05 / 05 / 2024

2b itiraz süresi

2b itiraz süresi

Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerlere denen arazilerde kimler hak sahibi olarak kabul edilecek? Başvuru süresi ne kadar olacak? 2b'ye itiraz edilebilir mi?

2b zamanaşımı!

2b arazilerinde hak düşürücü süre geçerse ne olur? 2b arazileri için kadastrodan önceki hukuki sebeplere dayanarak itiraz edilebilir mi? 2b arazileri için dava açılabilir mi?

İmar planına itiraz dava açma süresi 2021!

Bir bölgenin imar planları belli bir süreliğine askıya çıkıyor. Bu bir aylık ilan süresi içerisinde planlara itiraz ediliyor. Peki imar planına ne zaman itiraz ediliyor? İşte imar planına itiraz dava açma süresi 2021...

2B arazileri için 6 aylık ek başvuru süresi!

2/B arazileri ile ilgili yatırımcılara müjde niteliğinde karar geldi. TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi kapsamında 2/B arazilerinde hak sahibi olduğu hâlde süresinde başvuru yapmamış olanlara altı aylık ek başvuru süresi tanınması amaçlanıyor.

Kanal İstanbul ÇED Raporu'na itiraz süresi sona erdi!

Kanal İstanbul Çevresel Etki Değerlendirme Raporu'na itiraz süresi dün akşam sona erdi. ÇED Raporu, toplanan görüşlerle beraber 5 iş günü içerisinde onaya sunulacak...

Kanal İstanbul'a itiraz süresi bugün doluyor!

Kanal İstanbul Projesi için hazırlanan ÇED raporuna itiraz süresi bugün (2 Ocak) doluyor. İtirazlar bu akşam mesai bitimine kadar kabul edilecek...

2B arazileri için başvuru süresi 16 Aralık 2019'a uzatıldı!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışı için başvuru hakkından yararlanamayanlar için yeni fırsat sunuluyor. 2B arazileri için başvuru süresi 19 Aralık 2019'a kadar uzatıldı.

2B başvuru süresi ne zaman bitiyor 2018?

Hak sahiplerinin 2B arazilerine başvuru süreci devam ediyor. Peki, 2B başvuru süresi ne zaman bitiyor 2018? En son başvuru hangi tarihte alınacak?

Emlak vergisi takdir komisyonu kararına itiraz süresi!

Takdir komisyonlarının kararlarına karşı hakkı zarar gören tüm vatandaşlar yargı yoluna başvurabiliyor. Peki, emlak vergisi takdir komisyonu kararına itiraz süresi kaç gündür?

Emlak vergisi itiraz süresi yarın bitiyor!

EMLAK vergisine itiraz süresi yarın sona eriyor. Dava açılmazsa belirlenen rayiç değerler kesinlik kazanacak.

Emlak Vergisi’nde dava açma süresi 7 Eylül’de bitiyor!

Belediyelerce ilan edilen ve önümüzdeki 4 yıl boyunca vergilendirmeye esas olacak olan metrekare birim değerlerine itiraz süresi 7 Eylül 2017 tarihine uzatılmıştı. Bu tarih aralığında dava açılmaz ise belirlenen rayiç değerler kesinlik kazanacak.

Emlak vergisinde itiraz süresi uzatıldı!

4 yılda yeniden belirlenen emlak vergisi oranlarındaki artış yüzde 700'e ulaştı. Değerlere itiraz süresi 9 Eylül'e kadar uzatıldı.

2B arazileri için başvuru süresi 6 ay uzatıldı!

2B alanlarında bulunan taşınmazların satışı için başvuru süresi 7 Mart'ta sona eriyordu. Ancak yapılan yeni düzenleme ile süre uzatıldı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Kentsel dönüşümde itiraz süresi ne kadar?

Riskli olarak tespit edilen bir yapıda, kentsel dönüşümü istemeyen kimseler bu karara itiraz edebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde itiraz süresi ne kadar? İşte yanıtı..

Afşin 1/5000'lik imar planının itiraz süresi başladı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nce Afşin İlçesi için hazırlattırılan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı için itiraz süresinin başladığı belirtildi. Konu ile ilgili olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi açıklama yaptı.

2b itiraz süresi Haberi

2b itiraz süresi

2b'ye itiraz edilebilir mi?

6831 sayılı Orman Kanununun değişik 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerleri ifade etmektedir.


Kanuna göre kimler hak sahibi olarak kabul edilecek ve başvuru süresi ne kadar olacaktır?


2/B alanlarında bulunan taşınmazlar hakkında bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce düzenlenen güncelleme listelerine veya kadastro tutanaklarına göre oluşturulan tapu kütüklerinin beyanlar hanesine göre; bu taşınmazların 31/12/2011 tarihinden önce kullanıcısı ve/veya üzerindeki muhdesatın sahibi olarak gösterilen kişilerden bu taşınmazları satın almak için süresi içerisinde idareye başvuran ve idarece tespit edilen satış bedelini itiraz ve dava konusu etmeksizin kabul edenler hak sahibi sayılacak; bu hak sahipleri Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içinde idareye başvurabileceklerdir.


2/B alanlarında bulunan taşınmaz hakkında bu...