05 / 05 / 2024

2b arsaları faizsiz taksit süresi

2b arsaları faizsiz taksit süresi

Maliye Bakanı Şimşek, mücavir alan içindeki 2B arazileri için yapılan faizsiz taksit süresinin uzatılabileceğini söyledi.

TOKİ konut arsalarında 10 yıl faizsiz taksit! Bakan Kurum açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İlk Evim İlk İş Yerim Projesi kapsamında konut arsalarının tüm detaylarını anlattı. İşte ayrıntılar…

İzmirli depremzedelerden faizsiz kredi tepkisi! Depremzedeler 'Sorunlar çözülemedi' dedi!

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan ve 117 vatandaşın yaşamını yitirmesine neden olan depremin ardından arsalarına konut inşa etmek amacıyla faizsiz kredi talebinde bulundu. Ancak bu talebe henüz bir karşılık verilmedi. Depremzedeler duruma tepki gösterdi.

İstanbul-İstanbul projesindeki 2B sorunu çözülüyor!

Yapı Kredi Koray GYO İstanbul-İstanbul projesi kapsamındaki 2B arsaların devralınmasına ilişkin tebligat hakkında açıklama yaptı.

Boğaz'daki 2B arazileri dönüşüm için üç yıldır bekliyor!

İstanbul Boğazı'nda 2B arazilerinin dönüşümü üç yıldır bekliyor. Beykoz'da vatandaşların kullanımındaki arsalar için belediyeye ücretler ödendi. Müteahhitlerle anlaşmaları yapılan arsaların imar planları da bir yıl önce tamamlandı.

2b arsalar başka kişilere satılabilir mi?

Genellikle Antalya, Mersin, Kocaeli ve Yalova gibi rantı yüksek illerde karşımıza çıkan, orman vasfını kaybetmiş alanlara 2b arsa deniyor. Peki, 2b arsalar başka kişilere satılabilir mi?

1953 yılında Süreyya Plajı üzerinde bulunan arsalar taksitle satılacakmış!

1953 yılında Maltepe Süreyya Plajı üzerinde, Adalar'ın karşısında, Bağdat Caddesi ile denizin arasında yer alan arsaları yüzde yirmi beşi peşin, geri kalanı faizsiz bir buçuk yıl taksitle satın almak mümkünmüş.

2B yasası ile satılamayacak arsalar!

Ağaçlandırılmak üzere Orman Genel Müdürlüğü' ne tahsis edilen, kamu hizmetlerine ayrılan, içme ve kullanma suyu havzalarında kalan yerler 2B yasası ile satılamayacak arsalar arasında gösteriliyor...

2B arazileri peşinatları yüzde 10 ve 20 oranında ödenecek!

2B arazileri için peşinat, tarım arazileri için yüzde 10, diğer yerler için yüzde 20 olacak. Kalan bedel, 5 yılda 10 taksit ya da 6 yılda 12 eşit taksitte faizsiz olarak ödenecek

2B arazileri için yapılan taksit süresi 6 yıla kadar çıktı!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mücavir alan içindeki 2B arazileri için yapılan faizsiz taksit süresinin 3 yıldan 5 yıla, mücavir alan dışındaki 2B arazileri için yapılan taksit süresinin de 4 yıldan 6 yıla çıkarılabileceğini bildirdi

2B arazileri için yapılan faizsiz taksit süresi uzuyor!

Maliye Bakanı Şimşek, mücavir alan içindeki 2B arazileri için yapılan faizsiz taksit süresinin uzatılabileceğini söyledi.

2B araziler hak sahiplerine yüzde 20 indirimli satılacak!

2B arsaların satışlarında, hak sahiplerine yüzde 20 indirim sağlanacak...

Beykozlular'ın 2B arsalarının fiyatları 3'e katlayacak!

İstanbul'daki 2B arazilerinden yaklaşık 16 milyar TL, Türkiye genelindeki arazilerden yaklaşık 25 milyar TL gelir bekleniyor.

TOKİden şehit ailesine 15 milyonluk TL'lik faizsiz konut kredisi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), bu yılın ilk 10 ayında şehit ailelerine yaklaşık 15,5 milyon liralık faizsiz konut kredisi verdi

2b arsaları faizsiz taksit süresi Haberi

2b arsaları faizsiz taksit süresi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri''ne katıldı. 


Kamuoyunda 2B olarak bilinen orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışı ve işlemlerine ilişkin soru üzerine Şimşek, 2B konusunda vatandaşlara kolaylık olsun diye vadenin uzatılabileceğini söyledi. 


Şu anda mücavir alanlar içerisindeki 2B'lere 3 yıla kadar faizsiz taksit yapılabildiğini, mücavir alan dışındakiler için de 4 yıla kadar taksit yapılabildiğini hatırlatan Şimşek, ''Belki bu taksit vadesini yine faizsiz bir şekilde uzatma konusu değerlendirilebilir. Bu taksitlendirmeler faizsiz. 3 yılın 5 yıla, 4 yılın ise 6 yıla çıkarılması hususunda vade uzatılması gündemde. Bu konu üzerinde çalışılıyor'' dedi. Bakan Şimşek, bütün dertlerinin gelir değil gerçekten bu sorunun çözülmesi olduğunu vurguladı. Bu arada, 2B arazilerinin satışı için hak sahipleri 28 Şubat 2013 tarihine kadar başvuruda...