27 / 04 / 2024

Tarım arazileri ve 2B taşınmazlarının satış başvuruları için son gün bugün!

Tarım arazileri ve 2B taşınmazlarının satış başvuruları için son gün bugün!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışında başvuru hakkından faydalanamayanlar için başvuru süresi uzatılmıştı. 2B arazileri için başvuru süresi bugün itibariyle sona eriyor.




2B taşınmazları ile Hazineye ait tarım arazilerinin satışı uygulamasından daha fazla hak sahibinin faydalanabilmesi için başvuru ve ödeme süresi bugün itibariyle sona eriyor.

Kamuoyunda 2/B yasası olarak bilinen 6292 sayılı Kanun uyarı kapsamında, Hazine adına orman sınırları dışındaki hak sahiplerine satışı uygulaması sürüyor.

Yüzde 50 indirimli, 6 yıl vadeli

Tarımla geçimini sağlayan vatandaşlara ve çiftçilere belediye ve mücavir alan sınırları dışında bulunan tarım arazileri hak sahiplerine rayiç bedellerinin yüzde 50'si oranında indirimli ve faizsiz 6 sene vadeli şekilde satılıyor.

7 yılda 556 bin 2B arazi satıldı

Bu kapsamda 2012'den bu zaman kadar 791 bin hak sahibine yaklaşık olarak 556 bin 2B taşınmazı yapıldı. Toplam değeri 11,8 milyar lira olan satış bedelinin 8,8 milyar lirası tahsil edildi, geri kalan bedel de taksitler halinde ödeniyor.

Tarım arazilerinin satışından bu zamana kadar toplamda 65 bin kişi faydalandı. Toplam 51 bin tarım arazisi, 790 milyon lira bedelle satıldı. Bu bedelin 350 milyon lirası tahsil edildi.  Bu düzenlemeden, tarım arazileri satışlarında başvuru ve ödeme sürelerini kaçıran 27 bin kişi ve 2/B satışlarında bu süreleri kaçıran 130 bin kişi olmak üzere toplam 157 bin vatandaşın yararlanması hedefleniyor.

Vatandaşla mülkiyet sorunları çözülecek!


Geri Dön