18 / 07 / 2024

2b kanunu onaylandı

2b kanunu onaylandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 2B kanunu onayladı. Ayrıca Mera Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'da Başbakanlık'a onaylanmak üzere gönderildi...

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2b arazilerdeki "2b" ifadesi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir açıklama olarak biliniyor. Peki, 2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı? İşte tüm merak edilenler..

Hazine taşınmazlarına, 2B arazilere ve tasarruf finansman şirketlerine yeni düzenleme! Komisyonda onaylandı!  

Hazine taşınmazlarının satışı ile kiralamasına, 2B alanlarında yer alan taşınmazlara, tasfiye edilen tasarruf finansman şirketlerine ilişkin düzenlemeleri de içeren yeni vergi ve ekonomi paketi komisyonda kabul edildi. İşte yeni paketin içeriği...

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek onaylandı.

İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM'de görüşülerek onaylandı...

Suudi Arabistan'da 2021 bütçe kanunu onaylandı!

Suudi Arabistan'da 2021 yılına ait bütçe kanunu onaylandı.

2B araziler için son gün 30 Kasım!

Kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere 2B araziler deniyor. 2b arazisindeki "2B", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak ifade ediliyor. 

Katar'da yeni yatırım bölgeleri kanunu onaylandı!

Katar Emiri Şeyh Temim, ülkeye yerli ve yabancı bir çok yatırımı çekecek yeni "Yatırım Kanununu" onayladı. Katar'da yerli ve yabancılar için büyük imkanlar sağlayan yatırım kanununun Emir Şeyh Temim bin Hamed Al Sani tarafından onaylandığı belirtildi.

2B arazilerinden 3 yılda 2.4 milyar TL gelir bekleniyor!

2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı verilerine göre 2B arazilerinden 3 yılda 2.4 milyar TL gelir bekleniyor. 

Vergilerin yeniden yapılandırılması kanunu onaylandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı, 7020 sayılı "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" bugün Resmi Gazete'de yayınlandı..

Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi Kanunu onaylandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"u onayladı.

Bekara ev vermeyene 15 bin TL ceza kanunu onaylandı!

Ayrımcılıkla mücadelede yeni bir dönem başlıyor. "Bekara ev yok" diyen para cezasına çarptırılabilecek. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın onayıyla dün yürürlüğe giren yasayla uyarınca,“Bekara ev yok” demek ayrımcılık sayılacak.

2b arazileri rayiç bedelleri sorgulama!

6831 Sayılı Orman Kanunu’nun 2. Maddesi ‘B’ bendi için kullanılan bir kısaltma olarak bilinen 2b arazilerin satışı rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. İşte, 2b arazileri rayiç bedelleri sorgulama!

2b arazi alım şartları!

2B, 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesi B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak ifade ediliyor. 2b arazilerin alım satım işlemleri için bazı şartlar bulunuyor. İşte, 2b arazi alım şartları!

2b kanunu onaylandı Haberi

2b kanunu onaylandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2B kanunu onaydı. Cumhurbaşkanı'nın 2B kanunla birlikte aralarında Mera Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un da olduğu toplam 16 kanunu onaylayarak yayımlanmak üzere Başbakanlık'a gönderdiği bildirildi. 


2B kanunu: 6444 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun ile Orman Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair...