30 / 04 / 2024

2b arazileri peşinatları

2b arazileri peşinatları

2B arazileri için peşinat, tarım arazileri için yüzde 10, diğer yerler için yüzde 20 olacak. Kalan bedel, 5 yılda 10 taksit ya da 6 yılda 12 eşit taksitte faizsiz olarak ödenecek

 TOKİ’nin 81 ilde ucuz konut projesinin detayları netleşti! Taksit ve peşinatlar ne kadar?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eylül ayında açıklayacak. Peki taksit ve peşinatlar ne kadar? İşte ayrıntılar...

Atıl 2B arazileri kente kazandırılmalı!

GYODER’in, ‘Yatırım Ortamının İyileştirilmesi’ başlığıyla düzenlediği Yüksek İstişare Kurulu toplantısı'nda gayrimenkul sektörünün son durumu hakkında değerlendirmeler yapıldı ve öneriler sunuldu. Dr. Avni Çelik, 2B arazileri konusunda bürokrasinin hafifletilip bu alanların kent dokusuna kazandırılm

Tarım arazileri ve 2B taşınmazlarının satış başvuruları için son gün bugün!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışında başvuru hakkından faydalanamayanlar için başvuru süresi uzatılmıştı. 2B arazileri için başvuru süresi bugün itibariyle sona eriyor.

Tarım arazileri ve 2B taşınmazlarının satış başvuruları için son gün yarın!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışında başvuru hakkından yararlanamayanlar için başvuru süresi uzatılmıştı. 2B arazileri için başvuru süresi yarın sona eriyor.

2B arazileri için başvuru süresi 16 Aralık 2019'a uzatıldı!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışı için başvuru hakkından yararlanamayanlar için yeni fırsat sunuluyor. 2B arazileri için başvuru süresi 19 Aralık 2019'a kadar uzatıldı.

Lens İstanbul'da 1+1 peşinatları 90 bin TL!

Lens İstanbul'da 1+1 peşinatları 90 bin TL'den başlıyor. 1+0, 1+1, 2+1, 2+1 loft, 3+1 loft, 4+1 loft daire tiplerine yer verilen proje 5 bloktan oluşuyor. 

2B arazileri için 30 Kasım'a kadar başvuru yapılabilecek!

2B arazileri için satın alma başvurusunda bulunmayanlarla başvuru yapıp peşinat bedelini veya ikiden fazla taksitini ödemediği için haklarını kaybedenler için tanıtan süre uzatıldı. 

2B arazileri için süre yeniden uzatıldı!

2B arazileri için satın alma başvurusunda bulunmayanlarla başvuru yapıp peşinat bedelini veya ikiden fazla taksitini ödemediği için haklarını kaybeden kişiler için tanınan süre yeniden uzatıldı

Mersin'deki 2B arazileri meclis gündeminde!

Mersin'deki 2B arazileri meclis gündemine taşındı. CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

2B arazileri için başvurular 7 Mart'ta bitiyor!

2B arazileri ile ilgili açıklama yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, başvuruların 7 Mart'ta sona ereceğini belirtti.

2B arazileri için son başvuru tarihi 7 Mart 2017!

Orman vasfını yitirmiş arazileri için, başvurmayanlara yeni bir hak tanındı. 7 Eylül'de açıklanan 6 aylık ek süre 7 Mart 2017 tarihinde bitecek. Ege Haber gazetesi yazarı Fadime Kuzu, Emekli Maliye Profesörü İzzet Şahin'le 2B arazileri ile ilgili bir röportaj gerçekleştirdi. İşte o röportaj...

2B arazileri için 6 ay ek süre verildi!

Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, çıkan kanunla 2B alanlarında bulunan taşınmazların satışı veya ödeme süresinin 6 ay uzatıldığını söyledi. Köse, “2B arazisi bulunan vatandaşlarımız 6 ay içerisinde başvuru yaparak bu arazileri alabilecek” dedi.

2b arazileri doğrudan satış dilekçesi!

Orman vasfını yitirmiş olan 2b arazilerinin satışı sadece hak saiplerine yapılabiliyor. İşte, 2b arazileri doğrudan satış dilekçesi!

2b arazileri peşinatları Haberi

2b arazileri peşinatları

AK Parti'li milletvekilleri, tarımda kullanılan 2-B arazilerinin satış bedelinin rayiç bedelin yüzde 70'i yerine yüzde 50 olarak uygulanmasını öngören teklifi TBMM Başkanlığı'na sundu. 

     AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar'ın ilk imzacısı olduğu teklif, Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun ile Orman Kanununda Değişiklik Yapılması'nı öngörüyor. 

     Teklife göre, tamamen tarımsal amaçlı kullanılan ve üzerinde mandıra, sera, ağıl kümes gibi yapılar bulunan yerler için, taşınmazın yüzölçümüne ve hak sahibi olunan taşınmaz sayısına bakılmaksızın, bu yerlerin, geçimini çiftçilikle sağlayan hak sahiplerine satışında satış bedeli, rayiç bedelin yüzde 50'si olarak hesaplanacak. 

     Satış bedelinin, tamamen ve münhasıran bilfiil tarımsal amaçlı olarak kullanılan ve üzerinde sadece tarımsal...