve yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor. Peki arsa ve araziler için satış ihalesi ne zaman yapılacak? 

Milli Emlak 3 ilde 35 bin liradan başlayan fiyatlarla arsa satacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden Kütahya, Amasya ve Konya'daki arsa ve araziler için 35 bin liradan satışa çıkarılacağını duyurdu. Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Kütahya, Amasya ve Konya'daki arsa ve arazileri cazip başlangıç fiyatları ile satışının yapılacağı kaydedildi.

Milli Emlak'tan hem Haziran hem de Temmuz 2024 fırsatı! 19 bin TL, 24 bin TL ve 47 bin TL'ye KDV'den muaf araziler!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Kastamonu, Amasya ve Kırıkkale'de yer alan arazileri satışa çıkardı. Arazilerin satış fiyatları 19 bin TL'den başlıyor.

Milli Emlak'tan peş peşe Temmuz fırsatı! Hem KDV'den muaf hem de yüzde 20 indirimli arsa ve araziler satışa çıktı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Aksaray, Düzce ve Balıkesir'de yer alan arsa ile arazileri satışa çıkardı. Satış ihaleleri Temmuz ayı içerisinde yapılacak.

Milli Emlak'tan 3 şehirde Temmuz 2024 fırsatı! 35 bin TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf arsa ve araziler!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Kütahya, Amasya ve Konya'da yer alan arsa ile arazileri 35 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıkardı. Satış ihaleleri Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirilecek.

Milli Emlak'tan Ayvalık ve Gemlik'te hem indirimli hem de KDV'den muaf araziler! 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Balıkesir Ayvalık ve Bursa Gemlik'te yer alan arazileri satışa çıkardı. Hem indirimli hem de KDV'den muaf olarak satışa çıkarılan arazilerin satış detayları...

Milli Emlak'tan iki şehirde arazi fırsatı! KDV'den muaf araziler satışa çıktı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Düzce ve Balıkesir'de yer alan arazileri satışa çıkardı. Arazilerin satış bedelleri 111 bin 365 TL'den başlıyor.

Milli Emlak'tan 25 bin TL, 31 bin TL ve 38 bin TL'ye satılık araziler! 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Kütahya, Tokat ve Ankara'da yer alan arazileri satışa çıkardı. Arazilerin satış bedelleri 25 bin TL'den başlıyor. 

2b araziler milli emlak Haberi

2b araziler milli emlak

Milli emlak 2b ödemeleri nasıl olur?

2/B Kanunu (6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun) 26 Nisan 2012 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. 


Bu Kanunla, 2/B alanlarında;

* Vatandaş ile devlet arasında uzun yıllardır süren hukuki ihtilafların çözümlenmesi,

* Vatandaşlarımızın kullandıkları taşınmazların tapularını edinebilmesi, 

* Bu alanlardaki çarpık kentleşme sorununun giderilmesi amaçlanıyor.


2b arazilerin, orman köylüsü dışındaki üçüncü şahıslara satışı Anayasanın 169. ve 170. maddeleri gereği yasaklanıyor. 


Bu taşınmazların 31/12/2011 tarihinden önce kullanıcısı ve/veya üzerindeki muhdesatın sahibi olarak gösterilecek kişilerden bu taşınmazları satın almak için süresi içerisinde idareye başvuran ve idarece tespit edilen satış bedelini itiraz ve dava konusu etmeksizin kabul edenler de hak sahibi sayılıyor.  


Hak sahiplerinin 2b...