28 / 04 / 2024

TOKİ konut arsalarında 10 yıl faizsiz taksit! Bakan Kurum açıkladı!

TOKİ konut arsalarında 10 yıl faizsiz taksit! Bakan Kurum açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İlk Evim İlk İş Yerim Projesi kapsamında konut arsalarının tüm detaylarını anlattı. İşte ayrıntılar…



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, katılmış olduğu bir televizyon programında Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan ‘İlk Evim İlk İş Yerim’ kapsamında “1 Milyon Konut Arsası” ile ilgili olarak müşterek ve müstakil arsa detaylarını anlattı.

Bakan Kurum, konut arsasında kişilerin ister müstakil ister müşterek arsaya istedikleri gibi başvurabileceklerini açıklayıp alt yapılı yapısı hazır konut arsaları için hazırlanacak olan imar planına uygun evleri yapabileceklerini dile getirdi. Bakan Kurum, ister müstakil ister müşterek arsalarda, hak sahipleri kişilere konut yapım sürecinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) destek verileceğini açıkladı.

TEKNİK VE HUKUKİ DESTEK VERİLECEK

Müstakil parsellere başvuru yapan vatandaşlar için teknik ve hukuki destek verileceğine vurgu yaparak, “Müstakil parsellerde vatandaşımız bizim yaptığımız imar planları çerçevesinde kendi evini o imar planına uygun şekilde yapacak. Ruhsatlarını ise ilgili belediyelerden alacaklar. Burada da hem teknik hem hukuki desteği sağlayacağız. İsterler ise eğer proje desteği vereceğiz. Yöresel mimarilerimize uygun projelerimiz de var. Bu projelerden onlara destek de vereceğiz. Ve burada kendi konutunu istediği, dilediği gibi gerçekleştirebilecek” şeklinde konuştu.

Konut arsaları ile ilgili müşterek parseller hakkında da konuşan Bakan Kurum, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Müşterek parsellerde de yine yapılan imar planları çerçevesinde olacak. Bu parseller sosyal konutları yapmış olacağımız yerlere yakın ya da içerisindeki alanlar olacak.

TOKİ konut arsalarında 10 yıl faizsiz taksit! Bakan Kurum açıkladı!


Geri Dön